Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Tak for 2012 ♥

Tusind tusind tak til alle dem der har været med til at gøre bloggens første år en succes! I januar 2012 startede jeg bloggen og tænk - det er et helt år siden nu, fantastisk! Tak til alle de søde brude der har vist både deres bryllupper og bryllupsrejser frem. Tak til fotograferne der har delt deres smukke billeder. Tak til alle de skønne personer bag bryllupsbranchen der har stillet op til interviews og spørgsmål! Og ikke mindst tak til alle de søde læsere der følger bloggen både her og på facebook og altid er klar med kommentarer - det gør det meget sjovere at blogge ♥ TUSIND TAK!

Siden bloggens start har der været 30.000 besøg på den og over 100.000 sidevisninger - det er jeg da lidt stolt over :) Håber I vil blive ved med at følge bloggen i det nye år og byder gerne masser af nye læsere og kommende brude velkommen ♥

året der gik 2012

Credits: Alle de smukke brudepar, Fotograf Tina Liv, Fotograf Allan Egeberg, Photo Video Wizards, Fotograf Mark Trustrup, Applepark Photography, Jannie Baltzer, Fotograf Sandra Åberg, Gadegaard Design samt Betsey Sook. 

Skriv en kommentar

Lav selv monogram

Jeg får ofte spørgsmålet omkring det selv at lave monogrammer. Jeg har altid brugt adobe programmerne som Photoshop, Indesign og Illustrator til disse slags projekter. Men de programmer er tosse dyre og arbejder man ikke ofte med design og layout er det bestemt ikke programmer man køber bare for at lave et monogram. Jeg vil derfor her vise hvordan man i Word og Paint (som langt de fleste har) kan lave monogrammer.

1. Åben et tomt Word dokument. Jeg bruger Office pakken 2010 og guiden er derfor lavet ud fra det. Bruger du en ældre version er det næsten det samme. Knapperne ligger måske nogle andre steder, men hedder i bund og grund det samme og det er samme procedure. Under fanen ”indsæt” vælger du ”tekstboks” og vælger der ”simpelt tekstfelt”.

lav selv monogram i 1

2. I tekstboxen skriver du det første bogstav i monogrammet, her et M. Jeg har brugt skrifttypen Monotype Corsiva Lav det forholdsvis stort, så monogrammet bliver stort, det er altid nemt senere hen at lave mindre, men kan ikke laves større hvis kvaliteten af monogrammet skal bevares. Jeg har brugt skriftstørrelse 150!. For at fjerne rammen omkring boxen, markeres den og under formater vælger du ”kontur til figur” hvor du vælger ”ingen kontur”.

lav selv monogram i word 2


3. Kopier boksen og indsæt den og skift det første bogstav ud med det andet bogstav i monogrammet, her et J.

lav selv monogram i word 3


4. For at kunne rykke rundt på boksene uden at de dækker for hinanden skal det hvide i boksene gøres gennemsigtig. Marker boxen (dobbeltklik på kanten) og under ”fuldfarve til figur” vælges ”ingen fyldfarve”.

lav selv monogram i word 4


5. Kopier en af tekstboxene og lav et & tegn i stedet. Jeg har her brugt skrifttypen Footlight MT Light. Vælg en lysegrå farve. Her har jeg valgt at gå op i en skriftstørrelse 250.

lav selv monogram i word 5


6. Word vil altid sætte den nyeste tekstbox ind øverst. For at få tekstboxen med & tegnet bagerst højreklikkes på boksen og vælg ”placer bagerst”. Nu kan du frit rykke rundt på bogstaverne til de står som du gerne vil have dem til.

lav selv monogram i word 6


7. Indsæt evt. en ekstra tekstbox med datoen. Når monogrammet er som du gerne vil have zoomer du lidt ind så monogrammet bliver stor på skærmen. Dette gøres nederst i højre hjørne eller under ”vis” og ”zoom”. Fjern markøren helt ud i kanten af dokumentet og lav et screen shot. Et screen shot laver du ved at lave et ”print screen”. Hvordan det laves afhænger af dit tastatur. På min bærbare har jeg bare en knap der hedder print screen (PrntScr), men på nogle computere ved jeg du skal holde ”fn” knappen nede imens.

lav selv monogram i word 7


8. Når du har trykket på print screen åbner du et tomt Paint dokument.

lav selv monogram i word 8


9. Her trykker du blot ”ctrl+v” eller ”indsæt” og så indsætter den det screen shot du lige har taget at dit monogram.

lav selv monogram i word 9


10. Oppe i menuen vælger du ”beskær”. Når du har trykket på den laver du en kasse omkring hele monogrammet og trykker igen på ”beskær”

lav selv monogram i word 10


11. Så har du nu kun dit monogram og ikke alt det udenom.

lav selv monogram i word 11


12. Gem dit monogram som et billede (en jpeg fil) oppe under ”filer” pg ”gem som”.

lav selv monogram i word 12


13. Nu har du et monogram du kan indsætte på alle de ting du ønsker at bruge det, som fx invitationen eller måske menukortet.

lav selv monogram i word 13

Skriv en kommentar

Glædelig jul & godt nytår

Too much tulle håber alle har haft en skøn og dejlig jul og at I alle kommer godt og sikkert ind i det nye år.

Her på bloggen glæder jeg mig til 2013. 2012 har været et fantastisk år. Bloggen startede i januar, og har nu været oppe at køre et helt år. I 2013 kommer endnu mere om alt det jeg elsker lige fra DIY projekter til skønne og smukke Real Weddings - glæd jer :)

Bloggen vil som nu primært bestå af inspiration til bryllupper, men også andre festlige DIY projekter vil snige sig ind... der sker nemlig det til sommer at der kommer en lille omvæltning i mit liv herhjemme - som nok kræver en del DIY projekter (håber jeg!) og det blir selvfølgelig også vist herinde... for til juni venter mig og min mand os nemlig en lille baby ♥

Jeg vil ikke blogge om graviditeten her - det hører sig vist ikke til, men har nogen lyst til at følge mig og min mave, kan min graviditet følges her på babyklar.dk da jeg er blevet spurgt om jeg kunne tænke mig at blogge ugentlig om graviditeten og dens følger så andre gravide (og nysgerrige) kan få et indblik i hvad der sker under en graviditet.

baby

Skriv en kommentar

Gadegaard Design

Glædelig 2. advent :)

Adventsgaven denne uge er et interview med Sanne Nicolaisen som stod bag de kreationer Laika bar til sin Trash The Dress fotografering jeg viste for noget tid siden. Hun designer bl.a. både hårsmykker, bælter og skoclips - og ingen tvivl om at hun elsker bling ♥

Gadegaard design kreationer

Hvordan fik du ideen til at lave hår-kreationer til bryllupper/festlige begivenheder?

Siden jeg var en lille pige, har jeg tegnet prinsesser, tiaraer og drømmekjoler. Jeg ønskede i mange år en kreativ design uddannelse, men af forskellige årsager, har jeg valgt salgsvejen i stedet.

Det kreative har altid været der, hvor jeg virkelig slapper af, derfor har jeg egentlig altid arbejdet kreativt på den ene eller anden måde. I en del år var det maleriet, der var min store interesse og da også med et par udstillinger i bagagen. 

Da jeg planlagde mit eget bryllup i 2009, begyndte jeg for alvor at få øjnene op for hele det fantastiske bryllups univers. Jeg blev vildt fascineret af de fantastiske fascinators og og hatte, der næsten er obligatoriske ved bryllupper og fester i udlandet, og i kongehuset. Ofte kunne jeg ikke finde præcis det jeg søgte, og så gik jeg i gang med at lave det selv. Jeg kan også huske at jeg, da jeg var lille, ville ønske at jeg kunne lave en prinsessekrone, og nu kan jeg faktisk næsten lave alle de prinsessekroner jeg har lyst til. Det betyder blandt andet at jeg kan lave klassiske tiaraer til mine kunder, men især side tiaraer er en af mine favoritter.

Selv om jeg ind i mellem fortryder, at jeg ikke tog en kreativ uddannelse, så kan jeg nu se at det har givet mig en ubegrænset tilgang til materialer. Det giver mig masser af muligheder for at afprøve forskellige teknikker, og finde præcis det look jeg vil have. Jeg har aldrig været bange for at arbejde uden for min comfortzone, og jeg synes tit det er der hvor de mest spændende looks opstår. 


Hvad inspirerer dig?

Min største inspiration er ofte materialerne selv. Jeg elsker at arbejde med krystaller, perler og blonder, og at skubbe grænserne for, hvad man kan gøre med dem.

Hollywoods stjerner, både fortidige og nutidige, er også en kæmpe inspiration. Lige fra Mary Pickford og Louise Brooks, der var synonyme med ”The Roaring 20ies” over klassiske stjerner som Vivien Leigh, Marlene Dietrich og Greta Garbo, frem til nutidens stjerner som Keira Knightley, Katherine Hiegl og Mad Mens stjernen Joan Holloway.

En kæmpe kilde til inspiration er også, når en brud kommer til mig med en idé. Det, at arbejde ud fra hendes idé, og prøve at gøre den til virkelighed, er så givende. Og når der så kommer en mail tilbage fra en tilfreds brud, så er det bare det skønneste. Jeg er super stolt hver gang en brud vælger mig, til at designe lige netop hendes head piece.

Jeg bruger rigtig mange timer på, at finde de helt rigtige materialer og jeg går ikke på kompromis med kvaliteten af det endelige produkt.


Hvordan anskaffer man sig dine kreationer? 

Man kan købe Gadegaard Design, ved enten at kontakte mig via min hjemmeside www.gadegaard-design.com , eller på gadegaard.design@gmail.com, eller via etsy: www.gadegaarddesign.etsy.com

Hvis du har en idé, der skal omsættes til virkelighed, kan jeg også lave et specialdesign til dig.

------ ♥ ------

Sanne har desuden sendt mig lidt flere billeder fra Laikas Trash The Dress session hvor kreationerne kan ses på en virkelig brud - så smukt. bilelderne er taget af fotograf Tina Liv. (www.tinaliv.com)  

Gadegaard design kreationer TTD

Fotograf Tina Liv

Skriv en kommentar

Katrina ♥ Anders

Hold da op, sikke en lang pause jeg har haft væk fra bloggen! Jeg er i gang med at skifte computeren ud og det er åbenbart ikke helt så nemt som jeg havde håbet, men selvom jeg ikke helt er færdig endnu med de "tekniske problemer" har jeg alligevel fået fremtryllet en lille adventsgave til jer ♥ I september blev Katrina og Anders nemlig gift i Skanderborg Slotskirke, og det er bare rørende smukt. 

Fotograf:tina Liv


Hvilken type bryllup holdte I?

Vi holdt et meget traditionelt bryllup i Skanderborg slotskirke. Min far og jeg fulgtes til kirken i en fin gammel Ford. Vi kørte i go' tid og kørte en tur rundt i byen og snakkede lidt. Min far er meget følsom, og startede allerede med at græde i bilen :-) Men vi nåede frem til kirken 1 min for sent, så de var godt i gang med at ringe med klokkerne. Det gav mig lidt stress på, men da vi kom i våbenhuset blev vi mødt af mine 3 søstre og vores 2 børn - så blev jeg helt rolig igen :) Vi gjorde os klar, og tog 2 dybe vejrtrækninger inden orgelet begyndte at spille, og dørene blev åbnet. Min far knugede min arm; så går vi :-) De første 10 skridt i kirken kunne vi ikke se alteret, så vi havde aftalt at stoppe op og se op af gulvet inden vi fortsatte. Da vi så op og fik øjenkontakt fik jeg den vildeste kuldegysning nogensinde, det var bare kærlighed!

Vielsen var en stor oplevelse. Ingen af os er specielt troende, men det at blive gift i samme kirke som vores 2 børn er døbt var noget helt specielt. Vi havde snakket om at blive gift i naturen, men jeg er SÅ glad for at vi valgte kirken, det var magisk!

Efter kirken skulle vi fotograferes, først i kirkens tårn og derefter på marken og i skoven ved vores hjem. Turen fra kirken foregik også i den gamle Ford, denne gang var børnene med, så vi sad alle 4 på bagsædet, det var så hyggeligt... og alle folk dyttede og piftede efter os.

Efter ca. en halv times fotografering blev børnene hentet, så der var mere ro til resten af fotograferingen.

Vores forældre var værter ved receptionen, så alle gæsterne tog direkte fra kirken til FØLA. Vi havde sørget for bordfodbold, kongespil, mega mikado, 'slå søm i' ( en jysk bønderøvs diciplin ) Samt canapeer og rigeligt med drikkevarer, så gæsterne havde allerede godt gang i festen da vi ankom. Det var virkelig dejligt at se folk mingle på kryds og tværs allerede inden middagen.

Vi havde prioriteret GO mad og GO vin, og det var både vi og vores gæster yderst tilfredse med. Vi fik 4 retter mad, og bryllupskagen som dessert. Under middagen var der mange forskellige indslag, både taler og sange og underholdning - vores venner og familie havde virkelig gjort sig umage... det var helt fantastisk. Min mor havde inviteret Kris Herman til at komme og synge og spille for os - det var så smukt :-) Talerne Var SÅ personlige og SÅ rørende... Der var 7 taler, den ene mere rørende end den anden, men selvfølgelig var talerne fra min far og min mand helt specielle. Jeg holdt også tale for Anders, jeg holdt den lidt i den sjove genre for at være sikker på at jeg kunne komme igennem den, og jeg fik da også sagt noget mere dybt og personligt til sidst :-)

Bandet spillede op, og vi nåede kun lige at danse brudevals inden kl. 24, og så stod den ellers på FEST ;-)

Jeg havde sørget for at købe en danse-kjole, og det var jeg virkelig glad for, det gjorde det meget sjovere at danse til den lyse morgen.

Fotograf: Tina Liv - Katrina og Anders 2

Fotograf: Tina Liv

Hvad var den bedste oplevelse på dagen?

At se hinanden i kirken

Hvor lang tid var I om at planlægge brylluppet og hvad var den største udfordring?

Vi brugte ca. 1 år på planlægningen. Største udfordring var at lave kjolen selv... Den blev først færdig tirsdag før bryllupet.

Hvor meget omkring brylluppet lavede I selv/stod selv for?

Vi stod selv for mange ting op til bryllupet, invitationer, bordkort/menukort, opdækning af borde, indkøb af drikkevarer, oprydning mm.

Har I været på bryllupsrejse, hvis ja hvorhen og hvorfor netop der?

Nej ikke endnu, vi har tænkt os at tage på bryllupsrejse når vi har 1 års bryllupsdag

Har det ændret jer som par at blive gift?

Nej slet ikke... Nu har vi blot endnu et dejligt minde sammen.

Gode råd til kommende brudepar?

Vent med bryllupsrejsen, brylluppet er en KÆMPE oplevelse i sig selv, og den kan man leve højt på længe.

Fotograf: Tina Liv - Katrina og Anders 3

Fotograf: Tina Liv

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin