Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Hæklet tæppe

Har du aldrig hæklet med zpagetti garn så er du nødt til at prøve det - og det er rigtig velegnet til større ting som tasker, tæpper, puffer, kurve osv. 

Da jeg var gravid hæklede jeg dette tæppe i zpagettigarn til Vigga:

Selvom tæppet er stort går det forholdsvist hurtigt fordi man bruger så tykt garn - typisk hækles der med str 10-12 når man bruger zpagetti - men sådan et tæppe er nu alligevel en tidsrøver.

Opskriften er fundet på bloggen Lutter idyl HER 

- det er en forholdvis nem opskrift, men hver opmærksom på følgende linje: "Alle omgange starter med en lm og slutter med en km i første fm på omg (OBS: Mange laver her fejl, du skal springe den lm du startede med at lave over og lave en km i den første fm du lavede efter luftmasken, først derefter starter din nye omgang! prøv evt. at tælle hvor mange masker du har på omgangen for at tjekke at du ikke har lavet for mange).

Men ellers er opskriften ret simpel og man øger blot hver omgang med 6 fastmasker jævnt fordelt hele vejen rundt. dvs
1.omg. 6 fastmasker (I en magisk ring eller lignende)
2. omg. 12 fm
3. omg. 18 fm 
...

Men tag et kig på lutter idyls blog for at se mere om opskriften, vil ikke kopiere den ;)

Jeg kan ikke huske hvor mange fastmasker jeg endte på for at få denne størrelse, men tæppet måler 107cm i diameter. Når tæppet er færdigt vil det som oftest være både bøjet og kantet, det var mit også! Jeg lagde det i pres med tunge bøger øvenpå nogle dage og derefter hev og trak jeg godt i det og så blev det fint rundt.

En god ide kan være at investere i et par safety stitch markers (købes på nettet eller i garnbutikker) til at markere omgange med ;) Der er rigeligt med tællearbejde i sådan et tæppe og samtadig at holde styr på hvornår man har nået en omgang er næsten umuligt - man kan også bruge en alm sikkerhedsnål. 

Zpagetti garn kan også købes på både nettet og i garnbutikker. Mit er købt hos Fox & Jane der både har fysisk butik i Ballerup samt en Webshop. Vær opmærksom på at farverne på zpagetti garn varirer meget og man kan aldrig være sikker på at få en rulle magen til den man købte sidste uge, så køb rigeligt med det samme. Vær også opmærksom på at tykkelserne som oftest ikke er helt den samme. På mit tæppe var den røde og den orange meget tykkere end den gule og pinke.

Til dette tæppe brugte jeg 4 ruller zpagetti-garn. Havde en lille rest tilbage af den pinke og den gule mens den orange og den røde var brugt helt op. 

------
Kan du ikke hækle? Det er rigtig nemt og kan læres via mine video-guides HER

 

comments powered by Disqus
Follow my blog with Bloglovin