Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Hæklet (dukke)tæppe

Jeg har lavet nogle små fine dukketæpper af bedstemorfirkanter. Det behøver jo som sådan ikke være dukketæpper, man afgører jo helt selv hvor mange firkanter man laver, og når man først forstår princippet i dem kan man også nemt lave dem både større og mindre :)

Disse dukketæpper indeholder 20 lapper.

Materialer:
Hæklenål, jeg har brugt 3,5 - se på garnet hvad der passer til.
Garn. der er brugt 50 gram (et bundt) af den lilla samt rester af den gule, pinke og hvide. I alt måske ca 100 gram.
Nål til hæftning af ender

En firkant laves således:

1. omgang:
Du laver to lm og i den første lm laver du 3 lm og 2 stgm. (det ligner 3 stangmasker). derefter 2 lm, 3 stgm, 2 lm, 3 stgm, 2 lm, 3 stgm og til sidst 2 lm og samler med en km. du trækker snoren igennem afslutter og klipper af så der er en ende der senere kan hæftes. Nu ser det ud som på billedet nedenunder:


2. omgang:
der hvor der er 2 lm kaldes for lm-bue, og i en af dem trækker du snoren igennem og laver 3 lm. Se evt dette billede for at se hvordan man starter på ny farve:

Nå, men når du har lavet dine 3 lm i lm-buen laver du 2 stgm mere i buen (så det ligner du har 3 stgm), så 2 lm, 3 stgm i lm-buen. Derefter laver du 2 lm igen og 3 stgm i lm-buen, 2 lm og 3 stgm igen i lm-buen.

sådan fortsætter princippet hele vejen rundt. hver lm-bue (i alt 4) indeholder 3 stgm, 2 lm og 3 stgm. afslut med km og klip af så enden kan hæftes.

3. omgang

Nøjagtig samme princip som runden før. Start i en tilfldig lm-bue med 3 lm og 2 stgm (udgør 3 stgm). derefter er princippet hele vejen rundt 2 lm og 3 stgm. I hvert hjørne skal der laves 3 stgm, 2 lm og 3 stgm. ligesom på billedet nedenunder.

4. omgang

Jeg valgte at lave en 4.omgang. man kan også stoppe efter 3, eller man kan forstætte til 5 og 6 hvis man ønsker. Princippet er det samme med skiftevis 3 stgm og 2 lm.

Der findes sikkert flere uddybende opskrifter eller videoer af princippet rundt omkring på nettet, men når du først har lavet en er resten meget nemt :)

Sammensygning

Jeg har valgt at hækle dem sammen med kædemasker i samme farve som den yderste omgang. Jeg har lagt 2 lapper sammen og hæklet sammen i de yderste maskeled kun. Man kan også køre hæklenålen igennem alle 4 maskeled, det er op til en selv hvad man synes bedst om. Opskrift på denne type sammenhækling ses HER (dog sammenhæklet i inderste maskeled).

Med denne metode ser forsiden sådan her ud:

og bagsiden sådan her ud:

Man bestemmer jo helt selv hvad man vil have til at være ret og vrang, bare husk at vende dine lapper efter hvad du ønsker :)

Kanter

Der findes flere måder at lave kant på. På det lilla tæppe er der 2 omgange stangmasker og på det blå er der en enkelt række stangmasker. På det lyserøde/grå tæppe er der først to omgange grå stangmasker og så en omgang lyserøde muslingeskaller. Muslingekanten er lavet ved at lave 7 stgm i en stgm, springe en over, fm i stgm, fm i stgm, sprunget en over og igen 7 stgm i samme stgm osv.

Et færdigt tæppe med 4x5 firkanter + kant måler ca 35x43 cm

comments powered by Disqus
Follow my blog with Bloglovin