Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Be my Valentine ♥

Hører du blandt dem der elsker Valentines Day eller en af dem der forbander dagen langt væk? Jeg tror jeg er sådan lidt midt imellem – ikke noget vi fejrer, men jeg har som ikke noget voldsomt imod dagen, en dag der fejrer kærligheden kan man da ikke sådan for alvor hade? Egentlig kunne det da være ret fedt hvis man virkelig gik op i det som i USA – husker I ikke scenen fra Sex and the city filmen hvor Miranda og Carrie holder Valentines Day sammen på restaurant fuuuuld af hjerteballoner, eller scenerne fra filmen Valentines Day hvor der bliver givet de smukkeste blomster væk og et hav af kærestebreve, det er da egentlig ret skønt, og så pyt skidt da med at nogen tjener stort på det, det gør man jo på så meget i forvejen… men ja altså, her i lille Danmark er vi vist ikke helt klar til at gå all in, så derfor bliver det nok ikke Valentines Day for mig i dag men blot en hel almindelig tirsdag som alle andre, og de plejer nu heller ikke være så ringe ;)

Mange tror fejlagtig at Valentines Day er en amerikansk tradition, men den stammer faktisk her fra Europa, nærmere betegnet fra Rom ifølge www.videnskab.dk. USA har derefter taget traditionen til sig, måske for at øge indtjeningen på blomster og chokolade lidt – eller måske bare for at hylde kærligheden – det er nok op til hver enkel hvor romantisk man fortolker det ;)

Men faktisk var denne dag i ”gamle dage” dagen for forårets begyndelse i Rom, og denne dag lagde kvinderne deres navn ned i en urne som ungkarlene så kunne trække – og det kom der selvfølgelig en masse kærlighed ud af.. og måske et par børn ;) Men i år 498 blev det forbudt og det var ikke længere muligt at spille kærlighedslotteriet, men præsten Valentin var romantisk og blæste på forbuddet og giftede unge elskende i hemmelighed. Ulydigheden blev opdaget, og Valentin blev fængslet og dræbt. Rygtet siger dog at han var den første til selv at sende et ”kærestebrev” til en fængselsbetjent datter som han underskrev ”Fra din Valentine” før sin død.

Der har dog været en del forvirring over dagen, og der skulle have været en del mængde Valentiner på det her tidspunkt og den katolske kirke besluttede derfor at stryge Skt. Valentins Dag fra sin kalender i 1969. Måske netop af denne grund er det nok ikke helt sikkert det lige netop er sådan her det er foregået, men historien er da meget sød ;)

Holder du Valentines Day?

comments powered by Disqus
Follow my blog with Bloglovin