Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Mit bryllup ♥ Bryllupsrejse til Maldiverne

Efter en lille gennemgang af Maldiverne, Seychellerne og Mauritius er det vist et passende tidspunkt at fortælle lidt om vores egen bryllupsrejse som gik til Maldiverne.

Tidspunkt for rejsen
Vi blev gift i juni og det havde jo egentlig været meget passende at tage af sted kort derefter i sommerferien. Men vi valgte dog at udskyde rejsen til oktober da vejret på Maldiverne kan være lidt ustadigt i sommermånederne. Bagefter har vi været rigtig glade for at have ventet lidt med rejsen, man var så høj efter brylluppet at det var fint at kunne trække lidt af den følelse helt over i efteråret. Egentlig vil jeg anbefale at man som minimum venter en 3-4 dage efter brylluppet med at rejse, for man er simpelthen helt flyvsk dagene efter, og det tager lang tid at få set alle gaverne igennem og pakket tingene sammen og ryddet op, og ville have været lidt ked af at skulle rejse uden at have afsluttet selve bryllupsfesten ordentlig.

Rejsearrangør
Vi var lidt i tvivl om vi selv ville arrangere turen eller om vi ville have hjælp fra en rejsearrangør. Eftersom vi ikke før har været på en lignende rejse valgte vi at bestille rejsen gennem Nyhavn Rejser hvilket vi kun har været glade for. Vi kunne stadig skræddersy turen som vi gerne ville have den, men alt blev ordnet gennem dem som sørgede for vi fik det præcis som vi ønskede.

Valg af destination
Nyhavn Rejser arrangerer af og til et lille foredrag omkring Maldiverne, Seychellerne og Mauritius, og det kan varmt anbefales. Man er på ingen måde tvunget til at købe noget som helst igennem dem hvis man efter at have hørt om det ikke har lyst til at turen skal gå den vej alligevel. Man hører lidt om de forskellige steder og ikke mindst de mange forskellige øer/ressorts der er at vælge mellem. For bare fordi man synes at Maldiverne lyder lækkert, kan man altså ikke forvente det samme på alle øerne. Der er stor forskel og kan ikke sammenlignes direkte. Vi valgte øen Kuramathi som var alt det vi gik efter. En forholdsvis stor ø (1,8 km), frodigt grøn natur på midten, vidunderlige strande, 7 restauranter og en pris der lå indenfor vores budget på 50.000.

Boformer
De fleste øer har 4 muligheder at vælge mellem hvoraf der kan være flere muligheder indenfor hver enkel. Hytter på land, på stranden, ude på vandet og så honeymoon suiter. Efter at have haft en water villa vil jeg aldrig prøve andet, det kan så meget anbefales. Virkelig smuk udsigt og man har privat sol terrasse. Derudover er man lidt væk fra småkravl som myrer og myg som kan være lidt irriterende inde på land. Honeymoon suiterne er fantastisk overdådige, koster en formue, og jeg ved faktisk ikke helt om de er prisen værd da jeg ikke så dem ”live”. Vi havde mulighed for at vælge mellem to slags water villaer: Dem med jacuzzi og dem uden. Vi fik brugt jacuzzien et par gange så ikke altafgørende, men de vendte den rigtige vej ud mod en fantastisk solopgang, så husk når I vælger hvilken side i vil bo på af øen lige at tænke udsigten med ;)

Antal dage
Vi valgte at have 3 dage i Dubai og derefter 8 dage på Maldiverne og det var helt fint. Vil sige at 14 dage er for meget medmindre man virkelig er god til at lave ingenting. Efter et par dage har man prøvet det hele, snorklet de fede steder, spist på de bedste restauranter, smagt alle de lækre drinks, set de smukke solnedgange og daset i det lækre sand, og så er det bare forfra og forfra og forfra, og det er super lækkert, men altså, 8 dage var nok for os!

All Inclusive?
Vi fik valget om vi ville vælge all inklusive eller ej, det kostede kun et par tusind ekstra og det var virkelig det værd. Især her på Kuramathi hvor man får mulighed for at spise på alle restauranterne og ikke mindst drikke alle de lækre drinks man overhovedet kan overkomme. Normalt synes jeg at all inklusive på ferier ikke er det bedste da det sætter nogen begrænsninger med at man er NØDT til at spise på hotellets restauranter og ikke kan spise de steder man gerne vil, men på Maldiverne er det stik modsat, All Inclusive gør netop her  at man har mulighed for at vælge alt. Og med de lækre drinks og hjemmelavet is de laver er pengene hurtigt tjent ind igen. I hvert fald for vores vedkommende.

Gode råd
- Selvom det altid er varmt på maldiverne kan det godt anbefales at have en god trøje med sig, ikke en strik sweater, men evt. bare en god cardigan til om aftenen. Langbukser er aldrig nødvendigt.
- Drikkepenge er ikke nødvendigt. Det er ikke meningen man skal rende rundt med sin pung på sig og tjenerne forventer derfor ikke noget. Men læg evt. et par dollars til dem der gør hytten ren og dem der bærer kufferterne. (Sørg vor at have fx Visa kort med og så ellers en masser 1 Dollars sedler til drikkepenge, så er du godt kørende).
- Solcreme er virkelig et must! Man bliver ekstremt hurtigt forbrændt af solen - selvom vi tit har været sydpå har vi aldrig oplevet noget lignende som her på Maldiverne. Vi blev lidt forbrændte første dag og det er super ærgeligt ikke at kunne få sol de efterfølgende dage, for der er ikke andet at lave end at være udendørs.
- Medbring evt. en god myggespray hjemmefra, midt på øen er der en del myg, ikke noget vi var generede af, men havde også sprayet os godt med beskyttelse.
- Maldiverne er et muslimsk land, så reglerne er lidt strikse. Fx fik man en bøde på 1000$ hvis man badede topløs!

Er der noget jeg har glemt at fortælle eller har I noget i gerne vil vide omkring Maldiverne så skriv endelig :) Har i udset jer et ressort I gerne vil vide mere om kan I evt. tjekke www.tripadvisor.com ud, der kan I finde masser af anmeldelser lavet af gæster der tidligere har boet på netop de øer.

Her til slut vil jeg da lige vise lidt billeder fra vores skønne skønne tur til Kuramathi, Maldiverne.

Bryllupsrejse Maldiverne Water villa 

Billeder fra den Water Villa vi boede i. Har man mulighed for at vælge selv, så vælg en der ligger ude for enden ligesom den her, det gjorde at vi havde meget bedre udsigt end dem der lå "i midten" af en klynge/række.

Bryllupsrejse Maldiverne solopgang
Bryllupsrejse Maldiverne solopgang 2
Da vi ankom til øen var der helt mørkt og vi kunne overhovedet ikke se ud over vandet. Da vi så vågnede dagen efter (må indrømme jeg allerede vågnede kl. 6!) var der denne smukke solopgang, vi var ude på terrassen og kigge lidt, men ellers tilbage under dynerne hvor vi kunne ligge og kigge ud på den skønne udsigt ud over vandet.

Bryllupsrejse Maldiverne Natur
bryllupsrejse Maldiverne Ringe 

Lidt billeder af den frodige natur på midten af øen. Der var de smukkeste planter, og sjove smådyr (bl.a. firben og store flagermus) men også masser af banantræer og ananasplanter. Hvis man var stille kunne man høre de store kokosnødder falde ned over det hele fra palmerne der var over alt på øen.

bryllupsrejse Maldiverne Drinks 

En af de mange skønne drinks man kunne nyde på stranden eller på restauranterne.

bryllupsrejse Maldiverne Udsigt 

Udsigten fra vores solterrasse

bryllupsrejse Maldiverne Enden af Kuramthi
bryllupsrejse Maldiverne Strand
bryllupsrejse Maldiverne sandaler 

Billeder fra de dejlige strande. Man kunne nærmest gå rundt om hele øen langs vandkanten. På den ene side af øen var der totalt lækker sandstrand, ligesom et postkort! På den anden side var der koralrev og de flotteste fisk. De var min første tur ud i snorklingens verden, men bestemt ikke den sidste!

comments powered by Disqus
Follow my blog with Bloglovin