Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Ane ♥ Casper

GLÆDELIG PÅSKE(FERIE!) De næste par dage trækker jeg stikket ud og nyder tiden med familien og forhåbentlig en masse god påskemad og hygge. Men inden jeg gør det hiver jeg jer med et år tilbage da Ane og Casper blev viet i New York på 2. påskedag 2011. Wauw hvor er NY bare en perfekt baggrund til skønne og sjove bryllupsbilleder! Og Forår i NY ser bestemt lækkert ud. Er selv i gang med at planlægge en tur derover her til sommer, og de her bryllupsbilleder får mig da kun til at glæde mig endnu mere!

 Vielse i New York

 Hvilken type bryllup holdte I?

Vi blev gift på Rådhuset i New York i april og holdt bryllupsfest herhjemme med udendørsvielse i september.

Selve vielsen foregår således:

På selve dagen kommer man op, trækker et nummer og venter på det bliver ens tur (der var mange den dag vi var der pga påsken og vi ventede ca en time ialt) så skriver man under på at man vil giftes og så venter man lidt på at det bliver ens tur og så kommer man ind og bliver viet. Vielsen tager ca 1-2 minutter og så er man gift J

Hvad var den bedste oplevelse på dagen?

Vores vielse i New York var meget intens og samtidig afslappet da der kun var os to. Det var skønt at vi ikke havde andre end os selv at tage hensyn til, og at vi fra morgenen af f.eks. snakkede om at vente til dagen efter da der var lidt overskyet. Det kunne vi jo sagtens, det var jo bare os to. Vi valgte dog at gøre det alligevel, og vejret artede sig over al forventning J

Jeg synes enhver brud fortjener at gå i gaderne på Manhattan og gennem Central Park i sin brudekjole en varm forårsdag. Al den opmærksomhed og kærlighed man oplever fra folk omkring er ubeskrivelig ♥

Gik der noget galt? 

Egentlig ikke som sådan. Jeg kan se efter vi er kommet hjem at jeg gerne ville have haft nogle flere billeder fra fotografen med selve byen, fx Times Square, Flatiron Building, subwayen osv. Ville også gerne have billeder fra Rockefeller center eller Empire State Building så vi havde billeder med udsigten. Men man kan jo blive ved, og jeg er meget meget glad for de billeder vi har!

Hvor lang tid var i om at planlægge brylluppet og hvad var den største udfordring?

Vores største udfordring med at planlægge brylluppet var at finde ud af hvad vi gerne ville. Vi havde en masse drømme, tanker, idéer og kunne slet ikke blive enige med os selv og hinanden om hvad vi egentlig gerne ville. Men vi fandt et kompromis som var det helt rigtige for os! En rejse hvor vi fik vores intime og unikke vielse i New York. Og en dag med bryllupsfest og udendørsceremoni hvor jeg blev fulgt op af min far, og vi holdt en storslået fest hvor vi kunne fejre os selv og vores kærlighed med vores nærmeste.

 Bryllupsbilleder New York

Har det ændret jer som par at blive gift?

Det synes jeg ikke. Vi har været sammen i mange år før vi blev gift, så vi kender hinanden på godt og ondt. Til gengæld synes vi det er rigtig hyggeligt at være gift og have et familienavn. Her næsten 1 år efter vielsen giver det stadig lidt kriller i maven når man skal skrive eller sige sit fulde navn J

Gode råd til kommende brudepar der ønsker at blive gift i udlandet/NY?

Først og fremmest skal man overveje om man ønsker en personlig ceremoni eller en hurtig og almindelig vielse på rådhuset. Vi valgte sidstnævnte og det er altså ikke mere romantisk end hvad man gør det til :)

Hvis man ønsker at blive gift i et andet land, er det vigtigt at man hjemmefra undersøger reglerne for det enkelte land, stat, by osv. Hvilke papirer der skal bruges, prisen for vielse, særlige tidspunkter/deadlines, krav om vidner osv.

Vi havde brugt rigtig meget tid på at undersøge reglerne for at være sikre på at vi kunne bliver gift i New York. Vi fandt de officielle regler her men I vores søgen faldt vi over flere steder hvor der stod at vi skulle have forskellige papirer med. Vi havde begge vores dåbsattester med og en international vielsesesattest/ægteskabserklæring herhjemmefra, men da vi var derovre var det kun vores pas vi skulle bruge for at kunne blive gift derovre.

Nedenfor har vi listet de ting man skal være særligt opmærksomme på ved vielse i New York:

Der findes en regel de kalder 24-timers reglen. Den betyder at man skal møde op på rådhuset med sine pas og udfylde en ”marriagelicense” og når man har fået den udleveret, skal der minimum gå 24 timer før man kan blive viet (for at undgå spontane ”Las Vegas” bryllupper)

Man kan kun blive viet indenfor rådhuset almindelige åbningstid som er noget i stilen med 9-15 i hverdage, lukket i weekenden og på helligdage (husk at deres helligdage ikke følger vores. Vi blev gift 2. påskedag, det var en helt almindelig hverdag derovre).

Man skal selv stille 1 vidne til rådighed. Vi var alene af sted, og var ikke sikre på hvad vi ville gøre mht vidne, men var ikke bekymret. Vi tænkte at om ikke andet, så kunne vi finde en person på gaden som måske ville gøre det for os. Men da vi fandt os en fotograf, kunne vi bruge ham som vidne.

De eneste ”officielle papirer” man skal medbringe hjemmefra er pas.

De regler vi har trukket frem er dem der var gældende for os. Jeg ved at der gælder nogle andre/flere regler hvis man fx er af samme køn, har været gift før, ønsker vielse et andet sted end rådhuset osv.

Et andet godt råd er at det er en god idé at have nogle dage derovre inden man skal giftes hvis der er nogle detaljer man ikke har helt styr på. Fotograf, makeup artist, frisør, restaurant, accesories osv. fandt vi først da vi var derovre. Fotografen var en af to fyre der stod udenfor rådhuset som tilbød at gå med ind og tage billeder under vielsen. Vi mødte ham da vi hentede vores marriagelicense, og aftalte med ham hvad vi gerne ville på dagen, og hvilke locations vi gerne ville bruge osv. Det var en stor fordel at have en lokal fotograf, da han kendte byen og nogle fede locations.

Frisøren og makeup artisten mødte vi da vi var i en brudebutik hvor jeg købte mit birdcage. Det var nogle helt fantastiske piger, og får mine varmeste anbefalinger!

Til sidst vil vi bare lige sige at hvis man ønsker at blive gift i udlandet, så er det ikke en større udfordring end hvad man selv gør det til. Det vigtigste er at begge parter er enige om hvad man vil. Selvom vi er rigtig glade for vores beslutning om at blive gift i udlandet helt alene, er vi også meget glade for at vi valgte at holde en ceremoni og fest herhjemme efterfølgende. Det betød meget for mig at blive fulgt op af min far. Det betød også meget for os at fejre vores bryllup med alle de mennesker som betyder noget for os. Begge dage har været fantastiske og at holde bryllup på den måde, var uden tvivl det bedste valg for os ♥

 Bryllupsbilleder New York 2

comments powered by Disqus
Follow my blog with Bloglovin