Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Ane ♥ Casper

GLÆDELIG PÅSKE(FERIE!) De næste par dage trækker jeg stikket ud og nyder tiden med familien og forhåbentlig en masse god påskemad og hygge. Men inden jeg gør det hiver jeg jer med et år tilbage da Ane og Casper blev viet i New York på 2. påskedag 2011. Wauw hvor er NY bare en perfekt baggrund til skønne og sjove bryllupsbilleder! Og Forår i NY ser bestemt lækkert ud. Er selv i gang med at planlægge en tur derover her til sommer, og de her bryllupsbilleder får mig da kun til at glæde mig endnu mere!

 Vielse i New York

 Hvilken type bryllup holdte I?

Vi blev gift på Rådhuset i New York i april og holdt bryllupsfest herhjemme med udendørsvielse i september.

Selve vielsen foregår således:

På selve dagen kommer man op, trækker et nummer og venter på det bliver ens tur (der var mange den dag vi var der pga påsken og vi ventede ca en time ialt) så skriver man under på at man vil giftes og så venter man lidt på at det bliver ens tur og så kommer man ind og bliver viet. Vielsen tager ca 1-2 minutter og så er man gift J

Hvad var den bedste oplevelse på dagen?

Vores vielse i New York var meget intens og samtidig afslappet da der kun var os to. Det var skønt at vi ikke havde andre end os selv at tage hensyn til, og at vi fra morgenen af f.eks. snakkede om at vente til dagen efter da der var lidt overskyet. Det kunne vi jo sagtens, det var jo bare os to. Vi valgte dog at gøre det alligevel, og vejret artede sig over al forventning J

Jeg synes enhver brud fortjener at gå i gaderne på Manhattan og gennem Central Park i sin brudekjole en varm forårsdag. Al den opmærksomhed og kærlighed man oplever fra folk omkring er ubeskrivelig ♥

Gik der noget galt? 

Egentlig ikke som sådan. Jeg kan se efter vi er kommet hjem at jeg gerne ville have haft nogle flere billeder fra fotografen med selve byen, fx Times Square, Flatiron Building, subwayen osv. Ville også gerne have billeder fra Rockefeller center eller Empire State Building så vi havde billeder med udsigten. Men man kan jo blive ved, og jeg er meget meget glad for de billeder vi har!

Hvor lang tid var i om at planlægge brylluppet og hvad var den største udfordring?

Vores største udfordring med at planlægge brylluppet var at finde ud af hvad vi gerne ville. Vi havde en masse drømme, tanker, idéer og kunne slet ikke blive enige med os selv og hinanden om hvad vi egentlig gerne ville. Men vi fandt et kompromis som var det helt rigtige for os! En rejse hvor vi fik vores intime og unikke vielse i New York. Og en dag med bryllupsfest og udendørsceremoni hvor jeg blev fulgt op af min far, og vi holdt en storslået fest hvor vi kunne fejre os selv og vores kærlighed med vores nærmeste.

 Bryllupsbilleder New York

Har det ændret jer som par at blive gift?

Det synes jeg ikke. Vi har været sammen i mange år før vi blev gift, så vi kender hinanden på godt og ondt. Til gengæld synes vi det er rigtig hyggeligt at være gift og have et familienavn. Her næsten 1 år efter vielsen giver det stadig lidt kriller i maven når man skal skrive eller sige sit fulde navn J

Gode råd til kommende brudepar der ønsker at blive gift i udlandet/NY?

Først og fremmest skal man overveje om man ønsker en personlig ceremoni eller en hurtig og almindelig vielse på rådhuset. Vi valgte sidstnævnte og det er altså ikke mere romantisk end hvad man gør det til :)

Hvis man ønsker at blive gift i et andet land, er det vigtigt at man hjemmefra undersøger reglerne for det enkelte land, stat, by osv. Hvilke papirer der skal bruges, prisen for vielse, særlige tidspunkter/deadlines, krav om vidner osv.

Vi havde brugt rigtig meget tid på at undersøge reglerne for at være sikre på at vi kunne bliver gift i New York. Vi fandt de officielle regler her men I vores søgen faldt vi over flere steder hvor der stod at vi skulle have forskellige papirer med. Vi havde begge vores dåbsattester med og en international vielsesesattest/ægteskabserklæring herhjemmefra, men da vi var derovre var det kun vores pas vi skulle bruge for at kunne blive gift derovre.

Nedenfor har vi listet de ting man skal være særligt opmærksomme på ved vielse i New York:

Der findes en regel de kalder 24-timers reglen. Den betyder at man skal møde op på rådhuset med sine pas og udfylde en ”marriagelicense” og når man har fået den udleveret, skal der minimum gå 24 timer før man kan blive viet (for at undgå spontane ”Las Vegas” bryllupper)

Man kan kun blive viet indenfor rådhuset almindelige åbningstid som er noget i stilen med 9-15 i hverdage, lukket i weekenden og på helligdage (husk at deres helligdage ikke følger vores. Vi blev gift 2. påskedag, det var en helt almindelig hverdag derovre).

Man skal selv stille 1 vidne til rådighed. Vi var alene af sted, og var ikke sikre på hvad vi ville gøre mht vidne, men var ikke bekymret. Vi tænkte at om ikke andet, så kunne vi finde en person på gaden som måske ville gøre det for os. Men da vi fandt os en fotograf, kunne vi bruge ham som vidne.

De eneste ”officielle papirer” man skal medbringe hjemmefra er pas.

De regler vi har trukket frem er dem der var gældende for os. Jeg ved at der gælder nogle andre/flere regler hvis man fx er af samme køn, har været gift før, ønsker vielse et andet sted end rådhuset osv.

Et andet godt råd er at det er en god idé at have nogle dage derovre inden man skal giftes hvis der er nogle detaljer man ikke har helt styr på. Fotograf, makeup artist, frisør, restaurant, accesories osv. fandt vi først da vi var derovre. Fotografen var en af to fyre der stod udenfor rådhuset som tilbød at gå med ind og tage billeder under vielsen. Vi mødte ham da vi hentede vores marriagelicense, og aftalte med ham hvad vi gerne ville på dagen, og hvilke locations vi gerne ville bruge osv. Det var en stor fordel at have en lokal fotograf, da han kendte byen og nogle fede locations.

Frisøren og makeup artisten mødte vi da vi var i en brudebutik hvor jeg købte mit birdcage. Det var nogle helt fantastiske piger, og får mine varmeste anbefalinger!

Til sidst vil vi bare lige sige at hvis man ønsker at blive gift i udlandet, så er det ikke en større udfordring end hvad man selv gør det til. Det vigtigste er at begge parter er enige om hvad man vil. Selvom vi er rigtig glade for vores beslutning om at blive gift i udlandet helt alene, er vi også meget glade for at vi valgte at holde en ceremoni og fest herhjemme efterfølgende. Det betød meget for mig at blive fulgt op af min far. Det betød også meget for os at fejre vores bryllup med alle de mennesker som betyder noget for os. Begge dage har været fantastiske og at holde bryllup på den måde, var uden tvivl det bedste valg for os ♥

 Bryllupsbilleder New York 2

Skriv en kommentar

Cecilie ♥ Frank

Så er det endelig blevet tid til endnu et Real Wedding herimellem alle bryllupsrejsebeskrivelserne. Og jeg glæder mig super meget til at vise jer Cecilie og Franks bryllup. Et vidunderligt romantisk og smukt bryllup fotograferet af fotograf Mark Trustrup. Og havde man helt frit valg på alle vejr-hylder ville man da vælge lige præcis det smukke vejr de havde på deres bryllupsdag, hvor heldig har man lov til at være :)

Real Wedding Cecilie og Frank kirke

Hvilken type bryllup holdte I?

Resturant/havebryllup. Vores bryllup var ret specielt siden min mand kommer fra Holland og vi derfor valgte at dele vores bryllups mellem Danmark og Holland.

Rent praktisk betød det at vi blev viet i Trinitatis Kirke i København hvor vi havde "inviteret" alle til at deltage og til den efterfølgende reception ved siden af kirken. Der deltog alle vores venner og både noget dansk og hollandsk familie. Efter inviterede vi den absolut nærmeste familie, kun forældre og søskende, til en hyggelig og intim eftermiddag og aften på Kongelundskroen. Pga det begrænsede antal gæster til middagen valgte vi at bruge en del på god mad, hvilket Kongelundskroen til fulde levede op til.

Efter den "officielle" bryllupsdag rejste vi på bryllupsrejse og først da vi kom hjem derfra, dejligt brune ;), tog vi til Holland og holdte bryllupsfest i mine svigerforældres have.

Vi ankom nogle dage før festen og gjorde klar og pyntede op. Vi havde inviteret alle, selv om vi selvfølgelig godt vidste at en del fra Danmark ikke ville komme. Af samme grund gik vi meget op i at holde en reception efter vielsen i Danmark.

Sen eftermiddag kom de første gæster, som igen var den nærmere familie inkl bedsteforældre, gudforældre, dem i Holland vi ser mest og alle der kom fra Danmark, til middag. Efter middagen blev bordene ryddet op og der blev gjort klar til resten af gæsterne. Ved 20-tiden kom resten af gæsterne og der blev danset brudevals og serveret lækker mad fra en buffet.

Hvad var den bedste oplevelse på dagen?

At blive gift med min forlovede efter 10 år som kærester! Men ellers var det hele bare godt. Vejret var perfekt, både på bryllupsdagen og til festen. Alt gik som det skulle takket være vores søde familie som lige fik gjort det vi ikke selv havde tænkt på/fik tid til. Og maden var super, det betød faktisk rigtig meget i sidste ende, det er noget vi tit tænker tilbage på.

Gik der noget galt?

Det eneste vi gerne ville have lavet om var, at vores familie stort set kun kunne se den ene side oppe ved alteret under vielsen. Præsten spurgte hvordan vi ville have gæsterne skulle sidde, enten bag os oppe ved alteret eller nede på de almindelige stolerækker. Vi vidste ikke hvad der var bedst og spurgte hvad der var normalt, og det var stolerækkerne, så vi tænkte at det vel var fint nok så. Nu ville vi gerne have haft vores nærmeste familie siddende lige bagved.

Hvor lang tid var i om at planlægge brylluppet og hvad var den største udfordring?

Jeg havde tydeligt sagt i mange år, at når jeg skulle giftes skulle der minimum være 1 år til planlægning. Jeg endte med at have 1 år og 3 måneder, men gik faktisk i planlægningsstop i 3 måneder da jeg lige pludselig ikke havde meget mere at lave og der var aaalt for lang tid til brylluppet. Pludselig ville vi bare giftes! Overvejede helt at skynde os med et vinterbryllup i stedet, men synes alligevel vores 10-årsdag betød mere for os.

Vores største udfordring var at finde ud af hvordan man håndterede et bryllup med gæster fra 2 forskellige lande. Vi kom frem til et kompromis som vi blev glade for.

Real Wedding Cecilie og Frank ris

Hvor meget omkring bryllup lavede I selv/stod selv for?

Al planlægning stod vi for. Desuden lavede jeg (med hjælp fra mor og svigerinde) min egen buket samt brudebuket, brystbuket og pyntning af kirke på selve dagen. Vi designede vores egne invitationer og lavede selv personlige chokolader og favours til festen. Mini cupcakes til receptionen var også hjemmelavede. Nå ja, og så brugte jeg og min veninde super lang tid på at lave silkepapirspompomer til at pynte til festen!

Har det ændret jer som par at blive gift?

Overhoved ikke! Men vi var selvfølgelig også sammen i 10 år før vi blev gift, så vi burde jo nok kende hinanden ;) Dog synes vi begge det er en super dejlig tanke at vide man er gift, på en eller anden måde rart at vide at nu er man "rigtigt" sammen.

Gode råd til kommende brudepar

Vi sparede på forskelligt som blomster og min kjole var relativt billig (5000 kr på tilbud fra 10.000) og jeg er rigtig glad for ikke at have brugt mere, selv om den selvfølgelig skal være sådan som man har tænkt sig, så synes jeg ærlig talt ikke den betød det store på selve dagen.

Spar ikke på mad eller fotograf! Vi gik efter en fotograf hvis billeder vi kunne lide, de betyder SÅ meget her efter brylluppet.

Tag ud i kirken og se hvordan vielsen vil se ud fra gæsternes pladser så i sikre at alle kan se.

Og så til sidst: Slap af på dagen! Det hele behøver ikke være så perfekt, det bliver en fantastisk dag uanset hvad ♥

Real Wedding Cecilie og Frank location

Skriv en kommentar

Natasja ♥ Kasper

Så er det blevet tid til mit første real wedding portræt, og jeg glæder mig rigtig meget til at vise alle de skønne billeder som Martin fra www.applepark.dk har taget af Natasja og Kasper til deres bryllup i sommers. Jeg kender Natasja fra min egen bryllupsplanlægning – hun blev nemlig gift kort efter mig selv og hun var så sød at hun endda havde overskud til at hjælpe til med serveringen ved mit bryllup kun en måned inden hendes eget. Jeg har fået Natasja til at svare på en række spørgsmål omkring brylluppet og ikke mindst komme med gode råd til kommende brudepar. Men inden vi når til spørgsmålene må jeg altså lige vise disse flotte billeder fra forberedelsen lørdag morgen – wauw!

Natasja_kasper_forberedelse

Hvilken type bryllup holdte I?

Vi vidste begge to fra start af at vi ville giftes i kirke – både fordi vi synes det er en dejlig tradition, men også fordi vi begge to altid har forestillet os selv blive gift i en smuk kirke, med bruden op ad gulvet, salmerne og hele molevitten.

Festen var vi lidt mere i tvivl om og vi havde både hoteller, forsamlingshuse og lejetelte i kikkerten inden vi fandt vores sted. Vi endte med at leje Sonnerupgaard Gods – og stå for en hel masse selv.

Hvad var den bedste oplevelse på dagen?

Der var jo så mange!! Alle de smukke og personlige taler, at have alle ens elskede samlet og selvfølgelig at holde en vellykket fest, men jeg vil nok sige at det at få lov til at kysse sin mand ordentligt efter vi kom ud af kirken var noget helt specielt.

Gik der noget galt?

Der var MEGET der gik galt – men det er nok først efterfølgende at jeg kan se på dem som ”ting der gik galt” for på selve dagen var jeg så glad og så spændt at det slet ikke gik mig på. Vi fik to afbud på selve dagen, hvoraf den ene godt nok blev erstattet. Den ene af serveringspersonalet skar sig meget voldsomt i fingeren og måtte af sted med ambulance – dog først efter det meste af deres arbejde var gjort. Det regnede helt åndssvagt og ødelagde nogle af vores planlagte location billeder og så ville mit hår absolut ikke som jeg (eller frisøren) ville og begyndte ret tidligt at falde sammen.

Hvor lang tid var I om at planlægge brylluppet og hvad var den største udfordring?

Vi brugte et år og en dag – selvom jeg må indrømme at jeg jo nok havde haft en del tanker om hvordan den slags kunne foregå. Den største udfordring var nok at finde ud af hvilken slags fest vi egentlig gerne ville have – især fordi min dejlige mand ikke havde gjort sig nær så mange tanker om den store dag som jeg.

 Natasja_kasper_kirke

hvor meget omkring  bryllup lavede I selv/stod selv for?

Vi stod for mange ting selv, fordi vi havde lejet lokaler hvor der ikke hørte personale til. Vi lavede det alt det kreative selv, STD-kort, invitationer, bordkort, menukort, bordplan, kirkehæfter, risposer med personligt bånd, takkekort – samt alle blomster foruden knaphulsblomster. Kagen blev også lavet hjemme – med stor hjælp fra den dejlige blogger Mette ♥

Jeg synes det har været sjovt og udfordrende at lave så mange ting selv – men jeg er jo også studerende og har rimelig meget fritid, samt at jeg havde fri i 32 dage op til brylluppet.

Har I været på bryllupsrejse, hvis ja, hvorhen og hvorfor netop der?

Vi tog to uger til Tyrkiet med afrejse en uge efter vores bryllupsdag. Vi valgte at tage derned fordi vi havde brug for sol, varme, pools, strand, drinks og god mad til en billig penge. Min mands far har en lejlighed i Alanya som vi lånte – og det var LÆKKERT! Til marts tager vi dog på vores ”rigtige” bryllupsrejse – tre uger til USA’s vestkyst hvor vi skal tage den berømte tur fra San Francisco, ned langs kysten til L.A. og der bliver selvfølgelig også tid til en Vegas tur, hvor vi har planlagt at booke en ”Extra Deluxe suite” med spabad og det hele. OM vi glæder os! 

Har det ændret jer som par at blive gift?

Både og. Nu har vi jo en oplevelse sammen som ikke kan sammenlignes med noget andet, noget vi kan huske på og grine over sammen. Det er en speciel oplevelse at blive gift og den absolut bedste grund til at blive skilt må være at man da kan holde et nyt bryllup!

Når det er sagt, så er vi jo stadig bare Kasper og Natasja. Jeg har stadig mine studier i Odense og han har stadig sit job. Vores hverdag er ikke ændret og det bliver den nok heller ikke før projekt baby begynder – endnu en ting der kan binde os sammen og som jeg glæder mig rigtig meget til – selvom der kommer til at gå nogle år endnu.

Gode råd til kommende brudepar?

Åh der er jo tusind gode råd at give, men hvis jeg skal forsøge at formulere nogle få..

En god fotograf er guld værd – og vi har sat utrolig stor pris på at have haft en med fra morgen til aften. Dagen er stor, men minderne er større!

Sørg for at have gode gennemtænkte back-ups til de ting der afhængige af f.eks. vejret.

Lav en bodplansoversigt – det er så nemt og rart for gæsterne at de ikke skal gå rundt og finde deres plads ved at læse bordkort.

Tag fri om mandagen! Især hvis I har haft overnattende gæster. Vi var hjemme kl. 15 om søndagen og vi nød rigtig godt af vores ekstra fridag.

Benyt jer af skønne forums som Bryllupsklar og dygtige bloggere som Mette – det er altid dejligt at få inspiration.

Husk at kysse din mand så meget som du og han kan holde til – det er de dejligste kys og den eneste dag hvor venner og familie nyder at se på det!

Lige til sidst må det klassiske råd også hellere komme frem – nyd nyd nyd dagen, den går alt for hurtigt og kommer aldrig igen.

Natasja_kasper_locationbilleder 

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin