Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Say yes to the dress ♥

Ok jeg ved det godt, jeg er gift og burde virkelig ikke længere sidde og se sådan noget her, men findes der noget mere fantastisk end at se folk prøve brudekjoler? I ”Say yes to the dres”s som kører på TLC følger man brudebutikken Kleinfeld som sælger über lækre kjoler. Ofte har bruden et budget på mellem 3-10.000, dog ikke kroner, men dollars! En drøm for de fleste!

Har du ikke TLC derhjemme kan man gratis se en masse klip på TLC’s hjemmeside, og der er flere timers underholdning :)

Se alle videoklippene HER

Jeg har her udvalgt et par videoer så I kan se hvad det drejer sig om.

Husk desuden at har du TLC så er der bryllupstema hver dag i hverdagene fra kl. 18-19 hvor de viser forskellige bryllupsprogrammer

Skriv en kommentar

Køb af brudekjole

Sikke noget vejr! Dagens indlæg skulle være postet i går, men altså altanen vandt og den kalder igen så må hellere komme i gang!

Hvornår skal man ud og kigge?
De fleste af sommerens brude har nok allerede kjolen på plads, men hvornår skal man egentlig begynde at se på kjole og kan man overhovedet være for tidlig ude? Om man kan være for tidlig afhænger mest af hvordan man er som person. Har man nemt ved at ændre mening og stil er det nok en god ide at vente, men ikke for længe! Vil man have det største udvalg skal man starte ca. 7-8 måneder før. Mange kjoler kan tage 4-5 måneder om at komme hjem og der skal helst være god tid til at få den tilrettet også. Jeg købte selv min kjole i november og skulle giftes i juni, det var meget passende og der var tid til at kjolen lige blev en måned forsinket uden jeg fik stres ;) Men bare rolig, har man ikke 7-8 måneder skal det nok gå, mange kjoler kan ofte komme hjem på kortere tid og det er jo også muligt nogen gange at købe en kjole der er på lager.

Skal man bestille tid?
JA. Langt de fleste steder er det nødvendigt og det er ganske rart. Der bliver som oftest afsat mellem 1-2 timer hvor ekspedienten derfor kun skal koncentrere sig om dig og ikke udefra kommende kunder.

Er brudekjoler overhovedet på udsalg?
Mange brudekjolebutikker holder udsalg når der er lavsæson, så husk at holde øje med tilbud hvis budgettet ikke er så stort på kjolefronten, man kan ofte spare mange penge :) Ofte er det sidste sæsons kjoler der kommer på udslag for at gøre plads til de nye kollektioner, men en 2011 model kan også være super flot i 2012.

Må man tage billeder?
En af de ting man skal være opmærksom på når man prøver brudekjoler er at det ikke er alle steder man må tage billeder. Egentlig kan man jo godt forstå dem og det er jo for at undgå folk bare tager ud og prøver kjoler og tager billeder uden reelt at skulle købe, og så selvfølgelig for at undgå kopier, men alligevel synes jeg det er ærgerligt. Jeg var flere steder og prøve kjole, nogen steder måtte vi tage billeder andre steder og andre steder ikke. Da jeg efterfølgende sad hjemme og tænkte over hvilken det skulle være så var billederne en KÆMPE hjælp! En dag kan jeg det være jeg viser nogen af de kjoler det IKKE blev, for når man sådan kommer hjem og ser billeder er det bare så nemt at se hvad der klæder en og hvad der ikke gør! Så husk at sørge for at tage billeder – hvis det altså er tilladt.

Er tilretning nødvendig?
Hvad jeg ikke vidste da jeg kiggede på kjole var at tilretning er meget normalt og hurtigt kan blive dyrt. Men det er helt klart prisen værd. Hvad er det værd at give 10.000 kr. for en kjole der ikke sidder perfekt. Men husk derfor at finde en kjole der ligger under budgettet for tilretningen kan nemt koste et par tusinde hvis der skal laves meget. Prisen på tilretning afhænger ligesom alt andet af hvem man vælger at få gjort det hos og ikke mindst hvilken type kjole man har. En enkel kjole er meget billigere end en kjole i flere lag med både blonde og tyl. Min tilretning kostede 2500 kr., kjolen blev syet ind i taljen og ved bryst, der blev fjernet lidt perler under armene og syet hægter og ophejs i så slæbet kunne hæftes op :) fik det gjort hos Frederiksberg skrædderi og var yderst tilfreds :)

Hvad skal man have på/med?
En god ide kan være en stropløs bh, også selvom du ikke regner med at kjolen skal være uden stropper. På langt de fleste kjoler vil de se lidt fjollet ud med almindelige bh-stropper der ikke følger kjolens snit. Er man en lille smule genert er det en god ide at finde mormortrussen frem, ikke sexet men meget praktisk. Ekspedienten må nogle gange liiidt tæt på for at få alle kjolens lag til at sidde pænt. Har du allerede købt skoene kan det være en ide at tage dem med, eller nogen i sammen højde. Det er dog ikke nødvendigt da kjolen sikkert skal tilrettes i længden alligevel, og ofte kan man låne sko. De fleste brudekjolebutikker vil også sætte pris på at du ikke har for meget makeup på da det kan smitte af på kjolen, jeg synes dog personligt at det er rart at have lidt på og måske gjort lidt ud af håret også - det er nemmere at forestille sig kjolen på dagen hvis man ikke ligner en der lige er stået op ;)

Må man tage nogen med?
Har endnu ikke oplevet noget sted hvor man ikke måtte have nogen med. Det kan være rigtig rart at have nogen med der kender dig og der tør sige sin mening. Pas dog på ikke at have for mange med, det kan måske forvirre mere end gavne.

Standardstørrelser?
Er det muligt at prøve kjoler hvis man ikke er en standardstørrelse? Selvfølgelig! Der er kjoler til alle. MEN det er dog ikke sikkert de har kjolerne hjemme i alle størrelser. Det var meget få steder at jeg faktisk kunne prøve en kjole der passede perfekt fordi jeg ikke er så stor. Nogen steder kom der klemmer i ryggen andre steder måtte de stå og holde den sammen. Og det er jo nøjagtig det samme problem hvis man er lidt for stor, så kan det være den ikke kan lukkes helt. De fleste brudekjolebutikker er dog vant til at håndtere dette "problem" og det er jo trods alt sikkert de færreste der passer en stangmodel helt perfekt. Hør evt. butikken om størrelser når du bestiller tid.

Men selvfølgelig ikke et indlæg om brudekjoler uden at vise lidt billeder. Et af mine absolutte favoritmærker indenfor brudekjoler er Maggie Sottero, som jeg også selv blev gift i, de fås ikke mange steder men house of brides i Taastrup forhandler dem. De har vundet priser for bedste pasform og det kan absolut mærkes når man har dem på. I skal selvfølgelig ikke snydes for lidt skønne billeder. Den øverste kjole var den jeg selv bar på dagen :)

 Maggie Sottero brudekjoler

Skriv en kommentar

Mit bryllup ♥ Accessories

Flere har spurgt ind til bl.a mine smykker på dagen, så her kommer lige en gennemgang af hvad det var jeg bar og hvor det kan købes :)

Mine smykker

Armbånd og øreringe er begge fra Dyrberg/kern. Øreringene er vist nok udgået, men jeg ved ikke om man kan være heldig stadig at finde dem nogen steder. Jeg er super glad for dem i hvert fald og bruger dem stadig meget.

Pris øreringe: 550 kr.
Pris armbånd: 850 kr.

Det sidste billede er af min vielsesring og min forlovelsesring. Jeg bar ingen halskade.

mine smykker til bryllup

Headpiece

Jeg bar ikke slør men headpiece fra Jannie Baltzer.

Modellen hedder Agnes og koster EUR 255 - hvilket svarer til ca. 1.900 kr. Der er både kam og clips på indersiden af headpiecet så det sad godt fast og faldt ingen vegne, er super glad for det og bruger det stadig til fest :)

Der findes billeder af hvordan jeg bar den bl.a. HER

headpiece til bryllup fra jannie baltzer

Strømpebånd

Som traditionen foreskriver havde jeg selvfølgelig købt et strømpebånd, dog fik jeg aldrig rigtig gået med det. Det var meningen at jeg ville have taget det på efter kirken men glemte det. Da der blev slået på glassene under middagen for at jeg skulle vise strømpebåndet frem, var manden hurtig til at få det på og det var derfor ham der fik lov at vise det frem ;)

Strømpebåndet er købt hos Annies Slør og koster 150 kr.

Min taske

Min taske er købt hos etsybutikken Keepbags. Der findes flere forskellige variationer af tasken. Denne her model koster ca. 300 kr.

min taske til bryllup

Skriv en kommentar

Brudesko fra Debenhams

Hvis nogen undrer sig over bloggen har været lidt stille de sidste par dage er det fordi jeg har været en smuttur i London. Og ikke en tur til London uden at se på sko selvfølgelig. I Debenhams faldt jeg over en masse skønne brudesko som jeg da lige må vise jer

Debenhams brudesko

Én af de ting som Debenhams virkelig var leveringsdygtige i var fine flade brudesko. Jeg synes så ofte brude har svært ved at finde flotte flade sko, og for dem der enten ikke vil være højere end manden eller ikke er vant til at gå i høje sko er mulighederne ofte ikke så store, men Debenhams har altså nogle virkelig fine nogle, og de har en netbutik

Debenhams flade brudesko

Ingen af skoene er ret dyre og den billigste ligger helt nede på 160 kr - så ingen undskylding for ikke at bestille 2 par ;) Der kommer dog sikkert fragt på.

Skriv en kommentar

Stylist Anette Laursen

Har du styr på hvordan du bliver top lækker på din bryllupsdag? Lægger du selv makeuppen eller lader du andre om arbejdet?
 
I tilfælde af du hører under sidste kategori kommer her et bud på en super dygtig stylist der kan sørge for du bliver den smukkeste brud.
 
Hun hedder Anette Laursen og hører til i Århus området hvor hun bl.a. samarbejder med kjoledesigneren Marianne Carøe. Jeg har spurgt Anette lidt om hvordan en styling foregår ved hende samt fået lov at vise lidt billeder frem fra nogle af hendes bryllupsstylinger ♥

Anette kan kontaktes på 23 69 10 68 - stylist@anettelaursen.dk

Anette Laursen stylist


hvordan foregår dit arbejde med bruden før dagen?
Inden bryllupsdagen mødes jeg med bruden, hvor hun ofte medbringer inspirationsbilleder. Vi prøver nogle forskellige ting af i forhold til hår og makeup, så jeg er helt sikker på, at jeg ved hvad hun ønsker på selve dagen, så intet kan gå galt. Jeg hjælper også ofte bruden med valg af slør eller hårpynt, nogle gange også smykker og enkelte gange er jeg med inde over valg af kjolen. Alt det sker også på prøve-dagen. Prøven er hos mig i mit hjem.


Hvordan foregår en styling hos dig på selve dagen?
Jeg kommer hjem til folk og jeg afsætter mellem 2 og 3 timer, det er noget vi finder ud af sammen efter prøven.


Hvad er prisen for at blive stylet af dig?
Prisen lægger mellem 2000 og 2500. Det kommer an på hvor meget der ønskes.


Har du et godt råd til at få stylingen til at holde hele dagen?
Jeg bruger forskellige produkter der hjælper med af få makeuppen og håret til at holde. Da jeg startede op snakkede jeg med brudene efter bryllupsdagen, for at høre om de var tilfredse. På den måde fandt jeg ud af, at de produkter jeg bruger/brugte levede op til det jeg gerne ville. Men en ting man ikke kan undvære er en primer til at lægge under øjenmakeuppen. Det er jo en lang dag, og det er vigtigt at bruden holder sig smuk hele dagen. I forhold til håret drejer det sig om at få det rigtigt bygget op, en god hårlak og noget glans.


Hvad er det bedste ved dit job og hvad inspirerer dig?
Det bedste ved mit job, i forhold til at arbejde med brude, er at få lov til at være en del af deres store dag. Jeg synes, det er så skønt at være med til at starte deres dag helt rigtigt. Når jeg er færdig med deres hår og makeup, og de får kjolen på, det er det hele værd. At se glæden i deres øjne.

Til hverdag arbejder jeg jo stort set kun med modeller, så det inspirerende ved at arbejde med brude, er for mig det at kunne være med til at gøre den helt almindelige pige til prinsesse for en dag.


Hvordan tror du 2012 trenden bliver for hår og makeup?
Det er ikke sådan lige at sige hvordan trenden bliver i år, for brude er så forskellige. Men mit bud vil være at den glatte og rene opsætning vil blive, da den altid er smuk til de klassiske piger, og den klæder de smukke blonder, som viser sig rigtig meget på brudekjolerne 2012. Men den lidt tilfældige boheme stil tror jeg også vil vise sig, da vi bliver mere og mere afslappet i vores stil, og godt kan lide det lidt mere tilfældige look. Derfor tror jeg også sløret forsvinder lidt og der kommer mere hårpynt i forskellige udgaver.

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin