Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

DIY-guide: Macarons

Så fik jeg endelig afprøvet macarons, fik hjælp fra en veninde og det kan nok godt anbefales at være to, for det skal gå lidt hurtigt nogen gange.

Jeg prøvede virkelig at følge alle anvisninger og gode råd for at de ikke skulle sprække, men mange af dem gjorde det nu alligevel. Så modtager GERNE gode råd til næste gang jeg skal prøve.

Smagen og konsistensen blev jeg meget overrasket over. Måske er jeg den eneste der troede at macarons var lidt tørre i det, men det er de jo slet ikke. De er lækre bløde – dog en anelse for søde måske, men man må vist ikke spare på sukkeret hvis man vil undgå de revner. Kan være en god ide med lidt syrligt fyld i hvert fald, det tror jeg at jeg vil prøve næste gang. Men har man en sød tand så kan macarons bestemt godt anbefales!

Der er på bloggens facebookside selvfølgelg lagt nogle behind the scenes billeder ud :)

Jeg lavede to varianter.

Variant 1 (de gule)

Macarons:

170g Flormelis
110g Mandelmel
90g æggehvide
2 spsk sukker
Gul farve

Fyld:

150g mælkechokolade
¾ dl Piskefløde
1 tsk Honning
1 spsk stuevarm smør

Variant 2 (de lyserøde)

Macarons:

170g Flormelis
110g Mandelmel
90g æggehvide
2 spsk sukker
Lyserød farve

Fyld:

150g hvid chokolade
¾ dl Piskefløde
1 tsk Honning
1 spsk stuevarm smør
Lyserød farve

Nå men nu må jeg hellere komme i gang med guiden så jeg kan vise jer hvordan man gør :)

1)      Flormelis og mandelmel sigtes sammen
2)      Æggehviderne piskes stive, hæld sukkeret i og pisk lidt mere
3)      Det vendes forsigtigt sammen med den farve man nu ønsker. Jeg bruger her almindelig farve fra supermarkedet, ønskes en kraftigere farve kan bruges pulverfarve, husk det skal være bageegnet så farven ikke blegner helt.

Macarons guide

4)      Massen hældes nu over i en engangspose med en rund tylle på
5)      Sprøjt små flade ”femkroner” på en bageplade med bagepapir. Klip papiret til så det passer inden for den flade ramme af bagepladen
6)      Lad dem hvile i 45 min – 1 time, dette er vigtigt for at undgå de revner

macarons guide 2

7)      Imens de står og hviler laves fyldet, det skal nemlig stå på køl en times tid (den tid det tager kagerne at hvile de 45 minutter, være i ovnen 20 minutter og derefter køle af passer fint)
8)      Hak chokoladen fint
9)      Lav et opkog af fløden og honningen.
10)   Når det koger fjern fra varmen og tilsæt chokoladen
11)   Når chokoladen er smeltet tilsættes smørret – der røres til det er smeltet.
12)   Stilles på køl.

macarons fyld

13)   Kagerne bages nu i ca. 20 minutter ved 125 grader. Dette afhænger meget af ovnen, og jeg tror måske min skulle have været lidt varmere. Kagerne stilles på den nederste rille i ovnen. De er færdige når kagens bund er bagt og slipper og de stadig er lyse på toppen. Jeg synes nu ikke det var alle der var lige gode til at slippe. Men giv dem lidt mere og tag dem så ud, de kan fjernes med en kniv når de er helt kølet af.
14)   Nu skal du parre dem op 2 og 2. Find dem der har samme størrelse og læg den ene på hovedet.
15)   Fyldet puttes i en pose og sprøjtes ud på den ene macaron, den anden vendes nu oven på og trykkes let sammen.

macarons fyldes

Så er macaronsne (hvad søren hedder det i flertal?!) klar til at blive spist :) De kan opbevares ved stuetemperatur i ca. en dags tid, eller op til en uge hvis du har dem i køleskab.

Held og lykke!

færdige macarons

comments powered by Disqus
Follow my blog with Bloglovin