Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

DIY bryllupsmakeup

Dagens indlæg kan jeg ikke selv tage credit for. Jeg sad nemlig og ville skrive et brugbart indlæg om make up til alle jer der selv ønsker at lægge bryllupsmakeup, men selvom jeg synes jeg kender en del til makeup var det ikke helt nemt at finde de aller bedste produkter til lige netop bryllupsmakeuppen. Derfor fik jeg en ide om at kontakte en af de største (og bedste!) skønhedsblogs for at spørge dem til råds. Bloggen styres ikke af en men hele to dåser - og det tror jeg godt jeg må kalde dem uden at fornærme dem da bloggen hedder www.pudderdåserne.dk.  Det er STEDET for gode råd om skønhedspleje og makeup og helt klart en blog jeg følger meget tæt - og derfor kun kan anbefale :) de ville heldigvis gerne give jer skønne læsere et par tips til når man selv skal lægge sin egen bryllupsmakeup.

Pudderdåserne.dk 

Artiklen er skrevet at Katja Moikjær fra Pudderdåserne.dk

Der er flere fordele ved at lave sin makeup selv på den store dage. Især gør det dig i stand til at genopfriske makeuppen i løbet af dagen og aftenen, når det begynder at skinne steder, hvor du ikke vil skinne og helt uundgåeligt begynder at falme. Der findes bare ikke make-up, der kan holde en hel dag fra tidlig morgen til sen aften inkl. dans og kys. Ikke på mig i hvert fald. Og så er det godt at have styr på det selv og have et lille kit i sin egen taske.

I denne guide har jeg samlet Pudderdåsernes bedste tips til gør-det-selv brudemakeup.


Sparer du penge?
Nej – egentlig ikke. For med mindre du har en rigtig god makeup samling i forvejen, så vil du nok føle trang til at købe en god portion nye produkter, som makeup artisten ellers ville sørge for at have med. Men til gengæld vil du med denne lille guide i hånden have investeret dine penge i gode produkter, som du vil have glæde af, længe efter at brudevalsen er danset af. Der er absolut ingen af disse produkter, der er forbeholdt brude.

Undgå solfaktor
Med mindre solen skinner kraftigt, og du er sikker på at blive forbrændt, så er det den absolut eneste dag i dit liv, hvor du IKKE vil have produkter med solfaktor på. De fleste solfiltre giver et uklædeligt hvidt skær til ansigtet, som du ikke vil have foreviget på dine bryllupsbilleder. Hvis du er i højrisiko for en solskoldning, så hold dig til kemiske filtre, som har mindre risiko for spøgelseseffekt. Det vil sige undgå alle produkter med titanium dioxid og zink oxid. Det gælder også mineralske foundations, der ofte indeholder disse ingredienser.

Lige denne ene dag i dit liv: Undgå så vidt muligt solfaktor.

Test alle produkter i god tid
Det sidste, du ønsker dig på din bryllupsdag, er en funky allergisk reaktion. Sørg derfor for IKKE at bruge produkter, som du ikke har prøvet i god tid forinden eller er helt sikker på, at du godt kan tåle.

Undgå nye ansigtsbehandlinger, klinikbehandlinger og selvbrunere
Mange er fristede af en ansigtsbehandling eller peeling på klinik i sidste øjeblik. Lad være! Den slags skal du holde dig fra i gerne op til en uge før, med mindre det er en behandling, du er vant til og helt sikker på, hvordan din hud reagerer på. Kan du huske Samantha fra Sex and the City, da hun har fået en peeling? (http://www.youtube.com/watch?v=WgpFKCVZmVU) You don’t want that! Det samme gælder eksperimenteren med selvbrunere og solarium få dage forinden.

Too Faced Shadow Insurance*
Dette er nok det produkt, som Pudderdåserne har skrevet mest om, og det er absolut uundværligt på din bryllupsdag. Det er en primer, som får din øjenskygge til at holde hele aftenen, og den virker!

Clinique High Impact Mascara
Mange vil muligvis vælge en vandfast mascara på denne tårefyldte dag, men med en vandfast mascara fravælger du også en del effekt og pænt udseende. Clinique High Impact Mascara er en god mellemvej. Den er ikke vandfast, men den er tårefast, og det er en rigtig god mascara.

Kompakt matterende pudder med spejl
At finde den rette pudder kan være rigtig svært. Den perfekte pudder ville være en transparent matterende pudder i en kompakt, som ikke gør ansigtet hvidt. Den findes bare ikke, så led i stedet efter en så let pudder som muligt i den perfekte farve til dig. Find en i en kompakt med spejl og svamp til, så du kan genopfriske i løbet af dagen. MAC Careblend Pressed Powder er en af mine favoritter, men det afhænger meget af din hudtype.

Foundation
Det er umuligt at sige noget generelt om, hvad der er en god foundation. Det afhænger 100 procent af din hud, dine præferencer og din hudtone. Det, der er vigtigt, er, at den er 100 procent den samme farve som din hud, og at den derfor forsvinder ind i din egen hudfarve. Læs mere om at vælge den rette foundation her.

Brudemakeup skal da være nude?
Neeeej – skal vi nu ikke få noget andet end brun/beige brudemakeup? Et godt tip er altid at fremhæve din egen øjenfarve med en nedtonet komplementærfarve. Det vil sige, at hvis du har grønne øjne, går du efter lilla/bordeaux/blomme toner, og hvis du har blå øjne, går du efter gyldne toner. Hvis du har brune øjne eller grå øjne, er der selvfølgelig ikke nogen klar komplementærfarve, men prøv at se, hvilke undertoner dine øjne har og leg med dem. Til brune øjne er blå toner ofte gode at fremhæve med. Langt de fleste med grå øjne har i virkeligheden gråblå eller grågrønne øjne. (Husk farvecirklen fra billedkunst i skolen).

Du behøver ikke gå amok i pink, bare fordi du har grønne øjne. Det kan måske være en smule lilla eyeliner eller en enkelt lys tone, der gør tricket.

Og hvis du har lyst til at have en helt anden farve på, så gør det! Bryd med de lidt kedelige traditioner og gør, hvad du har lyst til.

Kyssefast læbestift
En læbestift, der kan holde til masser af kys, er et absolut must. MAC Pro Longwear Lipcreme er en af mine favoritter.

Highlighter og glød
En diskret highlighter uden glitter er et must til enhver brudemakeup. Der er mange gode muligheder, men Lightscapade Mineralized Skinfinish fra MAC er en af mine favoritter. Helene anbefaler også Magically Cool LIquid Powder i Truth and Light (disse farver er til kaukasiske kvinder selvfølgelig – hvis du er mørk, skal din highlighter være tilpasset det).

L’Oreal Lumi Magique Primer er et andet rigtig fint multi-produkt til en meget fornuftig pris, der giver en smuk glød til huden. Du kan både bruge den under makeup eller som highlighter ovenpå huden.

Husk at bruge highlighter med måde. Du skal lægge den de steder, du gerne vil fremhæve – det vil sige især på kindben og under brynet. Det skal ikke i hele ansigtet.

DIY makeup

Få hjælp
Det er altid en god idé at få hjælp af en dygtig makeup artist til at vælge den rette makeup. Heldigvis har mange butikker den mulighed. Hos fx MAC og hos Make Up For Ever i Sephora kan man betale for en time med en af deres makeupartister. Det er en rigtig god måde at lære at lægge makeup på. Det kan man hos stort set alle mærker, også i Matas – MAC og Make Up For Ever har bare i min erfaring meget dygtige makeup-artister ansat.

----

Tusind tusind tak til Katja for de fine råd ♥ Selvom jeg jo ikke lige skal lægge min egen bryllupsmakeup tror jeg da jeg skal ud og investere i lidt nyt makeup alligevel ;)

*Er for tiden ikke til at støve op i danske butikker, men magasin har fortalt mig at den stadig kan købes over nettet eller i Malmø.

comments powered by Disqus
Follow my blog with Bloglovin