Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Lækre "sunde" romkugler

En af mine absolutte yndlingskager er romkuglen. Og gid jeg havde kendt den her nemme opskrift på dem før så havde jeg lavet en milliard og serveret til kagebordet om aftenen til mit eget bryllup. Dette er nemlig opskriften på forholdsvis "sunde" romkugler.

 romkugler

Undskyld for de ret dårlige mobilbilleder, havde ikke lige noget kamera ved hånden.

Du skal bruge
200 g mørk chokolade (70% eller derover)
1 dl hasselnødder
1 dl valnødder
1 dl fløde 9%
150 g mørk chokolade til overtræk
pynt: Kokosmel og finthakkede nøddestykker
evt. lidt sukkerfri marcipan - kan også være med sukker, men så er de jo knap så sunde ;)

Fremgangsmåde
Smelt de 200g chokolade over vandbad, tilsæt hakkede hasselnødder (rist dem lige 5 minutter på tør pande først) og hakkede valnødder samt flødes. rør godt rundt og stil på køl ca. en time til massen er nogenlunde hård. Derefter tages massen ud og formes til små runde kugler. lav et lille hul i kuglen og put et stykke marcipan ind og luk hullet igen. Når alle kuglerne er lavet stilles de lige på køl mens de 150 chokolade smeltes. Kuglerne dyppes derefter en af gangen i enten kokosmel eller hakkede nødder og lægges på en tallerken med bagepapir. Kuglerne sskal derefter køles ned i køleskabet og er klar til servering efter en halv times tid. Opbevares på køl.

Der bliver ca. 16-20 kugler ud af opskriften.

comments powered by Disqus
Follow my blog with Bloglovin