Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Bryllupsrejse - Det indiske ocean

Gud hvor er det koldt i dag! Det er jo helt vild sådan en kulde der er over hele Danmark lige nu. Men er der så noget bedre end at drømme sig ned til sol og varme og ferie? Noget af det skønneste ved at blive gift er selvfølgelig den efterfølgende bryllupsrejse! Det var i hvert fald noget vi så meget frem til. Vi elsker at rejse, så vi var ikke i tvivl om at der også skulle bruges en god bunke penge på at komme et fedt sted hen og slappe af efter brylluppet.

I 2010 udgav bryllupsmagasinet denne top 10 over bryllupsrejse destinationer:

10 topdestinationer for bryllupsrejsen:

• Maldiverne
• Seychellerne
• Mauritius
• Bali
• Rom
• Thailand
• New Zealand
• Australien
• Brasilien
• Grækenland

Om det stadig forholder sig sådan ved jeg ikke, men det har nok ikke ændret sig synderligt. Vi endte faktisk selv med at vælge toppen af poppen nemlig Maldiverne, og der var bare for lækkert. Helt generelt kan man vist sige at det er lækre strande der trækker mest i folket hvilket jeg sagtens kan forstå efter en lang og hektisk bryllupsplanlægning hvor der ikke har været meget tid til afslapning, så kan lidt afslapning sydpå altså godt foretrækkes. Vi var dog ikke selv helt overbeviste om  at vi kunne tilfredsstilles med bare at ligge på en strand i 14 dage, så vi krydrede turen med et ophold i Dubai. Grunden til vi valgte et sted som Maldiverne var nok at hvornår skulle man ellers gøre det. De andre steder var destinationer vi sagtens kunne finde på at besøge på en normal sommerferie, men et sted som Maldiverne tror jeg ikke umiddelbart vi ellers ville tage til. Men fordi det var det mest rigtige at gøre for os er det selvfølgelig ikke sikkert det er det rigtige for andre ;) Det afhænger jo utrolig meget af hvad man bryder sig om og hvad man drømmer om. Jeg må da indrømme jeg altid har drømt om Hawaii! I mange år troede jeg da det var det eneste mulige sted at holde en ægte honeymoon, men efter jeg sammenlignede de to steder fandt jeg ud af at jeg egentlig mest var til Maldiverne, så Hawaii må blive en anden gang!

Men hvad er egentlig forskellen på Maldiverne, Seychellerne og Mauritius som måske umiddelbart minder meget om hinanden og alle 3 pryder top 3 over honeymoon-destinationer. Her prøver jeg at give et lille overblik som forhåbentlig ikke er for farvet af at vores klare favorit er Maldiverne. Informationen stammer meget fra egne oplevelser og fra Nyhavn Rejser som vi købte vores rejse igennem.

Maldiverne
Maldiverne består af en masse små øer som hver udgør deres eget lille ressort. Dvs. du har adgang til hele øen. Øernes størrelse varierer meget, men de er dog alle mulige at gå rundt om mange gange om dagen ;) På de fleste ressorts er det muligt både at bo midt på øen, på stranden eller i bungalows ude over vandet – og det var netop derfor vi valgte Maldiverne, vi VILLE bo ude over vandet, og det var fantastisk- lidt dyrt men solopgangen var fantastisk og alle pengene værd! Maldiverne er ikke billig og vi gav omkring 50.000 for 9 overnatninger. Men der er stor prisforskel på de forskellige øer, så der er mulighed for at finde noget billigere eller langt dyrere! Jeg vil ikke anbefale at tage børnene med på Maldiverne, enkelte gjorde det, men jeg synes simpelthen øerne er for små, ville dø af kedsomhed hvis jeg var barn, og hele atmosfæren oser af honeymoon så ikke det bedste sted til en børneferie. Du kan rejse året rundt, men bedste periode er fra november til april hvor klimaet er bedst. Hele året rundt er der dog ca. 30-32 grader. Der er mulighed for at se store djævlerokke og hvalhajer, men så skal du rejse uden for højsæsonen i juli-september. Rejsetiden til Maldiverne afhænger meget af hvilket selskab man flyver med, men regn ca. med 14-20 timer inkl mellemlanding.

bryllupsrejse Maldiverne   
Billeder fra www.nyhavnrejser.dk og www.Kuramathi.com

Seychellerne
Seychellerne er vel egentlig mest kendt for at være det dyreste sted af de 3 destinationer. Nogen af verdens bedste strande ligger her. I stedet for at bo i små private hytter som var Maldivernes speciale er det her muligt at bo på større hoteller/ressorts. Derfor er Seychellerne også mere børnevenlig end Maldiverne. Øerne er frodige og har et spændende dyre og naturliv. Du kan rejse til Seychellerne hele året, men øernes frodighed kræver regn, og den kommer primært i januar og februar. Maj til september er de tørreste måneder og gennemsnits temperaturen ligger på ca. 26-28 grader. Vælger man Seychellerne kan man regne med en flyvetid på ca. 14 timer inkl. mellemlanding.

Bryllupsrejse Seychellerne
Billeder fra www.nyhavnrejser.dk

Mauritius
Her kan der være gode rabatter at opnå. Vi fik at vide at bruden nogle steder kan få op til 100% rabat hvis det er honeymoon, og det er jo værd at tage med. Dog er Mauritius måske en anelse mindre luksus end seychellerne og Maldiverne, men strandene er lækre og hotellerne er bestemt det samme. Vejret på maldiverne er dog svingende. De bedste måneder skulle være marts, april, maj, oktober og november. Her kan man forvente 25-32 grader. Januar og februar er ”kolde” med omkring 18-24 grader. Sommermånederne juni, juli og august er varmest, men også her hvor heldagsregnen og evt. cykloner kommer.  På Mauritius bor du også på store hoteller med pools og der er god mulighed for at underholde eventuelt medbragte børn. Er man til golf-ferier, skulle Mauritius indeholder flere større golfbaner af høj kvalitet.

Bryllupsrejse Mauritius
Billeder fra www.nyhavnrejser.dk

Håber at den lille gennemgang af hver destination kan være med til at skabe lidt overblik over hvad man mest er til hvis man står over overvejer en af disse destinationer. En af dagene lover jeg at vise lidt billeder fra vores egen bryllupsrejse og komme med lidt tips til hvis man overvejer Maldiverne som sin bryllupsrejse destination!

comments powered by Disqus
Follow my blog with Bloglovin