Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Netsundhedsplejersken Helen + Konkurrence!

Når man har et lille barn er man ofte vågen om natten. I hvert fald i starten da Vigga blev ammet om natten brugte jeg mange vågen timer med Vigga ved brystet – Hvad bruger i tiden på der? Jeg googlede, alt muligt forskelligt som jeg undrede mig over eller som jeg direkte havde brug for hjælp til. Næsten altid fandt jeg svaret på www.netsundhedsplejerske.dk af Helen Lyng Hansen. Man kan på hendes side (hvis man er medlem) stille alle de spørgsmål man måtte have i forbindelse med det at have et lille barn – og man kan frit uden at være medlem læse alle spørgsmål og svar. Ofte fandt jeg gode råd til mine problemer og Helens svar er altid uddybende og forklarende og hjalp mig ofte i de sene nattetimer hvor jeg sad som fortvivlet forælder. Desuden er det også altid rart at se andre have nøjagtig de samme problemer om en selv, for man kan godt føle sig lidt alene med problemerne nogen gange, men ofte står andre forældre med nøjagtig de samme problemstillinger.

Udover Helens hjemmeside har hun også skrevet en hel masse fantastiske bøger med forskellige problemstillinger – Se oversigt over alle bøgerne her

Jeg er indtil videre (7-9-13) forgudet med et lille vidunder der elsker at sove. Da hun var helt lille måtte jeg vække hende om natten for at give hende mad, og nu får hun lov at sove hele natten igennem :) Men indimellem har jeg da også søvnproblemer – fx da Vigga ikke længere selv ville falde i søvn, eller da hun blev afhængig af sutten om natten – der kom jeg i tanke om at jeg havde arvet en bog om søvn skrevet af Helen. Den indeholdte alle mulige scenarier og gode råd og ærgrer mig helt over jeg ikke havde kigget i den før selvom jeg ikke følte jeg havde problemer med søvnen overhovedet. Nu arbejder vi konstruktivt herhjemme på at få Vigga til at falde i søvn selv, og det går ganske godt og hun vågner ikke længere af sutten falder ud af munden ;)

På babymessen i Øksnehallen i oktober kom jeg forbi Helen og hendes stand hvor jeg købte Helens bog om Børn & Mad, Vigga starter jo på mad inden så længe nu hun er fyldt 4 måneder og jeg manglede en bog der indeholdte alt det jeg havde brug for så jeg ikke skulle stå med 40 bøger og 40 forskellige måder at gribe det an på. Helens bog indeholder opskrifter, dagsprogrammer, gode råd helt fra 4 måneder og op til 18 mdr. Den er nem og overskuelig og rigtig lækker med farvebilleder af retterne hvilket jeg synes er rart – man spiser jo også med øjnene ;)

Fordi jeg selv er så vild med Helen, hendes gode råd og bøger er det mig en ære at have indgået et samarbejde med hende og hendes forlag Gad. Hun har sendt mig bogen om Gråd & Trøst som jeg ivrigt bladrer i, for hvor er det svært nogen gange hvordan man skal hjælpe et lille barn der ikke selv kan fortælle hvad der er galt – og man lader da ikke små børn ligge og græde, eller gør man?! Hvad gør man når barnet vågner i gråd, Hvad nu hvis barnet bliver bange for mørke? Hvordan trøster man et barn der får tænder og hvad nu hvis barnet græder når det skal i vuggestue? Der er gode løsningsforslag til det hele og bogen går helt fra 0 måneder og op til 5 år.

Konkurrence!

Derudover har Gads Forlag sponsoreret en bog til en konkurrence! Det er jeg bare så benovet over for hvor er det fedt at kunne give en af jer skønne læsere muligheden for at vinde en af disse bøger som tak for I følger bloggen her :) Bogen er den nyeste bog fra Helen som handler om Børn & Sygdomme, se smagsprøve på bogen HER

Bogen berører de helt normale sygdomsemner som fx vitaminer, temperaturmålinger, hvordan gør man når barnet har feber og hvornår ringer man egentlig til lægen?

Konkurrencen foregår på bloggens facebookside, og I kan deltage i den HER – Vinderen findes søndag d. 3. november.

Skriv en kommentar

Philips Avent Elektronisk brystpumpe

Den her test var jeg faktisk lidt nervøs over! Jeg modtog nemlig sammen med babyalarmen fra Philips AVENT også en elektronisk brystpumpe - og det havde jeg aldrig prøvet før! Jeg havde en enkelt gang malket ud med hånden - men puha, det synes jeg godt nok ikke var nemt og gjorde også lidt ondt når man ikkelige havde teknikken og det havde jeg vist ikke. Vigga er pt 100% ammebarn og har faktisk aldrig fået en flaske før, men jeg har umiddelbart masser af mælk så jeg havde længe overvejet at malke ud og gemme i fryseren til opblanding i grød når hun starter på det.

Nå men sådan her ser pakken ud:

Link til produktside hos Philips: HER

Brystpumpen koster 1.399,- og kan købes fx her

Jeg havde længe stået og kigget på æsken - faktisk flere aftener i træk, for må indrømme jeg var lidt nervøs! Men endelig tog jeg mig sammen. Der stod man med denne pumpe kunne sidde afslappet, så jeg smækkede fødderne op i sofaen. Det var forholdsvist nemt at samle pumpen, og når man har prøvet det én gang så går det hurtigt hver gang. Men ja satte så pumpen mod brystet og tændte. Med det samme starter den med stimulering af brystet. Svært at forklare for den suger ikke rigtig men er med til at få mælken til at løbe til... Efter nogle minutter var der stadig ikke sket noget, men så kunne jeg læse mig frem til at man kan prøve at sætte sug på. Der er 3 forskellige niveauer her og en god ide er at starte med den blide og så bevæge sig opad så brystet lige kan følge med synes jeg. Nå men efter et par minutter kom der endelig mælk - Hurra! Og så er det bare med at sidde og slappe godt af mens maskinen klarer det hele.Modelbillede fra Philips

Som det ses på modelbilledet ovenover holder man pumpen med den ene hånd mens man har den anden hånd fri til fx at skifte indstillinger på pumpen eller måske sidde og læse. Det anbefales bl.a. at kigge på sit barn eller på et billede af barnet. Det føles dog lidt mærkeligt synes jeg - at sidde der og kigge på et babybillede imens, men heldigivis gik det også nemt nok uden.

Ulempen med en mekanisk pumpe må være at den larmer en smule når den suger, men tror sagtens man kan vænne sig til det, det er i hvert fald ret nemt bare at læne sig tilbage og lade andre klare arbejdet ;) Man pumper direkte ned i flasken som så enten kan gives med det samme (husk at rengøre flasken inden brug!) eller man kan opbevare den på køl eller hælde over i andre beholdere og fryse ned til senere brug.Modelbillede fra Philips

Det gør på ingen måde ondt eller er ubehageligt at bruge pumpen, slet ikke som at bruge hånden i hvert fald hvor jeg var ret øm efterfølgende. Jeg synes brystet måske bliver lidt følelsesløs lige et par minutter bagefter - man kan godt mærke der er blevet suget godt til, men det kan man jo også efter en amning. 

Hvis nogen har spørgsmål vedr. min erfaring med pumpen så efterlad endelig en komentar så skal jeg prøve at svare så godt jeg kan på det :)

Skriv en kommentar

Test af Philips Avent Babyalarm

Anmeldelse af Philips AVENT Baby monitor DECT-babyalarm SCD580/00 Natlysprojektor med stjerner

Alarmen koster 1.199,- og kan fx købes her

Link til produktside hos philips: Philips AVENT babyalarm

Jeg var spændt på at teste denne babyalarm! Umiddelbart har denne babyalarm alt det en babyalarm skal have såsom temperaturmåler og endda luftfugtighedsmåler - men derudover har den også natlysprojektor, mp3 funktion der kan afspille melodier og "talk back" funktion som gør at man kan kommunikere begge veje - dog sjældent jeg har brug for at sige noget til Vigga nu hun kun er knap 4 måneder, men på sigt kan det måske være meget sjovt :)

Design
Designet er ganske pænt og neutralt. Måske en smule stort dog - det er ikke bare lige noget man har i lommen. Jeg vil sige at dette ikke er en babyalarm der sådan egner sig til at have med rundt. Den er rimelig stationær synes jeg. Babydelen står på babyens værelse og forældre-delen står på mit natbord. Der er en god lang ledning med hvilket er rigtig rart - så har man stor frihed til at bestemme hvor senderen/modtageren skal stå, og er ikke afhængig af at have en stikkontakt lige ved siden af sengen.

Forbindelse
Rækkeviden er på pakken op til 330 meter udendørs og 50 meter indendørs - har ikke testet den præcise rækkevide men den fungerer helt fint selvom vores hus er i to etager. Alarmen garanterer nul interferens og 100% fortrolighed hvilket jeg synes er rart! Jeg har før med en tidligere babyalarm hørt naboens barn græde fordi vi var logget på samme frekvens :/

Funktionalitet
Der er mange knapper - og jeg må indrømme at jeg ikke er sådan en der som det første hiver en brugsanvisning frem, men det var jeg nødt til her. Men når man lige har fået overblik over hvilke funktioner den har er den nu ret nem at betjene. 

Displayet


Under displayet er der lysende knapper der indikerer hvor høj lyden er hvis du nu har mutet/sat vibratrion til - på den måde kan du nemmere afgøre om barnet ligger og pludrer eller om det skriger. Displayet viser med stort luftfugtigheden og temperaturen. Små symboler indikerer om du har godt signal, om stjernehimlen/musikken er tændt, den valgte sensitivitet og selvfølgelig hvor meget batteri du har tilbage. Man kan justere lyset i displayet. 

Natlysprojektor og musik


Natlysprojekteren er egentlig meget hyggelig. Den kan betjenes fra forældreenheden, men forældreenheden kan også være slukket så man egentlig ikke bruger den som babyalarm men kun som projektor. Det samme gælder for musikken hvor der er indkodet 5 forskellige godnatmelodier. Og her er det ret rart at man kan mute forældreenheden - medmindre man selv gerne vil høre godnatmelodierne også ;) Natlysprojekteren viser en farvet stjernehimmel der rykker lidt rundt på loftet og som skal virke beroligende for børn. Men hvis Vigga virkelig var ked hjalp stjernehimlen ikke - det er nok mest hvis barnet i forvejen er rolig og bare lige skal have det sidste skub til at falde i søvn.  

Lyden
Helt klart en af de bedste lyde jeg har hørt i en babyalarm. Meget klar og tydelig.

Helt generelt om babyalarmen vil jeg sige at jeg synes den er rigtig god. Den har langt de fleste funktioner man kan ønske - og endda måske flere - hvilket sikkert er sjovt for faren der elsker teknik og ekstra features ;) Den er nem og betjene og lyden er god - og det er jo faktisk det vigtigste! - I hvert fald for mig :)

Skriv en kommentar

Så sker det!

Så sker det, Jeg går i luften med et nyt tiltag her på bloggen. Jeg luftede for noget tid siden ideen med jer læsere nemlig at lave en baby-underside med bl.a. en masse DIY til baby, og det virkede til at I var positive stemt overfor ideen. Men for de af jer der bestemt ikke er interesseret i den del men kun er her for bryllupsplanlægningens skyld, så vil det være muligt at sortere alt baby fra – og omvendt kan man også nøjes med kun at se baby-delen. Her på forsiden af bloggen vil der dog vises de nyeste indslag fra begge dele for dem af jer der gerne vil have det hele med. Bemærk at DIY der hører til baby ikke ligger under DIY men under BABY :)

Husk også du kan følge bloggens facebook-side hvor både konkurrencer og nyheder fra bryllups- og baby delen annonceres.

Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med baby-delen. Jeg har MASSER af baby DIY liggende og er pt. også i gang med at teste diverse produkter. Bla har jeg sagt ja til at teste og anmelde disse to produkter for Philips:

Philips AVENT babyalarm   Philips AVENT mekansik brystpumpe

Babyalarmen kan lave stjernehimmel og brystpumpen skulle kunne bruges i mere aflsappede stillinger end man er vant til - jeg glæder mig til at komme med min anmeldelse af produkterne :)

Lige pt knokler min programmør med at få det hele tid at virke og der er stadig ting som ikke helt fungerer optimalt - fx mangler nogle af de gamle kommentarer og søge funktionen kan også drille - Alt det skal nok komme til at virke igen :) I kan dog stadig skrive nye kommentarer - og det må I fortsat MEGET gerne - det er så hyggeligt ♥

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin