Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

3 vimpler/guirlander

En "hurtig" måde at pynte op til både bryllup og fest er vimpler/guirlander. De kan laves i farver afstemt med farvetemaet eller i forskellige rester af hvad man nu har. Jeg kommer her med 3 bud på guirlander/vimpler der ikke kræver det store at lave.

1. Den i karton
Dette er nok den hurtigste at lave - hvis man har et stansejern. Kræver blot lidt kartonrester og en symaskine.

Fremgangsmåde:
- Du stanser/skærer en masse former ud, her har jeg valgt en blomsterform men kunne også nemt bare være en cirkel - evt i forskellige størrelser_
- Sy dem sammen på symaskinen med et lile mellemrum imellem hver.

 


2. Den i stof

Denne vimpel er nok den der er mest arbejde i da der skal klippes og syes en del - og nok også den der koster mest hvis man ikke lige har stofrester liggende i skabet. Dog vil jeg sige at man sagtens kan bruge noget billigt stof, jeg har selv bare brug billig lagenlærred her. Denne vimpel kan hænge udenfor og pynte også selvom det skulle regne på den store dag, og det er en fordel i forhold til vimpler/guirlander i karton og papir. 

Der skal bruges stof, symaskine og kantbånd til denne vimpel. 

Fremgangsåde:
- Tegn trekanter på stoffet og klip ud. Mine måler 25 i bredden og 30 cm hvor den er længst.
- Vend dem ret mod ret og syg langsde to længste sider
- Vend vrangen ind
- Gør dette med dem alle
- Syg kantbånden på omrking toppen, lad der være ca 5cm mellem hver vimpel.


3. Den hæklede

God til at få brugt de sidste garnrester. Jeg har her brugt alm bomuld og hæklenål str 3,5.

Opskrift på vimpler/trekanter:
Rk1: Slå 2 luftmasker op, gå tilbage i den første og hækl en fm (1fm). Lav en lm til at vende med.
Rk2: Hækl 3 fm i den ene fm og lav en lm til at vende med (3fm)
Rk3: Hækl 1 fm i hver fm og vend med en lm (3fm)
Rk4: I den første fm hækles 2 fm, en fm i hver fm, i den sdste fm hækles 2 fm (5fm)
Rk5: Hækl 1 fm i hver fm og vend med en lm (5fm)
Rk6: I den første fm hækles 2 fm, en fm i hver fm, i den sdste fm hækles 2 fm (7fm)
Rk7: Hækl 1 fm i hver fm og vend med en lm (7fm)
Rk8: I den første fm hækles 2 fm, en fm i hver fm, i den sdste fm hækles 2 fm (9fm)
Rk9: Hækl 1 fm i hver fm og vend med en lm (9fm)
Rk10: I den første fm hækles 2 fm, en fm i hver fm, i den sdste fm hækles 2 fm (11fm)
samme princip følges afhængig af hvor store vimpler du vil have. jeg har ca 16 rækker her. Afslut med km.

Sammensætning:
Lav ca 15/20 cm luftmasker (eller hvad du har brug for) og hækl vimplerne på løbende med alm fastmasker. jeg har 5 lm mellem hver vimpel. Afslut igen med samme længe lm som du begyndte med.

Kan du ikke hækle er dette et godt nembegynder projekt - du kan se mine hækle-video-guides HER

Skriv en kommentar

Idéer til oppyntning

Da jeg tilbage i August holdte navngivingsfest for min datter skulle jeg for første gang lave pynt til et telt. Måske nogen kan blive inspireret. Tænker at man sagtens ville kunne bruge mange af ideerne til både bryllup, fødselsdag, barnedåb osv. 

Farvetemaet var pink, grå og gul

Bordkortene: 

Bordkortene var små billeder af Vigga (kunne jo være sjove billeder af brudeparret hvis det var bryllup - eller måske billeder af gæsterne). De var printet ud på tykt papir, klippet ud og limet på en lidt større cirkel jeg havde udstukket med dette stansejern. Derefter var det limet på en flap med gæstens navn og til sidst et stykke farvet karton med samme form som flappen med navn - dog lidt længere.

Derefter havde jeg lavet en vifte i karton (dem man lavede da man var barn hvor man bukker den ene vej så den anden vej osv) og bukket på midten og limet sammen så det bliver en cirkel.


Pynt på bordene:

Istedet for blomster har jeg lavet pin wheels. Har brugt scrapkarton fra panduro (30x30 cm ) hvor der blev i alt 4 ud af (de måler hver 15x15cm). Har klippet lidt ind på midten og samlet med en tegnestift som er sat ind i et grillspyd af træ. De kan ikke dreje så godt, så det er mest til pynt ;)


Pynt til loftet:

I loftet havde jeg hængt store cirkler af foldet karton - samme princip som bordkortene. Derudover havde jeg lavet simple bannere i farvetemaets farver.


Kagebuffet:

Til kagebuffeten havde jeg lavet små skilte til cupcakene, drinkspinde, cupcakewrappers (se opskrift HER) og en hjemmelavet opsats til mine cupcakes. Den er lavet ud af forskellige størrelser pap beklædt med karton og så alm. engangsglas limet imellem lagene.

Pompommerne er købt i Søstrene Grene (shame on me ;) )

Skriv en kommentar

Timeline til invitation

Faldt over denne sjove invitations-idé på www.etsy.com - et timeline kort. Kan enten bruges som hoveddelen i en invitation eller som et indstikskort over tidsplanen tænker jeg. Deler den lige med jer - Måske man en dag skulle prøve at lave et forslag til en invitation på den måde :)

invitation tidslinje

Kortet kan købes via etsy her - eller man kan selv lave det :)

Skriv en kommentar

Polterabend

Skulle have været med til en polterabend i søndags (hvor jeg så desværre blev syg og ikke kunne deltage :( ), men havde lavet disse drinkspinde og kage-toppers som jeg tænker I nu kan få glæde af. Jeg har en skabelon til begge dele som jeg lover at lægge op en af dagene når jeg er knap så sygdomsramt.

Kage-toppers:

kage toppers

Drinkspinde:

drinkspinde

Begge dele er forholdsvis nemme at lave og kræver kun karton, tynde grillspyd, kniv, stansejern og dobbeltklæbende tape :)

Skriv en kommentar

Naturlige kageopsatser

Er blevet lidt vild med de helt naturlige ting i forbindelse med DIY projekter, så fint, romantisk og rustiskt på en gan. Jeg har fundet et par fine eksempler på kage opsatser i træ samt en DIY vejledning jeg da bare lige må dele med jer i tilfælde af I har det ligesom mig.

kageopsatser i træ

Kageopsats 1 - god måde at kombinere kage og cupcakes

Kageopsats 2 - så fin med grene og fugle omkring kagen

DIY vejledning

Har du selv lyst til at kaste dig over at lave en opsats i træ - kan jo også bruges til alm fest og ikke kun bryllup, så har jeg her fundet en lille vejledning frem til jer, super simpelt :)

DIY træopsats

Vejledningen er fundet her

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin