Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

3 vimpler/guirlander

En "hurtig" måde at pynte op til både bryllup og fest er vimpler/guirlander. De kan laves i farver afstemt med farvetemaet eller i forskellige rester af hvad man nu har. Jeg kommer her med 3 bud på guirlander/vimpler der ikke kræver det store at lave.

1. Den i karton
Dette er nok den hurtigste at lave - hvis man har et stansejern. Kræver blot lidt kartonrester og en symaskine.

Fremgangsmåde:
- Du stanser/skærer en masse former ud, her har jeg valgt en blomsterform men kunne også nemt bare være en cirkel - evt i forskellige størrelser_
- Sy dem sammen på symaskinen med et lile mellemrum imellem hver.

 


2. Den i stof

Denne vimpel er nok den der er mest arbejde i da der skal klippes og syes en del - og nok også den der koster mest hvis man ikke lige har stofrester liggende i skabet. Dog vil jeg sige at man sagtens kan bruge noget billigt stof, jeg har selv bare brug billig lagenlærred her. Denne vimpel kan hænge udenfor og pynte også selvom det skulle regne på den store dag, og det er en fordel i forhold til vimpler/guirlander i karton og papir. 

Der skal bruges stof, symaskine og kantbånd til denne vimpel. 

Fremgangsåde:
- Tegn trekanter på stoffet og klip ud. Mine måler 25 i bredden og 30 cm hvor den er længst.
- Vend dem ret mod ret og syg langsde to længste sider
- Vend vrangen ind
- Gør dette med dem alle
- Syg kantbånden på omrking toppen, lad der være ca 5cm mellem hver vimpel.


3. Den hæklede

God til at få brugt de sidste garnrester. Jeg har her brugt alm bomuld og hæklenål str 3,5.

Opskrift på vimpler/trekanter:
Rk1: Slå 2 luftmasker op, gå tilbage i den første og hækl en fm (1fm). Lav en lm til at vende med.
Rk2: Hækl 3 fm i den ene fm og lav en lm til at vende med (3fm)
Rk3: Hækl 1 fm i hver fm og vend med en lm (3fm)
Rk4: I den første fm hækles 2 fm, en fm i hver fm, i den sdste fm hækles 2 fm (5fm)
Rk5: Hækl 1 fm i hver fm og vend med en lm (5fm)
Rk6: I den første fm hækles 2 fm, en fm i hver fm, i den sdste fm hækles 2 fm (7fm)
Rk7: Hækl 1 fm i hver fm og vend med en lm (7fm)
Rk8: I den første fm hækles 2 fm, en fm i hver fm, i den sdste fm hækles 2 fm (9fm)
Rk9: Hækl 1 fm i hver fm og vend med en lm (9fm)
Rk10: I den første fm hækles 2 fm, en fm i hver fm, i den sdste fm hækles 2 fm (11fm)
samme princip følges afhængig af hvor store vimpler du vil have. jeg har ca 16 rækker her. Afslut med km.

Sammensætning:
Lav ca 15/20 cm luftmasker (eller hvad du har brug for) og hækl vimplerne på løbende med alm fastmasker. jeg har 5 lm mellem hver vimpel. Afslut igen med samme længe lm som du begyndte med.

Kan du ikke hækle er dette et godt nembegynder projekt - du kan se mine hækle-video-guides HER

Skriv en kommentar

Idéer til oppyntning

Da jeg tilbage i August holdte navngivingsfest for min datter skulle jeg for første gang lave pynt til et telt. Måske nogen kan blive inspireret. Tænker at man sagtens ville kunne bruge mange af ideerne til både bryllup, fødselsdag, barnedåb osv. 

Farvetemaet var pink, grå og gul

Bordkortene: 

Bordkortene var små billeder af Vigga (kunne jo være sjove billeder af brudeparret hvis det var bryllup - eller måske billeder af gæsterne). De var printet ud på tykt papir, klippet ud og limet på en lidt større cirkel jeg havde udstukket med dette stansejern. Derefter var det limet på en flap med gæstens navn og til sidst et stykke farvet karton med samme form som flappen med navn - dog lidt længere.

Derefter havde jeg lavet en vifte i karton (dem man lavede da man var barn hvor man bukker den ene vej så den anden vej osv) og bukket på midten og limet sammen så det bliver en cirkel.


Pynt på bordene:

Istedet for blomster har jeg lavet pin wheels. Har brugt scrapkarton fra panduro (30x30 cm ) hvor der blev i alt 4 ud af (de måler hver 15x15cm). Har klippet lidt ind på midten og samlet med en tegnestift som er sat ind i et grillspyd af træ. De kan ikke dreje så godt, så det er mest til pynt ;)


Pynt til loftet:

I loftet havde jeg hængt store cirkler af foldet karton - samme princip som bordkortene. Derudover havde jeg lavet simple bannere i farvetemaets farver.


Kagebuffet:

Til kagebuffeten havde jeg lavet små skilte til cupcakene, drinkspinde, cupcakewrappers (se opskrift HER) og en hjemmelavet opsats til mine cupcakes. Den er lavet ud af forskellige størrelser pap beklædt med karton og så alm. engangsglas limet imellem lagene.

Pompommerne er købt i Søstrene Grene (shame on me ;) )

Skriv en kommentar

Hækle-guide

På bloggens facebookside blev jeg spurgt om jeg ikke ville lave en video-lær-at-hækle-guide og det har jeg gjort. Den viser de mest basale masker man skal kunne for at lave de fleste ting. Afslutningvis viser jeg hvordan man starter op når man skal følge en opskrift.

Langt de fleste ting kan laves udelukkende ved fastmasker - fx er min stjernebold og slaskekanin lavet udelukkende med fastmasker. 

Fastmasker
Denne video viser hvordan man starter op, laver luftmasker [lm] og fastmasker [fm]. 
Skal du hækle rundt (som fx ved bamser/dyr/stjernebold) bruges der ikke luftmasker til at starte med som her, der kører man blot rundt i spiral - vises længere nede i en af de andre videoer, men fastmaskerne er de samme som her. Luftmaskerne bruges her for at starte op og have noget at lave de efterfølgende fastmasker i. Bruges når du fx skal hækle noget firkantet som grydelapper, tæpper osv.At "tage ind"
At tage ind betyder at man hækler to masker sammen. Dvs 2 fastmasker bliver til én fastmaske. 
Bruges fx når man laver en bold hvor man for at afslutte bolden skal bruge færre og færre masker for at bolden blir rundt. At "tage ud"
At tage ud betyder at udvide. man laver derfor 2 fastmasker i samme fastmaske.  
Bruges når du vil udvide noget som fx starten af en bold eller ved fx stjernebolden hvor man hele tiden udvider "takkerne".Stangmasker
Stangmasker [stgm] bruges sjældent når man hækler små dyr/bamser - men bruges ofte ved andre ting. de er lidt længere i det end almindelige fastmasker så det går derfor lidt hurtigere at komme fremad hvis man nu fx hækler grydelapper. Farveskift
Sådan skiftes nemt farver. Det kan gøres mere elegant og knap så skarpt som her hvor farveskiftet bliver markant, men dette er en god begynder måde, og faktisk sådan jeg oftest gør selv.Magisk ring/at hækle rundt
Bruges når du skal hækle fx dyr/stjernebolden og lign.
Dette er dog faktisk ikke en magisk ring. Istedet for en magisk ring laver jeg blot 2 luftmasker [lm] og går tilbage i den første luftmaske og hækler det antal fastmasker opskriften nu siger der skal være, fx 6. Afslut med lige at tæle efter at du kan se 6 fastmasker. Denne metode synes jeg er meget nemmere end den for mange indviklede magiske ring, og giver et lige så godt resultat. Sørg for når du starter at din lække kan formindskes ved at hive i den lille snor og ikke den lange ende - så er du sikekr på at kunne stramme ringen til bagefter så du ikke har et stort hul i midten.Følg en opskrift
Her viser jeg lige ganske kort hvordan man kommer i gang med at hækle. 

Tager udgangspunkt i denne opskrift:

1. omg: En magisk ring med 6 fm [6]
2. omg: 2 fm i hver fm [12]
3. omg: *2 fm i næste fm 1 fm* , gentages hele omgangen rundt. [18]
4. omg: .....

Den første omgang er som beskrevet ovenfor en magisk ring med 6 fastmasker i. Derefter skal man lave 2 fastmasker i hver fastmaske, dvs du tager ud i hver eneste fastmaske hele vejen rundt og ender derfor med 12 fastmasker. Derefter tager du ud i den første fastmaske - dvs du laver to fastmasker i én fastmaske, derefter en almindelig fastmaske i næste fastmaske. Da dette skal gentages hele vejen rundt laver du igen 2 fastmasker i den næstefastmaske og så laver du bare en enkelt fastmaske i den næste fastmaske. Dette fortsætter du med hele vejen rundt. Dvs du er nu gået fra at have 12 fastmasker til 18 fastmasker da du har lavet 2 fastmasker i hver anden. 

TIP: Det kræver noget tællearbejde at hækle men brug evt en lille sikkerhedsnål eller lignende og sæt i den første maske for hver omgang så ved du når du er nået en omgang. 

Har i nogen spørgsmål til de ovenstående masker er I velkomne til at stille spørgsmål i en kommentar :) - Jeg undskylder på forhånd at nogen af videoklippene blev lidt mørke i det pga manglende sol ;) håber det er til at se alligevel eller læse sig til under forklaringerne :)

Skriv en kommentar

Timeline til invitation

Faldt over denne sjove invitations-idé på www.etsy.com - et timeline kort. Kan enten bruges som hoveddelen i en invitation eller som et indstikskort over tidsplanen tænker jeg. Deler den lige med jer - Måske man en dag skulle prøve at lave et forslag til en invitation på den måde :)

invitation tidslinje

Kortet kan købes via etsy her - eller man kan selv lave det :)

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin