Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Bryllupsrejse - Thailand

Så er jeg endnu engang klar til at tage jer med en tur på bryllupsrejse :) Denne gang får vi lov at følge søde Mette og Brian til Thailand.

Destination(er):

Kata Beach, Phuket, Thailand. (+ en 2-dages udflugt til Khao Sok, Thailand)

Budget:

Selve rejsen (fly + hotel) kostede ca. 25.000. Lommepenge (inkl. mad, ture og halvdyre souvenirs) har vi vel brugt omkring 15.000-20.000 (Puha, det er helt skræmmende at tænke på nu, haha!)

Antal dage:

15 (14 overnatninger)

Rejsetid:

Fra DK til Phuket tog ca. 11-12 timer. Hele turen fra Aalborg (til Kbh) til Kata på Phuket tog vist omkring 20 timer, fordi vi skulle vente en del timer i Kastrup lufthavn for at få det til at passe med flyene.

Hvilken dato blev i gift:

9. juli 2011

Dato for bryllupsrejse:

12. juli 2011

 bryllupsrejse thailand

Hvorfor valgte i netop denne destination for jeres bryllupsrejse:

Vi havde egentlig først tænkt, at vi ville til Egypten, men der var ballade i Egypten, da vi skulle bestille rejse, så det turde vi ikke. Jeg ville gerne udenfor Europa, og derfor foreslog rejseagenten at vi kunne tage til Thailand. Vi tænkte over det, og blev enige om at det ville være helt perfekt for os. Vi ville gerne et sted hen, hvor vi kunne kombinere afslapning i poolen med nogle ture, hvor vi kunne opleve noget. Vi ville også begge gerne kunne opleve noget andet kultur end vi kender hjemmefra. Og så faldt vi pladask for tanken om at kunne ride på elefanter, da vi begge er helt vilde med dyr.


Hvad var den bedste oplevelse:

Uh, der er mange! Som forventet var det helt magisk at ride på en elefant sammen i junglen (på en to-dages tur til Khao Sok på fastlandet). Vi fik begge lov at sidde på nakken af elefanten og at fodre den bagefter, hvilket var superfedt, og så var der bare så smuk en natur, at det også blev en meget romantisk setting at kysse og være nygift i.

Vores tur til et af de mange "abe-templer" var også helt speciel. Igen var det ret fascinerende at komme så tæt på vilde dyr, og vi havde meget sjov med at fodre aberne, der holdt til omkring templet.

Turen til James Bond Island var muligvis det mest romantiske på turen. Der var helt eventyrligt smukt og jeg ELSKER at se tilbage på de billeder, hvor vi står helt alene på stranden og kysser.

Simon Cabaret er helt klart også et besøg værd. Det er professionelle drag queens, der giver sangnumre. Rigtig sjovt og et imponerende show! Her får man også lidt af det "skæve Thailand", men på en tryg måde.

Og så var der jo alle de rolige stunder ved poolen, hvor vi kunne holde i hånd og drikke eksotiske (og billige) drinks, og restaurantbesøgene med den fantastiske mad. Maden alene kunne sagtens lokke mig til Thailand igen!


Gik der noget galt:

Kun på hjemturen. Vores fly fra Phuket til København var lige præcis så forsinket, at vi ikke nåede vores fly fra København til Aalborg. Eftersom vores sidste fly ikke var en del af "pakken" måtte vi pænt punge ud til nye flybilletter, hvilket var irriterende dyrt.


Hvilke selskaber brugte I?

Vi rejste gennem Star Tours, der arrangerede fly fra København til Phuket og retur (gennem Tui Fly nordic) samt hotel og en del af de udflugter vi købte på rejsen. Fra Aalborg til København fløj vi med Norwegian, hvilket vi også skulle have gjort på hjemturen. Pga. den førnævnte forsinkelse måtte vi dog flyve med SAS hjem fra København til Aalborg.

I Phuket boede vi på Kata Palm, et dejligt familie-hotel. Der var derfor børn tilstede, men til gengæld ingen vilde drukfester fra unge mennesker. Børnene var vi iøvrigt ikke generede af, der var generelt roligt på hotellet og rigeligt plads til alle i poolen.


Gode råd til par der overvejer denne destination for deres bryllupsrejse:

- Snyd endelig ikke jer selv for en tur på elefantryg! Det er helt fantastisk! Men brug elefantudflugten, som de danske rejseselskaber siger god for. Vi red på elefanter to gange, og er ikke i tvivl om at der er forskel på, hvor godt dyrene behandles.

- Udnyt at man kan spise hummer billigt. Det savner jeg rigtig meget herhjemme i Danmark nu, haha.

- Mht. årstid, så overvej hvad der betyder noget for jer. Vi rejste til Thailand i den såkaldte "regntid", og det regnede da engang imellem, men var stadig lækkert varmt, og vi nød de afkølende byger, der af og til kom. Desuden var der ikke så mange turister, da vi ankom udenfor deres almindelige feriesæson, så vi havde øen mere "for os selv", hvilket var rigtig dejligt. Men hvis man vil have høj sol og på stranden hver dag, så vil det måske være mere oplagt at tage til Thailand i vinterhalvåret.

- Man skal vaccineres, når man skal til Thailand! Vi fik hepatitis-vaccine og havde i forvejen stivkrampe. Afhængigt af hvor man skal hen i Thailand skal man muligvis have flere vaccinationer.

- Man giver drikkepenge i Thailand, men det behøver bestemt ikke være meget. Ofte gav vi 10-20 baht, hvilket svarer til 2-4 kr., og det mødte vi stor taknemlighed for. På restauranter giver man gerne 10-20% i drikkepenge. Til gengæld kan man næsten altid prutte om priserne på markederne.

- Vær kritisk overfor skrædderne! Vi brugte en skrædder der var anbefalet af vores rejseselskab, men var egentlig ikke vildt imponerede. Beslut dig evt. hjemmefra for hvad du helt præcist vil have, og hvis skrædderen ikke kan tilbyde det, så bare gå igen.

- Vær kritisk overfor dyrekontakt! Nogle steder vil de lokale tilbyde dig at få taget billeder med Gibbonabe-babyer evt. med tøj på. De er frygteligt nuttede, men ved at støtte dette, støtter du en frygtelig industri, hvor lokale slår den voksne gibbonabe ihjel, stjæler ungen, og når ungen ikke længere er nuttet, smides den ud i naturen igen, hvor den dør af sult fordi den ikke har lært at klare sig i naturen. Generelt har thailændere et lidt andet forhold til dyrevelfærd end vi har i Danmark. Det betyder ikke, at man ikke kan komme tæt på dyr, men overvej hele tiden, hvad du har samvittighed til!

- Overvej evt. at have antihistamin med til myggestik. Myggene i Thailand er SINDSSYGE!

- Nyd det. :) Det er et helt fantastisk land med mange oplevelser, smuk natur, skønne mennesker og vidunderlig mad!

 ♥

comments powered by Disqus
Follow my blog with Bloglovin