Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Køb af brudekjole

Sikke noget vejr! Dagens indlæg skulle være postet i går, men altså altanen vandt og den kalder igen så må hellere komme i gang!

Hvornår skal man ud og kigge?
De fleste af sommerens brude har nok allerede kjolen på plads, men hvornår skal man egentlig begynde at se på kjole og kan man overhovedet være for tidlig ude? Om man kan være for tidlig afhænger mest af hvordan man er som person. Har man nemt ved at ændre mening og stil er det nok en god ide at vente, men ikke for længe! Vil man have det største udvalg skal man starte ca. 7-8 måneder før. Mange kjoler kan tage 4-5 måneder om at komme hjem og der skal helst være god tid til at få den tilrettet også. Jeg købte selv min kjole i november og skulle giftes i juni, det var meget passende og der var tid til at kjolen lige blev en måned forsinket uden jeg fik stres ;) Men bare rolig, har man ikke 7-8 måneder skal det nok gå, mange kjoler kan ofte komme hjem på kortere tid og det er jo også muligt nogen gange at købe en kjole der er på lager.

Skal man bestille tid?
JA. Langt de fleste steder er det nødvendigt og det er ganske rart. Der bliver som oftest afsat mellem 1-2 timer hvor ekspedienten derfor kun skal koncentrere sig om dig og ikke udefra kommende kunder.

Er brudekjoler overhovedet på udsalg?
Mange brudekjolebutikker holder udsalg når der er lavsæson, så husk at holde øje med tilbud hvis budgettet ikke er så stort på kjolefronten, man kan ofte spare mange penge :) Ofte er det sidste sæsons kjoler der kommer på udslag for at gøre plads til de nye kollektioner, men en 2011 model kan også være super flot i 2012.

Må man tage billeder?
En af de ting man skal være opmærksom på når man prøver brudekjoler er at det ikke er alle steder man må tage billeder. Egentlig kan man jo godt forstå dem og det er jo for at undgå folk bare tager ud og prøver kjoler og tager billeder uden reelt at skulle købe, og så selvfølgelig for at undgå kopier, men alligevel synes jeg det er ærgerligt. Jeg var flere steder og prøve kjole, nogen steder måtte vi tage billeder andre steder og andre steder ikke. Da jeg efterfølgende sad hjemme og tænkte over hvilken det skulle være så var billederne en KÆMPE hjælp! En dag kan jeg det være jeg viser nogen af de kjoler det IKKE blev, for når man sådan kommer hjem og ser billeder er det bare så nemt at se hvad der klæder en og hvad der ikke gør! Så husk at sørge for at tage billeder – hvis det altså er tilladt.

Er tilretning nødvendig?
Hvad jeg ikke vidste da jeg kiggede på kjole var at tilretning er meget normalt og hurtigt kan blive dyrt. Men det er helt klart prisen værd. Hvad er det værd at give 10.000 kr. for en kjole der ikke sidder perfekt. Men husk derfor at finde en kjole der ligger under budgettet for tilretningen kan nemt koste et par tusinde hvis der skal laves meget. Prisen på tilretning afhænger ligesom alt andet af hvem man vælger at få gjort det hos og ikke mindst hvilken type kjole man har. En enkel kjole er meget billigere end en kjole i flere lag med både blonde og tyl. Min tilretning kostede 2500 kr., kjolen blev syet ind i taljen og ved bryst, der blev fjernet lidt perler under armene og syet hægter og ophejs i så slæbet kunne hæftes op :) fik det gjort hos Frederiksberg skrædderi og var yderst tilfreds :)

Hvad skal man have på/med?
En god ide kan være en stropløs bh, også selvom du ikke regner med at kjolen skal være uden stropper. På langt de fleste kjoler vil de se lidt fjollet ud med almindelige bh-stropper der ikke følger kjolens snit. Er man en lille smule genert er det en god ide at finde mormortrussen frem, ikke sexet men meget praktisk. Ekspedienten må nogle gange liiidt tæt på for at få alle kjolens lag til at sidde pænt. Har du allerede købt skoene kan det være en ide at tage dem med, eller nogen i sammen højde. Det er dog ikke nødvendigt da kjolen sikkert skal tilrettes i længden alligevel, og ofte kan man låne sko. De fleste brudekjolebutikker vil også sætte pris på at du ikke har for meget makeup på da det kan smitte af på kjolen, jeg synes dog personligt at det er rart at have lidt på og måske gjort lidt ud af håret også - det er nemmere at forestille sig kjolen på dagen hvis man ikke ligner en der lige er stået op ;)

Må man tage nogen med?
Har endnu ikke oplevet noget sted hvor man ikke måtte have nogen med. Det kan være rigtig rart at have nogen med der kender dig og der tør sige sin mening. Pas dog på ikke at have for mange med, det kan måske forvirre mere end gavne.

Standardstørrelser?
Er det muligt at prøve kjoler hvis man ikke er en standardstørrelse? Selvfølgelig! Der er kjoler til alle. MEN det er dog ikke sikkert de har kjolerne hjemme i alle størrelser. Det var meget få steder at jeg faktisk kunne prøve en kjole der passede perfekt fordi jeg ikke er så stor. Nogen steder kom der klemmer i ryggen andre steder måtte de stå og holde den sammen. Og det er jo nøjagtig det samme problem hvis man er lidt for stor, så kan det være den ikke kan lukkes helt. De fleste brudekjolebutikker er dog vant til at håndtere dette "problem" og det er jo trods alt sikkert de færreste der passer en stangmodel helt perfekt. Hør evt. butikken om størrelser når du bestiller tid.

Men selvfølgelig ikke et indlæg om brudekjoler uden at vise lidt billeder. Et af mine absolutte favoritmærker indenfor brudekjoler er Maggie Sottero, som jeg også selv blev gift i, de fås ikke mange steder men house of brides i Taastrup forhandler dem. De har vundet priser for bedste pasform og det kan absolut mærkes når man har dem på. I skal selvfølgelig ikke snydes for lidt skønne billeder. Den øverste kjole var den jeg selv bar på dagen :)

 Maggie Sottero brudekjoler

comments powered by Disqus
Follow my blog with Bloglovin