Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Hæklet stjernebold

Jeg har efterhånden hæklet rigtig mange ting til min lille Vigga - det nyeste der pryder legetøjskurven i stuen er denne hæklede stjernebold

Den er ret simpel at lave da den udelukkende består af 12 ens "stjernetakker". De laves ret nemt ved blot at øge med 5 fm fordelt i hver anden omgang ( start med 5 fm i en magisk ring). Derefter bliver du sådan set bare ved til du ikke synes takkerne skal være større - her er jeg stoppet da jeg rammer de 45 masker. En detaljeret opskrift har jeg fundet HER og det er faktsik præcis sådan jeg har gjort, så ingen grund til at detaljere det yderligere her :)

Jeg har brugt 1,5 bundt gul og 1,5 bundt lilla garn - Købt hos Panduro Hobby til 20, kr stykket. Der er fyld ud med "bamsefyld" og bjælder også fra Panduro Hobby. Den er hæklet med en hæklenål str 3,5.

Da jeg havde lavet alle 12 stjernetakker syede jeg dem sammen (kan også hækles sasmmen hvis man hellere vil det).  Der skal være 5 takker syet fast på hver tak, og da der i alt er 45 fm bliver der derfor syet 45/5= 9 fm til hver side. Man skal lige holde tungen lige i munden når man syr dem sammen så det ender med at blive en bold ;) Jeg syede det hele på vrangen og da jeg manglede at sy et par sidder sammen fyldte jeg den godt ud og syede de sidste sider sammen på retsiden :)

Vigga er glad for sin bold - den er nem at holde om selvom fingrene ikke er så store.

------
Kan du ikke hækle? Det er rigtig nemt og kan læres via mine video-guides HER

comments powered by Disqus
Follow my blog with Bloglovin