Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Hæklet legemad

I et års fødseldagsgave til min datter (+ hendes veninde) havde jeg hæklet en masse legemad. Meget af det kommer fra bøgerne Hæklet frugt og grønt samt hæklede cupcakes, men enkle af tingene havde jeg selv fundet på.

Alt frugt og grønt i kurven (bortset fra vindruer) samt cupcaksene kan du finde opskrifter på i disse bøger:

jeg vil prøve at beskrive hvordan jeg har lavet de resterende ting her.

Rugbrødsmadder:

Selve rugbrødet er hæklet i alm brunt bomuldsgarn i stangmasker, hvor stort du vil have det bestemmer du helt selv. start med at hækle en række luftmasker på den bredde du ønsker brødet og hækl så samme antal stangmasker tilbage. hver række vendes med en luftmaske. 

Spegepølse:
Hæklet i alm. rødt bomuldsgarn. Start med at lave 2 lm og gå tilbage i den første og hækl 6 fm (6fm) . Næste runde hækler du 2 fm i hver fm (12). Næste runde udvider du igen med 6 fm så du tager 2 fm i hver anden fm (18). 4. runde udvider du igen med 6 fm så du laver 2 fm i hver 3. fm (24). Du fortsætter med at udvide med 6 fm i hver runde til du synes spegepølsen er stor nok. Til sidst broderes små hvide pletter på med hvidt garn.

Æggeskive:
Samme princip som spegepølsen ovenover. de første 3 omgange laves med gul snor og resten med hvid. Broder små grønne purløg oven på med grønt garn.

Salatblade:
Lav en række lm i en lidt længere længde end du ønsker salaten skal være. hækl nu 2-3 fm i hver lm. Ønsker du salaten bredere hækler du igen 2-3 fm i hver fm.

Mayonaise/remoulade:

Hækl en række luftmasker - lidt længere end du ønsker den færdige strimmel skal være. Hækl så 2-3 fm i hver luftmaske.

Pizzaslice:
start med at lave 2 lm og hækl en stgm tilbage i den første lm. hækl 3 stgm i den ene stgm. udvid hveranden række med en stgm i hver ende.

Dvs 1.række = 1 stgm
2. række = 3 stgm
3. række = 3 stgm
4. række = 5 stgm
5. række = 5 stgm
6. række=  7 stgm
7. række = 7stgm
osv.

Ønskes bredere stykke kan du udvide med to stgm for hver række og ønskes smallere stykke kan du udvide med 2 stgm i hver 3. række.

Det første stykke er hæklet med dobbeltgarn hvor det ene er rødt og det andet hvidt. Det sidste stykke er hæklet med gult og brunt og ombukket en gang til sidst for at lave en kant på pizzaen.

Peberronien laves som spegepølsen, bare stop efter få runder. 

Vindruer:

Lav små lidt aflange kugler - ca 14-15 styks. Jeg varirede mine lidt i størrelse men har ca gjort sådan her:

lav 2 lm og hækl 4 fm i først lm.
Hækl 2 fm i hver anden så du ender på 6 fm.
Hækl 2 fm i hver anden fm så du ender på 9.
Hækl en fm i hver 3. fm (12)
Formindsk med 3 på omgangen (9) (begyndt at fylde vat i)
Formindsk med 3 på omgangen (6)
forminsk med 2 på omgangen (4) og sy sammen og lad der være en lang snor tilbage til at sy fast.

Som sagt varierede mine i størrelse og dette her bre sådan ca hvad man kunne gøre...

Hækl en 5-10 cm lm af brun garn. hækl 2 fm i hver lm. luk af. På stænglen syes de forskellige druer fast.  sørg for der er et par centimeter i toppen hvor der ikke syes druer fast.

Hæklet pasta

Pastaen er lavet ud fra fri fantasi og det er en måneds tid siden jeg lavede dem så må lige se om jeg kan genkalde det fra hukommelsen. så lad evt. være med at følge opskrifterne slavisk men tag dem som inspiration. 

Hæklede skruer:

Hækl en række lm ( ca 5-7). Lav 2-3 fm i hver lm. ønskes pastaen større eller mindre lver du abre flere/færre luftmasker til at starte med.

Hæklede penne:


9 luftmasker + 1 lm til at vende med Rk 2: 2 fm i første fm, fm i hver fm, tag ind til sidst. 1 lm til at vende Rk 3: fm i hver fm. I lm til at vende Rk 4: 2 fm i første fm, fm i hver fm, tag ind til sidst. 1 lm til at vende Rk 5: fm i hver fm, inden sidste fm laves to fm. 1 lm til at vende Rk 6: tag ind, fm i hver fm, i sidste fm laves to fm. 1 lm til at vende Rk 7: fm i hver fm, 1 lm til at vende Rk 8: tag ind, fm i hver fm, tag ud. Lm Rk 9: fm i hver fm afslut med km Hæft ender og Sy sammen.

Hæklede sløjfer:

Hækl en række lm ( ca 3-4 cm) hækl fastmasker frem og tilbage i samme højde som bredde, evt lidt kortere. i enderne hækler du små takker - jeg har fundet en billedguide HER. Sy dem sammen på midten så de folder som på billedet :)

comments powered by Disqus
Follow my blog with Bloglovin