Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Fotograf Tina Liv

Så må det vist være på tide at få præsenteret min kommende billedpusher Tina liv! Har kendt hende et års tid efterhånden siden jeg manglede en dygtig fotograf til at tage boudoir morgengave billeder til min mand og hun manglede en der var villig til at lege model for en dag da hun ikke før havde prøvet boudoir på det tidspunkt. Vi mødtes inde i København på Hotel Fox og jeg var godt spændt! Vi havde talt stil og udvekslet ideer sammen inden, og jeg vidste derfor vi havde samme stil, men det var da alligevel lidt mystisk at jeg nu om kort tid skulle smide tøjet foran hende, oven i købet mens hun tog billeder af mig! Det viste sig dog hurtigt at det ikke var spor akavet men super hyggeligt og et skønt venskabs begyndelse :)
 
Jeg havde allerede hyret bryllupsfotograf på det tidspunkt, men var ikke spor i tvivl om det selvfølgelig var hende der skulle få lov at tage trash the dress billederne når vi kom dertil, jeg VILLE have en eller anden form for bryllupsbilleder af Tina liv, og når det ikke kunne blive på dagen måtte det jo blive efter. Det er så fed en oplevelse at være sammen med Tina, så enormt dygtig og alligevel så hyggeligt og afslappende. Man ved bare der er styr på det og det gør at man kan slappe meget mere af under shootet.
 
From all of us, to all of you: Tina Liv ♥
 
 
1) Hvordan foregår dit samarbejde med brudeparret.

Booking hos mig starter 2,5-1 år før dagen. Nogle par er heldige at kunne booke mig indenfor 6 måneder fra dagen – men desværre er det langt fra alle! Jeg afviser desværre hvert år mange brudepar fordi deres dato allerede er booket, og der er næsten ikke noget mere hjerteskærende for mig end at skulle prikke en nål i deres skønne planlægningsballon!

Et godt tip fra mig er at få fingrene i den ønskede fotograf så tidligt i forløbet som muligt – specielt hvis man ønsker én bestemt fotograf.

Nogle måneder inden brylluppet skal stå tager jeg ud og møder mit brudepar. Vi gennemgår en række detaljer omkring brylluppet. Det kan være tidsplan for dagen, info om toastmaster eller info om reglerne i deres kirke angående fotografering.

Efter hyggesnak og kage kører vi ud og ser på kirken, locations og evt. feststedet.

Generelt får jeg indblik i brudeparrets planlægning af dagen, og kan komme med input hvis der er noget jeg mener bliver for stramt i tidsplanen i forhold til fotografering og deres ønsker.

Fra 2012 har jeg som noget nyt lagt en forlovelsessession ind på formøde-dagen, så vi får lært hinanden lidt at kende uden at jeg virker ”uhyggelig” med et kamera i hånden – og jeg bruger også sessionen til at give lidt tips til at få de skønneste billeder frem.

Stilmæssigt oplever jeg ikke brudepar der dikterer hvilken stil de ønsker.. Dem der booker mig, booker mig fordi de har set mine billeder og stoler på at jeg gør mit allerbedste for at få netop deres dag til at fremstå så fantastisk som de selv husker den bagefter!

Oftest vil det være udtalelser som ”vi elsker sort/hvid billeder” jeg hører, og sådan en udtale gør at jeg i redigeringsarbejdet laver 80% af billederne i sort/hvid. Eller også kan de finde på at påpege et bestemt billede fra et af mine tidligere bryllupper som de er helt vilde med, og som de også gerne vil have – i sådan et tilfælde skriver jeg det på min shot-liste, og laver et lignende dog med et twist så det passer til netop det brudepar jeg står overfor.

  

2) Hvordan foregår selve sessionen på dagen?

 Jeg har altid en setliste med mig på location, med skud jeg har planlagt hjemmefra. Der er must-haves på listen, men også skud jeg kunne tænke mig at prøve at lave.

Jeg starter altid ud med de billeder der SKAL i kassen, herfra bevæger jeg mig over i de ”normale” (tina liv normale) skud, og ender ud i de skud jeg ikke ved om de bliver til noget men lad os prøve dem alligevel.

Det hele er en blanding af opstillede billeder og billeder der spontant opstår, eller billeder hvor jeg giver brudeparret fri til at nyde hinanden lidt uden omtanke for fotografering.


3) Hvad inspirerer dig?

 Mine brudepar! Brudekjolen på dagen! Locations! Eventyr! Romantik! Kærlighed!



4) Hvad er det bedste ved dit arbejde?

 Uha der er mange ting!

Jeg får lov til at lave det jeg elsker først og fremmest!

Når bruden ankommer til vielsesstedet – det er et af de allerskønneste øjeblikke på dagen! Jeg må altid lige tage mig lidt ekstra sammen på det tidspunkt for ikke at tudbrøle sammen med hende!

Mine brudepar!

Stemningen ved bryllupper!

 

5) Hvordan var dit eget bryllup?

Det var ikke særlig stort! Vi planlagde brylluppet på lidt mindre end 6 måneder. Grunden til det var at min mand skulle udsendes, og det betød at vi blev nødt til at lave en sikring på hinanden! Vi havde inviteret omkring 60 mennesker – en blanding af familie, arbejdskollegaer og gode venner. Festen blev holdt på et forsamlingshus lidt udenfor Århus.

Hvis vi havde haft flere penge var vi nok gået lidt mere ”amok”, men trods budgetbryllup var det en superfantastisk dag som forsvandt alt alt for hurtigt!

♥♥♥


 
 
Lidt billeder fra Tinas eget bryllup:

Tina Liv Bryllupsbilleder 
Fotograf: Chr. B. Tina's daværende kollega
 
Jeg lover at jeg i morgen laver et hel indlæg fuld af nogen af de bedste bryllupsbilleder fra Tina Liv indtil videre, og glæder mig til der kommer gang i bryllupssæsonen igen så jeg kan vise jer endnu flere :)

Skriv en kommentar

At finde den rette location

Noget vi brugte laaang tid på var at finde det rette sted for locationbillederne. For ikke nok med at det perfekte sted skulle findes, der skulle også findes en værdig plan B location i tilfælde af regn!

Vi var rundt mange steder, jeg kunne godt tænke mig en lidt rå og utraditionel location, men var helt tom for ideer. Vi endte med at finde en veterantogsbane som ligger i et naturskønt område, så på den måde kunne vi få nogle lidt mere rå billeder på togskinnerne (en ide vi havde da vi de to første år var pendlerkæreste og derfor har kørt på tværs af Danmark med toget en million gange!) men også lidt mere romantiske billeder i skoven.

Når den rette location skal findes kan i evt. tænke på om der er noget der afspejler jer og jeres forhold og så selvfølgelig hvilken stil I er til! Skal det være rå billeder kan det være der er en nedlagt/forladt bygning, en togstation, måske midt inde i byen ? skal det være mere romantisk kan det være en mulighed at tage forbi en park, en flot gul kornmark  eller måske stranden ned til vandet. Hvis et omrejsende cirkus eller tivoli er i byen kunne det være en fantastisk mulighed for at få taget nogle sjove billeder!


Husk en Plan B

MEN hvad nu hvis det regner på den dag det bare ikke må regne?! Jeg har set virkelig mange fantastiske billeder med paraplyer og så kan man jo sagtens bruge alle de ovenstående locationmuligheder! Der findes SÅ mange flotte og fine bryllupsparaplyer i dag J  Men det kan jo også være at vejret viser sig fra sin værste side, og blæser det kan det være rigtig svært at se elegant ud med en paraply. Et forslag til indendørs locationer kan være en biograf, måske et fint teater, et museum eller hvis man nu holder festen på et gods, en stor lade, eller et slot kan billederne måske skydes der? Det er VIGTIGT med en plan B ;)


Rekvisitter!

Noget der kan være med til at gøre billederne lidt interessante hvis I ønsker det kan være brug af rekvisitter. Vi valgte fx at have 5 store heliumsballoner med for at hive lidt leg og afslappethed ind i billeder der hurtig bliver meget opstillede og kunstige, det var meget sjovt, selvom de var liiidt svære at styre. Rekvisitterne kan evt. også være et par flotte gummistøvler i tilfælde af regn!


Hvor meget tid skal afsættes?

Hvis I regner med en times tid burde man kunne nå at få nogle gode billeder! Husk dog at lægge transporttiden oven i når tidsplanen for dagen udformes! Har I vilde ideer eller måske 2 forskellige locations så er en time måske lige i underkanten. Tal evt. med fotografen om hvor lang tid han /hun tror det tager at få jeres drømmebilleder i kassen! Når I ikke det hele kan nogen af billederne måske tages senere på dagen. Vi fik fx taget nogle rigtig fine billeder ved solnedgangstid kl 21.30 da der alligevel var en mindre rygepause  under middagen.


Eksempler

Når I går rundt og leder efter locations er det vigtigt at kunne se stedets muligheder. For på en hel almindelig hverdag er stedet måske ikke fantastisk, men forestil dig hvordan det kan blive når man står der i sit smukke tøj og stråler på dagen  - og fotografen svinger lidt med tryllestaven, klipper , beskærer og redigerer!

Her viser jeg et par eksempler fra da mig og min mand var rundt på vores ”find-et-godt-sted-at-få-taget-billeder-tur. Der skulle man virkelig bruge sin fantasi for at se hvad stedet kunne bruges til, men jeg vidste bare at det kunne blive til noget godt, så se her for før/efter billeder.


Location før og efter

Skriv en kommentar

At finde den rette fotograf

Jeg tror de fleste par der tager ud og ser efter en fotograf i starten bliver meget overrasket over hvad det egentlig koster (ligesom alt andet i forbindelse med brylluppet btw). Vi gjorde i hvert fald… I starten kunne jeg slet ikke forstå det, de stod der og sagde 10.000, 15.000, 6.500 osv. Osv. og jeg overvejede da også ganske kort om det helt skulle droppes og om det virkelig var så nødvendigt  med en fotograf… godt jeg blev klogere…

Som med alt andet får man ofte hvad man betaler for! For husk, de dyre fotografer tager jo ikke bare billeder, de gennemgår fotosessionen med jer og ikke mindst redigerer billeder – og her kan man som oftest virkelig se forskel på fotografernes kunnen! Er man ligeglad med hvilken stil billederne har og egentlig bare drømmer om en masse billeder fra dagen, så kan man sagtens vælge en billig fotograf – eller måske en glad amatør der kan sit kram! Men forvent ikke mere, bliv hellere glædeligt overrasket. Her skal det ikke lyde som om en dyr fotograf altid er den bedste løsning, slet ikke, og måske slet ikke jeres til! Men husk, prisen er glemt om 20 år, det er billederne ikke!

Inden man vælger en fotograf, så sæt jer ned og kig billeder på nettet, find en masse forskellige billeder og find jeres stil. Skal det være klassiske billeder, romantiske, eller måske vanvittige fjollede billeder? Når stilen er fundet går jagten ind på fotografen – og finder i fotografen så vær ikke bange for at hente hende/ham over til jeres del af landet, nogle tager selvfølgelig noget ekstra i transport, men ofte ikke noget der ikke er værd at betale. Det er meget nemmere at gøre det på denne her måde end at finde fotografen først og derefter påtvinge en stil ned over hovedet på ham/hende – det bliver aldrig det samme resultat.

Vær ikke bange for at tage kontakt til en fotograf på at se personens arbejde, ofte kan man se meget på nettet, men kan man ikke så ring og aftal et møde. Find ud af om kemien er der, du skal stole på din fotograf!

 
Hvad får man for pengene?

Det er meget forskelligt hvad fotograferne tilbyder, i dag giver langt de fleste billederne på en cd og så kan I selv fremkalde dem – hvilket jo i dag er meget nemt at få gjort både i butikker men også over nettet. Nogle udleverer dem kun i papirformat – og så har I altså kun det ene billede, så ikke noget med at smide det op på Facebook og for guds skyld lad være med at hælde kaffen udover det ;) Gør op med jer selv og hvad i ønsker og sørg for at fotografen tilbyder det! Overvej også hvor mange billeder i ønsker, nogle tager måske 100, mens andre giver jer flere 1000 billeder! Nogle redigerer dem alle, men mange redigerer kun enkelte – og det er ofte dette der er forskel i prisen, en god redigering tager tid!

Mange fotografer tilbyder også at lave fotobøger! Dette kan gøres nemt og billigt selv, men er man ikke ferm på fingrene til sådan noget, eller vil være sikker på kvaliteten, så er det en fantastisk ting at overveje.. selvom man har alle billederne på en cd, er det nu også hyggeligt at kan sidde og bladre i billederne når familien er samlet J

Er man i tvivl…

Vil man være 100% sikker på at bryllupsbillederne bliver de helt rigtige, så hyr evt. fotografen inden. Er der ikke lige en lejlighed kan man fx få taget et par kærestebilleder – eller engagement photos som er så populært i dag! På den måde kan I ud fra ganske få billeder få testet jeres samarbejde og ikke mindst resultatet. Sådan en fotografering er som ofte meget billigere end en bryllupsfotografering, og I vil efterfølgende have et par gode billeder af jer selv der måske kan bruges til Save the Date kort eller indbydelserne.

Gik det galt?

Oh no! Blev resultatet ikke som forventet eller tabte fotografen kameraet ned i havet da han lænede sig ud over badebroen for at tage det perfekte skud, hvad så? Måske kan kiksede billeder reddes med en omgang redigering i photoshop, men mistede billeder kan selvfølgelig aldrig komme tilbage! Det er dog den perfekte undskyldning for at hoppe i alt tøjet igen! Og denne gang kan i fx gå endnu længere end i turde på dagen, måske endda Trash the Dress kunne være en mulighed? Ofte er det kun bruden der deltager i fotosessionen, men jeg hev manden med og vi havde en fantastisk dag med at se hinanden i tøjet igen og få taget en masse vildt fede billeder vi slet ikke have mulighed for at få taget på dagen! Og bare rolig, man behøver ikke ødelægge kjolen fuldstændig hvis man ikke ønsker det ;) Det ville jo være ærgerligt at misse muligheden for at tage den på endnu engang til en omgang fede billeder ;)

Skriv en kommentar

Bryllupsmesse - Video


Som afslutning på min lille gennemgang af bryllupsmessen i Bella Centeret viser jeg her en lille video jeg optog - det virkede lidt mere overskueligt end at gå og tage billeder af det hele. Må dog lige bemærke at jeg ikke er nogen videograf på nogen måde, men videoen giver et lille indblik i hvad der var af forskellige ting på messen og derfor viser jeg den alligevel.

Skriv en kommentar

Bryllupsmesse - Jannie & Maria

Det absolut hyggeligste hjørne på hele messen var nede mellem Vintage Bride/ v. Maria Lundorff Fekih (www.vintagebride.dk)  og Jannie Baltzer (www.janniebaltzer.com). De havde virkelig begge kælet for detaljerne og udsmykningen.

 Bryllupsmesse Vintage Bride
Vintage Brides stand

Det meste af min tid på messen gik med at snakke med de to søder kvinder og kigge nærmere på de flotte ting de havde taget med på messen. Marias smukke smukke vintagekjoler kunne man nemt forstå hvorfor så mange af de forbipasserende kommende brude kiggede langt efter. De er virkelig smukke og fulde af personlighed, og detaljerne på dem er helt fantastiske – var selv ret vild med en af blondekjolerne, men mangler dog lige en anledning ;) Ved Jannies vidunderlige headpieces var der også fuld af beundrende kvinder! Hvem ville ikke gerne sidde foran det lille sminkebord og prøve de forskellige kreationer som Jannie havde medbragt fra sin nye kollektion.  Jeg er helt væk i de nye som er en blanding af headpiece og slør. Rigtig boheme/vintage stil, love it ♥

 Bryllupsmesse Jannie Baltzer
Jannie Baltzers stand

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin