Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Lav selv monogram

Jeg får ofte spørgsmålet omkring det selv at lave monogrammer. Jeg har altid brugt adobe programmerne som Photoshop, Indesign og Illustrator til disse slags projekter. Men de programmer er tosse dyre og arbejder man ikke ofte med design og layout er det bestemt ikke programmer man køber bare for at lave et monogram. Jeg vil derfor her vise hvordan man i Word og Paint (som langt de fleste har) kan lave monogrammer.

1. Åben et tomt Word dokument. Jeg bruger Office pakken 2010 og guiden er derfor lavet ud fra det. Bruger du en ældre version er det næsten det samme. Knapperne ligger måske nogle andre steder, men hedder i bund og grund det samme og det er samme procedure. Under fanen ”indsæt” vælger du ”tekstboks” og vælger der ”simpelt tekstfelt”.

lav selv monogram i 1

2. I tekstboxen skriver du det første bogstav i monogrammet, her et M. Jeg har brugt skrifttypen Monotype Corsiva Lav det forholdsvis stort, så monogrammet bliver stort, det er altid nemt senere hen at lave mindre, men kan ikke laves større hvis kvaliteten af monogrammet skal bevares. Jeg har brugt skriftstørrelse 150!. For at fjerne rammen omkring boxen, markeres den og under formater vælger du ”kontur til figur” hvor du vælger ”ingen kontur”.

lav selv monogram i word 2


3. Kopier boksen og indsæt den og skift det første bogstav ud med det andet bogstav i monogrammet, her et J.

lav selv monogram i word 3


4. For at kunne rykke rundt på boksene uden at de dækker for hinanden skal det hvide i boksene gøres gennemsigtig. Marker boxen (dobbeltklik på kanten) og under ”fuldfarve til figur” vælges ”ingen fyldfarve”.

lav selv monogram i word 4


5. Kopier en af tekstboxene og lav et & tegn i stedet. Jeg har her brugt skrifttypen Footlight MT Light. Vælg en lysegrå farve. Her har jeg valgt at gå op i en skriftstørrelse 250.

lav selv monogram i word 5


6. Word vil altid sætte den nyeste tekstbox ind øverst. For at få tekstboxen med & tegnet bagerst højreklikkes på boksen og vælg ”placer bagerst”. Nu kan du frit rykke rundt på bogstaverne til de står som du gerne vil have dem til.

lav selv monogram i word 6


7. Indsæt evt. en ekstra tekstbox med datoen. Når monogrammet er som du gerne vil have zoomer du lidt ind så monogrammet bliver stor på skærmen. Dette gøres nederst i højre hjørne eller under ”vis” og ”zoom”. Fjern markøren helt ud i kanten af dokumentet og lav et screen shot. Et screen shot laver du ved at lave et ”print screen”. Hvordan det laves afhænger af dit tastatur. På min bærbare har jeg bare en knap der hedder print screen (PrntScr), men på nogle computere ved jeg du skal holde ”fn” knappen nede imens.

lav selv monogram i word 7


8. Når du har trykket på print screen åbner du et tomt Paint dokument.

lav selv monogram i word 8


9. Her trykker du blot ”ctrl+v” eller ”indsæt” og så indsætter den det screen shot du lige har taget at dit monogram.

lav selv monogram i word 9


10. Oppe i menuen vælger du ”beskær”. Når du har trykket på den laver du en kasse omkring hele monogrammet og trykker igen på ”beskær”

lav selv monogram i word 10


11. Så har du nu kun dit monogram og ikke alt det udenom.

lav selv monogram i word 11


12. Gem dit monogram som et billede (en jpeg fil) oppe under ”filer” pg ”gem som”.

lav selv monogram i word 12


13. Nu har du et monogram du kan indsætte på alle de ting du ønsker at bruge det, som fx invitationen eller måske menukortet.

lav selv monogram i word 13

Skriv en kommentar

Polterabend

Skulle have været med til en polterabend i søndags (hvor jeg så desværre blev syg og ikke kunne deltage :( ), men havde lavet disse drinkspinde og kage-toppers som jeg tænker I nu kan få glæde af. Jeg har en skabelon til begge dele som jeg lover at lægge op en af dagene når jeg er knap så sygdomsramt.

Kage-toppers:

kage toppers

Drinkspinde:

drinkspinde

Begge dele er forholdsvis nemme at lave og kræver kun karton, tynde grillspyd, kniv, stansejern og dobbeltklæbende tape :)

Skriv en kommentar

Naturlige kageopsatser

Er blevet lidt vild med de helt naturlige ting i forbindelse med DIY projekter, så fint, romantisk og rustiskt på en gan. Jeg har fundet et par fine eksempler på kage opsatser i træ samt en DIY vejledning jeg da bare lige må dele med jer i tilfælde af I har det ligesom mig.

kageopsatser i træ

Kageopsats 1 - god måde at kombinere kage og cupcakes

Kageopsats 2 - så fin med grene og fugle omkring kagen

DIY vejledning

Har du selv lyst til at kaste dig over at lave en opsats i træ - kan jo også bruges til alm fest og ikke kun bryllup, så har jeg her fundet en lille vejledning frem til jer, super simpelt :)

DIY træopsats

Vejledningen er fundet her

Skriv en kommentar

Lækre "sunde" romkugler

En af mine absolutte yndlingskager er romkuglen. Og gid jeg havde kendt den her nemme opskrift på dem før så havde jeg lavet en milliard og serveret til kagebordet om aftenen til mit eget bryllup. Dette er nemlig opskriften på forholdsvis "sunde" romkugler.

 romkugler

Undskyld for de ret dårlige mobilbilleder, havde ikke lige noget kamera ved hånden.

Du skal bruge
200 g mørk chokolade (70% eller derover)
1 dl hasselnødder
1 dl valnødder
1 dl fløde 9%
150 g mørk chokolade til overtræk
pynt: Kokosmel og finthakkede nøddestykker
evt. lidt sukkerfri marcipan - kan også være med sukker, men så er de jo knap så sunde ;)

Fremgangsmåde
Smelt de 200g chokolade over vandbad, tilsæt hakkede hasselnødder (rist dem lige 5 minutter på tør pande først) og hakkede valnødder samt flødes. rør godt rundt og stil på køl ca. en time til massen er nogenlunde hård. Derefter tages massen ud og formes til små runde kugler. lav et lille hul i kuglen og put et stykke marcipan ind og luk hullet igen. Når alle kuglerne er lavet stilles de lige på køl mens de 150 chokolade smeltes. Kuglerne dyppes derefter en af gangen i enten kokosmel eller hakkede nødder og lægges på en tallerken med bagepapir. Kuglerne sskal derefter køles ned i køleskabet og er klar til servering efter en halv times tid. Opbevares på køl.

Der bliver ca. 16-20 kugler ud af opskriften.

Skriv en kommentar

Vores egne takkekort

Der er godt gang i sommerens bryllupper og mange er ved at være overståede - derfor er det tid til takkekort ♥

I dag vil jeg lige kort vise hvordan vores egne så ud. Simple og fulde af billeder. Jeg designede et layout fuld af billeder. Et stort på forsiden med tekst, 9 små på bagsiden og endnu et stort inde i og fik det printet ved optimalprint.

Inden i var der en blank side hvor jeg klistrede en tekst på der først var sat fast på et sort stykke karton. Teksten var den samme i alle takkekort, nedenunder tilføjede vi i hånden så små personlige tekster :)

vores takkekort

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin