Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Min boudoir oplevelse

Må indrømme jeg faktisk er lidt nervøs over dagens indlæg. Lovede jo i går at jeg ville vise et par af de boudoirbilleder jeg selv har fået taget og selvom de vises på både Tina Livs hjemmeside og facebook side, så er jeg altså lidt nervøs for at ligge dem op her på bloggen, og det er jo lidt fjollet... men jeg har alligevel valgt et par stykker (eller 5!) ud som jeg viser herinde, er jo glad for billederne og stolte af dem, men altså, det er jo stadigvæk mig i undertøj til min mand, så føles lidt personligt.

Jeg havde en rigtig hyggelig dag med Tina Liv, hendes søster Mette og min egen veninde som jeg havde taget under armen. Fordi det var første gang Tina prøvede at tage boudoir tog det lidt ekstra tid da vi prøvede meget forskelligt, så vi var alle godt trætte efterfølgende, og mine knæ gjorde ondt i flere dage - det er hårdt at være model ;) Billederne blev taget på et hotel i København - muligvis verdens mindste værelse, men altså, det lykkedes os at være 4 mennesker derinde samt al Tinas udstyr alligevel.

mette boudoir

Fotograf Tina Liv

Jeg købte et album med plads til 18 billeder og med meget tykke sider hos den lokale fotoforhandler. Billederne blev printet i 23x23 ved Tina Liv så de fyldte hele siden ud og blev limet på med spraylim.

boudoir album

Så - nu vil jeg straks lave noget andet og prøve at glemme at jeg lige har lagt billeder af mig selv ud på nettet i undertøj ;)

Skriv en kommentar

Boudoir Marathon med Tina Liv

En af de populære morgengaver til manden er boudoir billeder. Boudoirbilleder er sensuelle frække billeder af dig selv, ikke pornografisk overhovedet, men smukke billeder der oser af kvindelighed og måske lidt sex. Her er det glimtet i øjet der er fokus på istedet for fuldkommen nøgenhed, det er det usagte frem for det tydelige. Et boudoir var førhen det sted i huset hvor fruen kunne trække sig tilbage, det sted hvor hun kunne lade snørren i de stramme korsetter løsne op. Det var med garanti det rum alle mændende fantaserede om! Senere hen er boudoir brugt om påklædningsværelser og sovekamre - igen små elegante rum hvor kvinden viser alle hemmelighederne frem.

Sidste år i April stod jeg og skulle smide (næsten al) tøjet foran en fotograf - jeg kendte hende ikke og hun havde aldrig prøvet sådan noget her før. Vi havde talt over mail og sendt tusindvis af billeder frem og tilbage og vi var fuldstændig enige om hvad der var lækkert og hvad der var for meget. I dag er jeg SÅ glad for at jeg turde gøre det og Tina Liv har fotograferet masser af skønne kvinder siden. Tina er i dag blevet en skøn veninde og da hun  forleden spurgte om jeg kunne tænke mig at være en flue på væggen til en af hendes boudoir marathoner var jeg ellevild - selvfølgelig ville jeg da det. så I weekenden var jeg altså så heldig at få lov til at være med til Boudoir Marathon med Tina Liv da hun kom til København. 4 skønne piger skulle foreviges af Tina, og jeg var nærmest ligeså spændt som de var. Alle var søde og lod mig være med på en kigger – men jeg viser selvfølgelig ingen billeder af dem da det stadig er en hemmelighed hvem de er :) Så billederne jeg viser er en masse behind the scenes billeder der viser lidt om hvad der sker før og under et boudoirshoot. En af de kommende dage kan jeg fortælle lidt mere om mit eget photoshoot, og måske vise et par billeder frem her på bloggen - hvis jeg tør ;) Men først gælder det altså boudoir weekenden.

Boudoir-teamet

Boudoir teamet når du booker Tina Liv. Tina Liv står bag kameraet og hendes søster Mette sørger for stylingen så du er top lækker.

Dette er altså en lille eksklusiv mulighed for at komme med backstage hvis man selv overvejer at få taget boudoirbilleder. Dette må jo ikke ses som et generelt indlæg om hvordan det foregår at få taget boudoir da jeg ikke aner hvordan andre griber det an – det her er hvordan et Tina Liv boudoirshoot foregår.

Før shootet starter:

Da dette var boudoir maraton på et hotel skulle værelset klargøres. Tina har ild i røven, hopper og springer rundt og glæder sig til at pigerne begynder at komme. Kamera kufferten rulles frem (ja vi andre har en taske til kameraet, Tina har en kuffert!) og der pakkes alt mulig gear og stativer frem. Imens gør hendes søster Mette klar til hår og makeup på badeværelset. Øjenskygger i alverdens farver og pensler i alle størrelser ligges klar. Jeg var selv heldig og få lov til at stå for stylingen af modellerne så headpieces og smykker blev lagt klar så jeg kunne matche de kommende boudoir-modellers smykker med deres medbragte undertøj.

boudoir smykker

Jeg havde medbragt en masse forskellige smykker til at style modellerne med i tilfælde af de havde brug for at låne lidt accesories - bl.a. mit fine Jannie Baltzer headpiece jeg selv bar til mit bryllup.

Modellens ankomst:

Fremover betegner jeg kvinden der er så heldig at få taget billeder for modellen, og det må endelig ikke misforstås, men sådan en dag er man altså model for en dag! Og det er uanset højde og drøjde, ALLE har noget smukt at byde på og uanset hvor nervøs man er og hvor meget man ønsker at skjule diverse kropsdele, så er man smuk og Tina bringer det frem på flotteste vis! Så selvom jeg skriver modellen er det altså helt almindelige kvinder, og du må aldrig tvivle på at fordi du ikke ser dig selv som en model, så kan du ikke få taget de smukkeste billeder – faktisk blev jeg ret opmærksom på at det nemt kan være en fordel at have lidt for meget, og det er ofte de sider man selv finder mindre flatterende som faktisk kan skabe de unikke billeder.

Klargøring:

Det første møde er super spændende. Ingen kender hinanden og Tinas job er her hurtigt at afkode hvem modellen er som person – er hun genert, blufærdig og hvad ser hun selv som sine mest flatterende sider. Så bliver tasken åbnet og frem hives der det ene lingeri efter det andet, der udvælges nogle sæt i fællesskab og modellen og Tinas søster Mette forsvinder ud på hotellets badeværelse for at ordne hår og makeup. De næste mange minutter står i skønheden og hyggens tegn så nerverne kommer lidt i ro. Mette vil gerne vide alt - hvorfor får du taget boudoir? hvor har du fortalt kæresten du er? osv. Nogle af modellerne har en veninde med og nogen er alene, det er lidt forskelligt hvad man har lyst til. Veninden må selvfølgelig gerne hygge sig sammen med jer under stylingen :)

boudoir styling og makeup

Tinas søster Mette styler modellerne

I mellemtiden laver  Tina sin setliste – dvs. en lille oversigtsplan over de forskellige poseringer modellen skal igennem. Nu kender hun lidt af deres personligheder og har set hvilket tøj de har medbragt og kan derfor nu udvælge billedernes stil. Setlisten er vigtig så man ikke glemmer noget i farten, derudover er det godt med en plan for hvornår der skal skiftes tøj og møbler flyttes så man kan undgå at skifte frem og tilbage for meget. Der vælges baggrunde og hotelværelset møbler flyttes rundt således der bliver plads til de forskellige opstillinger.

boudoir - setliste og poseringer

Imens Mette styler modellen på hotellets badeværelse sidder Tina og jeg og laver setlisten - og muligvis fjoller lidt rundt - ingen kommentarer til det nederste billede, det var IKKE en af de poseringer der blev valgt ud ;)

Selve boudoirshootet:

Så er det tid. Modellen har nu været i Mettes kyndige hænder og Tina er klar. Det er nu de værste nerver melder sig – og tro mig jeg kan stadig huske det fra da det var mig der var modellen! Tina starter næsten altid med billeder i sengen og modellen bliver placeret. Tina instruerer og både mig og Mette er over modellen hele tiden med smykker og rettelser på håret, så intet er overladt til tilfældighederne.

Boudoir behind the scenes 1

Tina arbejder bag kameraet og viser modellen hvordan hun skal udføre poseringerne

Stemningen er afslappet og det er den nødt til at være for når Tina beder om missekatteøjne og frække blikke er det vigtigt at kunne grine lidt af sig selv. For det ER altså ikke bare sådan lige til at sende missekatteøjne til en man ikke har mødt før, og hvad er egentlig missekatteøjne? Det hele er lidt grænseoverskridende, men jo mere man griner og prøver sig frem jo bedre bliver det, og Tina er god til at vise små sneak peeks på kameraet så man ikke famler helt i blinde men har en ide om at de fjollede poseringer man står og laver rent faktisk ser super sexede ud. Jo mere tryg man bliver igennem sessionen jo mere presser Tina på. Hun overskrider aldrig folks grænser men hun sørger for at få rykket dem en smule. Ting man aldrig turde have gjort til at begynde med bliver nemmere og nemmere jo flere poseringer man når igennem, og når stemningen er let og der hygges imens virker det knap så pinligt som man kunne frygte - at stå der og tage lidt på sig selv foran kameraet.

Boudoir behind the scenes 2

Tina viser flere poseringer og der bruges baggrunde, tæpper og rekvisitter i stor stil

Efter:

Efter at have været igennem en masse poseringer og højst sandsynligt har fået rykket sine grænser en smule er det hele slut. Der klædes om på hotellets badeværelse som også er modellen omklædningsrum hvor hun kan have lidt privatliv. Makeuppen fjernes så ingen derhjemme lægger mærke til noget og alt undertøjet pakkes igen ned i tasken. Nu er der ikke andet for modellen at gøre end at tage hjem og afvente mail fra Tina med et link til de smukke billeder.

 

FAQ om Boudoir (svarene er gældende for boudoir ved Tina Liv)

Hvem kan få taget boudoir? - ALLE! Tynd, tyk, høj, lav, strækmærker, tynde lår, krøllet hår, fladt hår, bumser og fladbarmede - ALLE kan blive super sexede. Alle har et eller andet område de ikke er så vilde med, og man har tendens til at fokusere ALT for meget på det område. Tina fokuserer på alle de andre områder og måske som jeg nævnte tidligere kan det være at det du troede var en ulempe ved dig kan vendes til at blive din største fordel ;)

Hvor meget undertøj skal man medbringe? – en 3-4 sæt er passende, derudover kan det være en god ide at vælge nogle forskellige typer således alle billederne ikke bliver for ens. Trusser med blonder kan være en god ting til billeder hvor der zoomes lidt ekstra ind på bagdelen ;)

Skal jeg medbringe andet end undertøj? – Ja endelig! Det kan være sko, selvsiddende strømper, korset, hofteholder, smykker, headpiece/slør og måske et strømpebånd. Har kæresten nogle ejendele kan de evt. bruges som rekvisitter under fotograferingen. Det kan også være en god ide at medbringe lidt drikkelse og snacks – måske et glas rødvin lige kan lette nerverne ;)

Må jeg medbringe en veninde? – Selvfølgelig, føler du dig mere tryg ved at have en med så tag hende endelig under armen. Men sørg for at det er en veninde som du tør udstille dig selv overfor således det ikke bliver en hæmsko at en der kender dig sidder og kigger på.

Skal jeg selv lægge makeup? – Nej Tina har sin søster Mette med som står for make-up og hår, så du er toplækker til boudoirsessionen

Hvad kan jeg gøre for at forberede mig? – Fjern uønsket hår og læg en flot neglelak ;) resten bliver sørget for! Øv dig evt. foran et spejl i at se hvordan du fremhæver de ting du selv finder mest attraktiv ved dig selv, hvordan strutter du bedst med numsen og hvordan placeres hovedet så du undgår at lave dobbelthage – alt det kan man godt øve sig i hjemmefra – og Tina er også god til at guide dig løbende.

Hvor lang tid tager en session? Afsæt 2-2,5 time (inkl. styling) så burde der være tid nok, nogen gange tager det lidt længere tid andre gange knap så lang tid, det afhænger af hvor mange gange der skal skiftes tøj og hvor lang tid stylingen varer.

Hvordan booker jeg Tina Liv? – Du kan se mere om priser, portfolio og booking på www.boudoirbytinaliv.com - Du kan også følge Tina på hendes facebook side Fotograf Tina Liv.

Husk at du også kan læse mit tidligere interview med Tina omkring hendes bryllupsfotograferinger for det er hun selvfølgelig også knalddygtig til ♥

Skriv en kommentar

Pang på neglene?

Måske er det fordi det er "sommer" (eller hvad det nu lige er for tiden) men jeg er blevet vild med farvede neglelakker og det er jeg normalt egentlig overhovedet ikke! Især gul og turkis hitter for tiden hos mig - desværre også to farver der ser knald godt ud hvis man har fået lidt sommerkulør, og det har jeg på ingenvis endnu, men det faktum ignorerer jeg og bærer i dag gul neglelak på hænderne og turkis på fødderne - hmm og nej, ingen billeder af mine fødder i dag, I må nøjes med hænderne ;)

Sad og tænkte om der var nogen enten kommende brude eller tidligere brude derude som har båret en farvet lak til deres bryllup? Jeg kørte selv den klassiske stil med fransk manicure, men der må da være nogen derude der har turdet tage springet og bruge farvet lak - eller er der?

pang neglelak

Pudderdåserne har lavet flere skønne guides til brug af neglelak og generel neglepleje, dem får I da lige linket til:

Sådan kan du redde en skrøbelig eller knækket negl

Negleguide: Problemer – løsning

Sådan får du din neglelak til at holde

Skriv en kommentar

Say yes to the dress - bridesmaids

For noget tid siden lavede jeg et indlæg omkring Say yes to the dress på TLC som handler om brude der køber deres brudekjoler hos Kleinfeld. Tænker at jeg da også lige må nævne søsterprogrammet Say yes to the dress - Bridesmaides. Samme princip, her shopper bruden dog bare ikke brudekjole men brudepigekjoler. Må indrømme jeg er lidt chokeret over hvordan folk behandler hinanden - brudene er ligeglade med brudepigernes smag, og brudepigerne tænker overhovedet ikke på bruden :( lidt trist egentlig, men meget underholdene. Hvad synes I?

Say yes to the dress - Bridesmaids vises lørdag kl 20 på TLC. 

Skriv en kommentar

FAQ om DIY

Jeg får rigtig mange spørgsmål både her på bloggen men også på mail omkring DIY projekter, og for at alle kan få gavn af svarene laver jeg her en lille opsamling på spørgsmål der ofte går igen. Jeg har gennem længere tid nedskrevet de spørgsmål jeg har fået for at kunne lave denne artikel, men er der noget jeg har glemt, så mind mig endelig om det.

1. Hvad er DIY?

DIY står for ”do it Yourself ”– gør det selv. Dvs. det er en betegnelse for hjemmelavede ting. I bryllups- og fest sammenhænge kan det derfor ofte være invitationer, bordkort, blomsterdekorationer, kager og takkekort. Så alt man laver selv og sidder og nørkler med går under betegnelsen DIY.

2. Hvorfor DIY?

Jeg tror mange vælger at lave DIY projekter fordi de tror det er billigere, men det er sjældent tilfældet. Derudover laver mange DIY projekter fordi det er sjovt at kunne sætte sit eget præg på tingene og give det hele lidt mere personlighed. I dag er verden blevet så materialistisk og der bliver ofte valgt den hurtige løsning, DIY er vel en modreaktion hvor man viser overskud og personlighed igennem de ting man laver. Derudover er det super hyggeligt og helt klart en af grundene til jeg selv laver mange DIY projekter, det er en måde at udfordre mig selv og min kreativitet og det synes jeg er spændende. Har man ikke lyst til at udfordre sig selv skal man måske ikke lave for mange DIY projekter ;)

3. Hvordan kommer man i gang?

Vil man selv lave DIY projekter er det vigtigt at man har de rigtige redskaber inden man starter, det er nærmest det vigtigste for et vellykket projekt. Man behøver ikke at investere for flere 1000 kr., men skal du skære 40 invitationer er det altså super rart med et stort skæreunderlag, en skarp god kniv og en stållinial. Et falseben kan også være ganske uundværligt hvis du skal bukke karton.  Men udover at investere i gode redskaber er det også vigtigt at have et overblik over hvad man gerne vil lave. Jo tidligere man finder ”den røde tråd” jo hurtigere kan man få lavet sig en plan over de forskellige projekter så de passer og matcher.

4. Hvor finder man inspiration?

Inspiration kan findes mange steder. Inden man går i gang kan det være en god ide at brainstorme lidt på ideer. Dvs. skal man have fundet et design til en invitation kan det være en ide at Google invitationer/invitations og se hvad der kommer frem, bare få en masse forskellige input og lave en grov sortering i hvad man kan lide. Derudover findes der sites som bryllupsklar.dk og mange forskellige blogs der alle har en masse gode bud på kreativ inspiration. Når man så har fundet en ide kan man altid videreudvikle den så den passer ind i temaet og stilen.

5. Hvad hvis man ikke har en skabelon?

Faktisk er det ikke svært at lave skabeloner selv, mange ser et billede af et projekt de godt selv kunne tænke sig at lave men opgiver fordi der ikke er en skabelon. Tag et blankt stykke papir og klip og fold dig lidt frem og faktisk er det overraskende let efter et par forsøg at lave sin egen skabelon. Jeg laver næsten altid mine egne skabeloner, på den måde bliver det aldrig en nøjagtig kopi af min inspiration og jeg får mulighed for at tilpasse målene præcis efter mine egne ønsker.

6. Hvor købes materialer?

Materialer kan købes enten i fysiske butikker eller over nettet. Hvad der er bedst kan jeg ikke svare på men ofte er der penge at spare ved at købe over nettet. Til gengæld kan det være svært at købe sådan noget som karton over nettet, da farver kan være svære at angive på en skærm og det samme med papir med struktur i. Personligt køber jeg altid papirvarer i fysiske butikker da jeg gerne vil have det mellem hænderne først, men redskaber som fx mine stansejern køber jeg gerne over nettet.

7. Sparer man penge?

Hmm, nej, det gør man faktisk ikke. Måske hvis man har udset sig nogle virkelige dyre produkter kan det godt være det kan laves billigere selv, men ofte ender DIY projekter med at være ret dyre.  Især er det dyrt hvis man ikke helt har bestemt sig for designet og man skal igennem 100 vis af forsøg for at være tilfreds – og det skal jeg næsten altid ;)

8. Hvilke programmer er gode at bruge?

I mine DIY projekter bruger jeg ofte billeder og layouts. Jeg bruger altid Photoshop og Indesign og indimellem Illustrator. Det er alle Adobe programmer og arbejder godt sammen. Photoshop er det perfekte program til at behandle og redigere billeder i, Indesign er (i min lille verden) det bedste program at opsætte tekst og billeder i – altså der hvor mange fx bruger Word eller Publicher. Illustrator er godt hvis du vil tegne vector baseret, dvs. hvis du fx vil tegne dine egne monogrammer. Disse programmer er meget dyre og jeg synes kun man skal investere i dem hvis man virkelig går op i DIY og vil få brugt programmerne ofte. Der findes flere gratisprogrammer på markedet der også kan en helt masse, så måske man skal prøve med dem først. Ellers kan man selvfølgelig komme langt med tekstbokse i Word, men jeg er ikke til meget hjælp her for det bruger jeg aldrig selv.

9. Er der ulemper ved DIY?

Haha ikke hvis du spørger mig, jeg er fan! Men spørger I min mand vil han måske sige at det roder en liiiille smule ;) det tager ofte flere uger når jeg først går i gang med et projekt, og så fylder det altså utrolig meget. Derudover bliver det hurtigt en dyr hobby, men de fleste hobbyer koster jo penge, så jeg synes ikke man skal holde sig tilbage pga. det.

10. Hvad hvis man har 10 tommelfingre?

Som med alt mulig andet gælder det om at øve sig og lære nogle gode teknikker. Jeg synes ikke det gør noget at man kan se at ens DIY projekter er hjemmelavede, men samtidig er jeg også stor perfektionist og linealen er min bedste ven. Sørg for at det du måler og skærer bliver pænt og lige og når du limer noget sammen så gør det præcist. Mål med linealen og lav hjælpestreger med blyant så det kan viskes ud ;)

Jeg håber min lille hurtige gennemgang af DIY her hjulpet dem der sad og overvejede om DIY var noget for dem, og har I andre spørgsmål så lav en kommentar med det og jeg skal forsøge at svare på det :)

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin