Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

10 smukke tasker

Noget af det jeg havde rigtig svært ved at finde til mit eget bryllup var en lille fin taske. Faktisk var jeg lidt i tvivl om det overhovedet var nødvendigt, for ville den ikke bare være i vejen? Jeg valgte dog til sidst at anskaffe mig en alligevel for kunne godt se det praktiske at have et sted at opbevare mobiltelefon og lipgloss mens vi var rundt til fotograferingen. Mobiltelefon i gommens lomme ser nemlig ikke godt ud på billederne - bare lige et tip ;)

Men jeg synes virkelig jeg kæmpede en kamp med at finde en sød lille hvid blondetaske, men købte til sidst en meget fin en fra England mener jeg, husker desværre ikke sælgeren. Jeg forstår dog slet ikke i dag hvorfor jeg havde så svært ved at finde en, for Etsy VRIMLER jo med skønne tasker.

Jeg har her udvalgt 10 styks som jeg alle synes er skønne på hver deres finurlige måde.

Bryllupstasker
Links de forskellige forhandlere: | Taske 1 | Taske 2 | Taske 3 | Taske 4 | Taske 5 | Taske 6 | Taske 7 | Taske 8 | Taske 9 | Taske 10 |

Og har ingen af disse tasker liiiige det touch du står og mangler til dit bryllupslook så husk selv at smutte forbi Etsy, der er så mange fine tasker i tusind farver hvis nu din bryllupstaske ikke skal gå i et med kjolen ;)

Skal tasken matche kjolens hvide farve?
Efter min mening er det ikke nødvendigt. Jeg er lidt modstander af at alt behøver at være helt samme hvide nuance. Min kjole var ivory og min taske var helt hvid og det gjorde altså ingen ting. Faktisk var der flere hvide nuancer på tasken og synes kun det var helt fint. Kjolen ser ikke spor beskidt ud ;)

Hvor stor skal tasken være?
Det afhænger jo meget af hvad du vil proppe i den og måske om du har tænkt dig at bruge den efterfølgende? jeg troede faktisk min ville være godt tom, men endte med at have en heeelt masse i den. Mobiltelefon, lidt makeup til i løbet af dagen, stoflommetørklæde og et lille spejl.

Hvad gør man af tasken?
Det var faktisk noget af det jeg var mest spændt på, for man ser jo aldrig en brud stå med en taske på billederne. Og jeg må faktisk indrømme at jeg det meste af dagen ikke havde nogen ide om hvor min taske vandrede rundt. I kirken gav jeg den til kirketjeneren da jeg ankom, da vi fik taget billeder havde jeg den med men tror min veninde holdte den, under middagen havde jeg den på bordet eller bag stolen og i løbet af aftenen aner jeg faktisk ikke hvor den har været, men nogen har passet fint på den for jeg havde den da med hjem dagen efter. Så hvis du undlader en taske fordi du er bange for at gå og slæbe på den hele tiden, så behøver det ikke være en forhindring, der er masser af folk der gerne vil hjælpe med at passe på den i løbet af dagen :)

Husk at læse artiklen om at handle på Etsy HER hvis du ikke tidligere har prøvet det, det er ikke spor farligt ♥

Skriv en kommentar

Victoria's Secret

Et af de mærker jeg virkelig synes om er Victoria's Secret, aldrig har jeg haft så lækkert undertøj som det jeg køber der. Har aldrig handlet via deres netbutik men kun i de fysiske butikker i USA, men hvis jeg en dag står og mangler noget derfra kunne jeg bestemt godt overveje at handle i deres netbutik. Man skal dog huske på at der kan komme både told og moms på når man bestiller varer fra USA.

Victoria's Secret har et stort udvalg i stropløse bh’er. Er især vild med den første lyse blonde bh.

Bridal Underwear victories secret

Har din kjole en speciel udskæring eller måske bar ryg kan disse bh’er være en mulighed.

Bridal Underwear victories secret

Står du og mangler noget til bryllupsnatten eller måske et boudoir shoot er udvalget virkelig stort.

Bridal Underwear victories secret

Og endelig har de selvfølgelig også deres egen bridal collection med alt muligt til bruden, det kan være alt fra hooties til morgenkåber. Kan enten bruges om morgenen på selve dagen mens du bliver gjort klar, eller måske til dagen eller – eller på bryllupsrejsen :)  

Bridal Underwear victories secret

Skriv en kommentar

Smykker

Noget af det jeg brugte lang tid på til brylluppet var smykkerne. Det var nok også her jeg lavede flest fejlkøb (hvilket jo ikke er så slemt da jeg nu her efter brylluppet har en masse smukke øreringe og armbånde - men alligevel lidt dumt). Jeg synes der er et eller andet fint og sensuelt over en bar hals (selvfølgelig afhængig af kjolen og looket på dagen) og jeg besluttede mig derfor kun at bære øreringe og armbånd. Jeg havde opsat håret og for ikke at se for bar ud gav jeg den lidt ekstra gas med halvstore øreringe fra Dyrberg/Kern.

Som lidt inspiration har jeg kigget lidt nærmere på 3 smykkeforhandlere som jeg synes har et rigtig godt bud på smykkerne til den store dag. Priserne varierer meget fra den dyreste halskæde fra Georg Jensen til over 100.000 kr. og ned til blot et par hundrende for øreringene fra Ollie Bee. Priserne kan ses på hjemmesiderne.

Det klassiske valg er helt klart Georg Jensens fine og ofte tidsløse smykker. Især margueriten må siges aldrig at gå af mode. Jeg fik selv et margurit armbånd i morgengave af min mand, og jeg er utrolig glad for det. I dag findes margueritsmykkerne både i guld, sølv og forskellige farver. Udover margueritsmykkerne laver Georg Jensen faktisk også mange andre rigtig fine smykker der kan bruges til bryllup - men prisen er dog ret høj på mange af de virkelig flotte smykker.

georg jensen smykker

En smykkedesigner jeg virkelig har fået øjnene op for de sidste par år er Julie Sandlau. Hendes smykker er virkelig smukke og jeg er sikker på de ville kunne være prikken over i'et i mange bryllup looks. Smykkerne er både moderne og klassiske i ét, og fåes i mange fine sarte farver - måske de kunne være dit something blue?

Julie sandlau bryllups smykker

Er budgettet ikke til smykker til over tusind kroner som de fleste af ovenstående smykker koster, så er der stadig mulighed for at få virkelig fine smykker til den store dag. Et bud kan være Ollie Bee som laver fine enkle smykker til en overkommelig pris.

Ollie bee bryllups smykker

Skriv en kommentar

Regnvejrsbryllup

Kan et bryllup kun være fantastisk hvis solen skinner, eller kan den perfekte dag også være perfekt i regnvejr? Jeg brugte selv lang tid på en plan B i tilfælde af regn, og er blevet spurgt om jeg ikke ville give lidt af mine tips videre, og selvfølgelig vil jeg det.

Tip 1: Plan B

Det vigtigste er at have en plan B – især i tilfælde af udendørs vielse! Og sørg for at din plan B er ligeså god som plan A – for det er jo ikke sjovt at ærgre sig for meget over vejret, og slet ikke når man bor i Danmark og chancen for sommerregn er ganske stor!

Vielsen
Har man valgt vielse udendørs kan det være en mulighed for at holde den et sted hvor man evt. kan rykke indendørs i nærheden eller have nogle telte parat. I dag kan man jo få mange fine telte med gennemsigtige sider så følelsen af at være udenfor stadig er der. Og måske hvis det ikke regner voldsomt kan det endda være et telt helt uden sider.

Billeder
Noget af det kommende brude (mig selv inkl. husker jeg) frygtede for var billederne. Og her kan det være en mulighed at bruge paraplyer i tilfælde af let regn, men regner det mere kan en indendørs location være nødvendigt. Der findes mange muligheder fx museer, biografer, teatre, stationer, herregårde, slotte eller måske det sted i holder festen har en gammel lade eller andet der kan bruges.

Tip 2: Accesories

I stedet for at skjule regnvejret så udnyt det og få nogle anderledes bryllupsbilleder med stil. For ja, er du ikke forberedt er det øv, men har du inden købt super lækre gummistøvler og flotte paraplyer (både til jer som brudepar men måske også til gæsterne) kan det sagtens blive nogle vildt fine billeder. Og ofte er lyset og den vintage stemning man kan skabe rigtig fin når solen ikke skinner for kraftigt.

Husk at brylluppets tema kan understreges ved hjælp af regnvejrsrekvisitterne. Hvad med en fræk rød 50’er inspireret paraply, en gylden vintage paraply eller måske en med blonder? Kan du ikke finde netop den paraply du står og mangler, køb en enkel hvid paraply og dekorer den selv :) Flotte romantiske paraplyer kan bl.a. købes hos Lisbeth Dahl

Tip 3: Tidsplanen

Måske er det muligt at have en lidt løs tidsplan i løbet af dagen. Selv på de værste regnvejrsdage er der næsten altid huller i skybruddet. Så hvis det regner lige efter vielsen, kan I måske tage med til starten af receptionen og vente med billederne til den sidste halvdel af receptionen eller omvendt. Og måske er der mulighed for 15 minutters photoshoot under en pause i middagen.

Tip 4: Fotografen

Har du hyret en dygtig fotograf er der ikke noget at frygte, de har sikkert prøvet det før og har gode tips til netop hvad der kan gøres på sådan en dag med regn. Tal det derfor godt igennem med fotografen så du bliver mere tryg ved situationen – og hvem ved om han/hun har en hel perfekt ide til en plan B.

Og lige som et lille bevis på at regnvejrsbilleder kan være super romantiske og ikke behøver være verdens undergang  kommer her et par fantastiske photoshoots på en regnvejrsdag.

regnvejrsbryllup
Fotograf: Kristin Rogers

bryllupsbilleder i regnvejr
Fotograf: True Love Photo, set på stylemepretty.com

Skriv en kommentar

Maria/ Vintage Bride ♥

Åh et interview jeg har glædet mig længe til at bringe er med Maria fra Vintage bride. Kjolerne i hendes boutique er som fra en svunden tid hvor elegance og detaljer var i højsædet, og butikken emmer simpelthen af romantik. Har I endnu ikke været forbi hende og se på kjoler kan det kun anbefales. Maria er super sød og du får hele butikken for dig selv. Udover kjoler sælger hun også lækre sko og selvfølgelig de smukke Jannie Baltzer kreationer – så ingen undskyldning for ikke at sammensætte et helt unikt vintage look til bryllupsdagen efter et besøg hos Vintage Bride.  

vintage bride åbning
Billeder fra åbningen af Vintage Bride i november 2011, fotograf: Amanda Thomsen

Hvordan foregår dit samarbejde med bruden før køb

Allerede ved første kontakt til Vintage Bride bliver den kommende brud budt hjertelig velkommen til mit univers i en atmosfære af en svunden tid. Her vil hun blive serviceret med en personlig intimitet, hvor jeg lytter til hendes behov og vejleder herefter og ikke mindst inspirerer til vigtigheden af et kendetegnende og mindeværdigt bryllup. Hos mig skal det føles som at træde ind i et frirum med plads til at træffe den rigtige beslutning - for det er forhåbentligt kun én gang at man gifter sig. Derfor afsætter jeg 2 timer til den kommende brud, helt uden forstyrrelser fra andre kunder, da jeg kun åbner mit boudoir efter aftale.

Når det kommende brudepar har taget beslutningen for at gifte sig og fejre dette med en mindeværdig bryllupsfest, skal man først og fremmeste planlægge dato, evt. ceremoni sted og location. Herefter kommer brudekjolen! Kjolen over dem alle! - denne skal vise festens kvindelige midtpunkt frem på absolut bedst mulige måde. Nogle finder deres brudekjole ved første prøvning andre må ud på en længere proces og det hele taget i betragtning, inklusiv 3 – 4 måneders produktionstid, tilretning osv. så start søgningen allerede 6 måneder før brylluppet og hvorfor ikke endnu tidligere?! Blot skal man i så fald være klar til at tage en beslutning, da sæsonerne skifter og man sandsynligvis ikke kan skaffe det man ser nu på et senere tidspunkt og omvendt.

Ensemble - De fleste vælger at medbringe deres mor, søster eller veninde, hvilket selvfølgelig er fuldt acceptabelt, dog er det ikke anbefalelsesværdigt at medbringe et helt ensemble, først og fremmest for brudens egen skyld. Manges meninger er ikke optimalt i så stor en beslutningstagen og som tidligere nævnt finder jeg det utrolig vigtigt, at man vedkender sin personlighed og væger herudfra. Dette gør man klart allerbedst ved at lytte til sig selv og evt. sine nærmeste.

Accessories – Til brudelooket har man absolut brug for smukke accessories som skal vælges ud fra den brudekjole man har valgt. Sløret har været og er til dels stadig indbegrebet af en ”brud”. Mange vælger dog enten helt eller delvist at udskifte sløret med et headdress, hvilket er en meget individuel sag. Sløret har noget ganske særligt over sig og som man kun får mulighed for at bære denne ene gang i sit liv, hvorom det dog er noget besværligt og meget jomfrueligt. Et headdress; så som blomsterkrans, tiara og fascinators tilfører festlighed til dit look og har været ganske uundværligt frem til 1. verdenskrig.

 Vintage Bride 1
Photographer: Alicia Swedenborg Model: Sandra Vester Styling: Maria Angelova Makeup & Hair: Kenneth Holm Godskesen Headpieces: Jannie Baltzer Dresses & shoes: Vintage Bride Location: Vintage Bride

 

Hvordan foregår dit samarbejde med bruden efter køb

Efter kjolen er bestilt i den korrekte størrelse, som er vurderet ud fra min personlige ekspertise som Modelsyer, og hjemkommet fra produktion, skal brudekjolen igen prøves og tjekkes at den sidder perfekt ved bryst, talje og hofte og evt. tilrettes, hvilket jeg personligt foretager eller henviser til en dygtig skrædder. Ligeledes skal der ofte foretages en oplægning. Hertil er det meget vigtigt at man har fundet og købt sine endelige brude sko, da blot én cm på hælhøjden kan gøre en forskel. Længden skal selvfølgelig passe så man frit kan bevæge sig og danse til bryllupsfesten. Når brudekjolen er finpudset og tilpasset blive denne udleveret til den kommende brud, som nu enten kan vælge at hænge den i skabet og glæde sig til at bære den eller lade et familiemedlem få æren af at opbevare brudekjolen frem til  selve dagen.

Hvorfor netop vintage brudekjoler?

Vintage Bride er en nytænkende brudekjole boutique med et anderledes koncept end dem vi har kendt til de seneste år. Hos mig findes der altid et varieret sortiment af eksklusive nye brudekjoler i vintage stil. Alle er specielt udplukket af mig personligt og jeg sælger blot én enkelt eller ganske få af samme style, hvilket sikre de danske brude nogle yderst unikke brudekjoler. Jeg har et bredt samarbejde med anerkendte topdesignere fra bl.a. London, Barcelona og Los Angeles. Herfra kan jeg skaffe alle tilgængelige styles og størrelser, så det kan uden tvivl lade sig gøre at finde brudekjolen ud fra det brede udvalg. Som tidligere nævnt er jeg selv uddannet Modelsyer og har endvidere læst til Designer, så min tilgang til mine leverandører er yderst kritisk og jeg er kun interesseret i at tilbyde mine kunder gennemførte kvalitets produkter, derfor er prisniveauet tilsvarende med en omtrent pris på 20.000,-

Den første årsag til mit valg af opstart af en brudekjole forretning er min søster som blev gift i sommeren 2010 – så I kan takke hende for mit tiltag om at forandre den danske brudekjole branche. Efter jeg havde set hvilket udvalg man som brud havde her i landet, valgte jeg at åbne Vintage Bride med håbet om  positive påskønnelser fra kvinder som søger noget andet end den hvide draperede marengs brudekjole. Ja, så er det sagt! Det er absolut ikke min smag, men derimod har jeg en personlig kærlighed for mode fra tidligere årtier, så  derfor var valget aldrig en tvivl for mig. I mit tilfælde er ordvalget af ”vintage” taget ud fra betegnelsen om noget klassisk af høj kvalitet med reference til tidligere tiders elegance.

 Vintage Bride 2
Photographer: Alicia Swedenborg Model: Sandra Vester Styling: Maria Angelova Makeup & Hair: Kenneth Holm Godskesen Headpieces: Jannie Baltzer Dresses & shoes: Vintage Bride Location: Vintage Bride

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Det bedste ved mit arbejde hmm… åh der er mange ting, men lad mig gøre det lidt kortfattet.

Jeg elsker at udvælge hvilke brudekjoler jeg vil fremvise i mit boudoir, for herefter at se kvinder blive gift i dem, er en virkelig spændende opgave som jeg går meget intenst op i. Nærmest som om jeg selv havde designet kjolerne. Jeg holder af at behage mine kunder, vise min gæstfrihed og hygge om dem - det er så dejlig at kan kalde det for sit arbejde! Selvfølge er højdepunkterne når den kommende brud har truffet hendes endelige beslutning og senere når jeg får tilsendt et sødt takkekort pr. post eller e-mail og jeg ser billeder fra den dag som for evigt vil være bevaret som et dyrebart minde for brudeparret og deres familier. Så er min lykke gjort og opgaven opfyldt.

Beskriv dit drømmebryllup og ikke mindst kjole

Det er ingen hemmelighed at jeg endnu ikke selv er gift, dog forlovet, men som jeg troede at det nu ville blive nemmere for mig at planlægge og ikke mindst udvælge brudekjolen, ja så tog jeg helt fejl! Og trods jeg har en brudekjole forretning, så kan jeg altså ikke bliver gift i 10 forskellige kjoler, om end jeg gerne ville. Jeg har da klart nogle favoritter og uden tvivl bliver det en meget speciel brudekjole, måske endda sort som min mormors brudekjole, men nærmere vil jeg ikke kommer ind på det nu.

Love, Maria / Vintage Bride

Vintage Bride 3
Photographer: Alicia Swedenborg Model: Sandra Vester Styling: Maria Angelova Makeup & Hair: Kenneth Holm Godskesen Headpieces: Jannie Baltzer Dresses & shoes: Vintage Bride Location: Vintage Bride

Tusind tak til Maria fra Vintage Bride for at tage sig tid til at blive interviewet, og er jeg den eneste der bare er fuldstædnig vild med billederne fra hendes fantastiske butik? wauw altså, hvem der bare kunne lege model for en dag i de smukke kjoler ♥

Husk at du også kan læse om Vintage Bride i indlægget omkring åbningsdagen og hør bl.a Kristines historie om hvordan det er at vinde en kjole fra Vintage Bride.

♥♥♥Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin