Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

DIY-guide: Macarons

Så fik jeg endelig afprøvet macarons, fik hjælp fra en veninde og det kan nok godt anbefales at være to, for det skal gå lidt hurtigt nogen gange.

Jeg prøvede virkelig at følge alle anvisninger og gode råd for at de ikke skulle sprække, men mange af dem gjorde det nu alligevel. Så modtager GERNE gode råd til næste gang jeg skal prøve.

Smagen og konsistensen blev jeg meget overrasket over. Måske er jeg den eneste der troede at macarons var lidt tørre i det, men det er de jo slet ikke. De er lækre bløde – dog en anelse for søde måske, men man må vist ikke spare på sukkeret hvis man vil undgå de revner. Kan være en god ide med lidt syrligt fyld i hvert fald, det tror jeg at jeg vil prøve næste gang. Men har man en sød tand så kan macarons bestemt godt anbefales!

Der er på bloggens facebookside selvfølgelg lagt nogle behind the scenes billeder ud :)

Jeg lavede to varianter.

Variant 1 (de gule)

Macarons:

170g Flormelis
110g Mandelmel
90g æggehvide
2 spsk sukker
Gul farve

Fyld:

150g mælkechokolade
¾ dl Piskefløde
1 tsk Honning
1 spsk stuevarm smør

Variant 2 (de lyserøde)

Macarons:

170g Flormelis
110g Mandelmel
90g æggehvide
2 spsk sukker
Lyserød farve

Fyld:

150g hvid chokolade
¾ dl Piskefløde
1 tsk Honning
1 spsk stuevarm smør
Lyserød farve

Nå men nu må jeg hellere komme i gang med guiden så jeg kan vise jer hvordan man gør :)

1)      Flormelis og mandelmel sigtes sammen
2)      Æggehviderne piskes stive, hæld sukkeret i og pisk lidt mere
3)      Det vendes forsigtigt sammen med den farve man nu ønsker. Jeg bruger her almindelig farve fra supermarkedet, ønskes en kraftigere farve kan bruges pulverfarve, husk det skal være bageegnet så farven ikke blegner helt.

Macarons guide

4)      Massen hældes nu over i en engangspose med en rund tylle på
5)      Sprøjt små flade ”femkroner” på en bageplade med bagepapir. Klip papiret til så det passer inden for den flade ramme af bagepladen
6)      Lad dem hvile i 45 min – 1 time, dette er vigtigt for at undgå de revner

macarons guide 2

7)      Imens de står og hviler laves fyldet, det skal nemlig stå på køl en times tid (den tid det tager kagerne at hvile de 45 minutter, være i ovnen 20 minutter og derefter køle af passer fint)
8)      Hak chokoladen fint
9)      Lav et opkog af fløden og honningen.
10)   Når det koger fjern fra varmen og tilsæt chokoladen
11)   Når chokoladen er smeltet tilsættes smørret – der røres til det er smeltet.
12)   Stilles på køl.

macarons fyld

13)   Kagerne bages nu i ca. 20 minutter ved 125 grader. Dette afhænger meget af ovnen, og jeg tror måske min skulle have været lidt varmere. Kagerne stilles på den nederste rille i ovnen. De er færdige når kagens bund er bagt og slipper og de stadig er lyse på toppen. Jeg synes nu ikke det var alle der var lige gode til at slippe. Men giv dem lidt mere og tag dem så ud, de kan fjernes med en kniv når de er helt kølet af.
14)   Nu skal du parre dem op 2 og 2. Find dem der har samme størrelse og læg den ene på hovedet.
15)   Fyldet puttes i en pose og sprøjtes ud på den ene macaron, den anden vendes nu oven på og trykkes let sammen.

macarons fyldes

Så er macaronsne (hvad søren hedder det i flertal?!) klar til at blive spist :) De kan opbevares ved stuetemperatur i ca. en dags tid, eller op til en uge hvis du har dem i køleskab.

Held og lykke!

færdige macarons

Skriv en kommentar

Hjemmelavede lakridsmandler

Hjemmelavede lakridsmandler er virkelig lette at lave. Kan bruges som favours til bryllupsgæsterne eller måske til en lækker slikbuffet med hjemmelavede lækkerier.

Du skal blot bruge: 100g mandler, 150g chokolade, ¼ dl lakridspulver og ½ dl Kakao

Du kan se min step for step vejledning her på bryllupsklar.

lakridsmandler til bryllup

På Bryllupsklar.dk kan du desuden også finde min guide til at lave æsken og ikke mindst en skabelon lige til at printe ud. Æsken passer i stil til disse invitationer jeg lavede tidligere.

Skriv en kommentar

Bryllupskage med blomster

Et eller andet skulle jeg jo bruge bededagsferien på, og mit "lille" projekt disse helligdage (eller det er vist kun en, men pyt) var at lave en bryllupskage til bryllupsklar.dk.

Hele guiden ses her

Har I lyst til mere har jeg også lagt lidt Behind The Scenes billeder op på bloggens facebookside :)

At lave sin egen bryllupskage kan være en super idé hvis man bare ikke kan få kreative projekter nok, men er du ikke vant til at lave disse kager skal du nok ikke kaste dig ud i det for at spare penge. Indkøb af materialer, prøvekager og måske kurser som jeg var nødt til at tage ender hurtigt med at blive meget dyre, men så har man jo materialerne og færdighederne efterfølgende.

Det tager et par dage at lave en kage (i hvert fald for mig). Til brylluppet lavede jeg kagen torsdag, pyntede den fredag og spiste den lørdag ♥ Man skal nok ikke lave den før torsdag da der er flødefyld i, men jeg synes kun den bliver ekstra god af at stå et par dage.

I denne her kage var der ca. til 20-25 personer afhængig af hvornår den bliver serveret og om folk er kage-sultne ;)

bryllupskage ægte blomster

Og er jeg den eneste der er helt pjattet med det lyserøde fad? Fadet er fra Rice og kan bl.a. købes i Inspiration (det var i hvert fald der jeg købte mit). Prisen er på ca. 270 kr.

rice kagefad

HUSK også at se de tidligere indlæg vedr. bryllupskage:

Sådan pyntes med bær

Sådan lavede jeg min egen bryllupskage

Jeg har også lavet denne vejledning som er lige til at printe og følge:

Step-by-step-guide (PDF)

Skriv en kommentar

Bordhæfte

En smart måde at samle bordkort, menuhæfte og hvem er hvem-oversigt er et bordhæfte. Bordhæftet ligger ved tallerkenen under middagen og kan indeholde alt fra velkomstsange til quizzer om brudeparret.

bordhæfte til bryllup

Jeg har lavet en hel guide på bryllupsklar.dk til hvordan man laver dette bordhæfte fra bunden:

DIY-guide inkl video

Skriv en kommentar

Påfugle invitation

Glædelig "næsten" fredag. Jeg smutter på weekend hjem til familien, og jeg laver derfor lige mit weekendindlæg allerede i dag, mon ikke det går ;) Jeg viser her hvordan man kan lave en lidt større lommeinvitation end vi er vant til, med påfuglefjer som tema - man kan selvfølgelig nemt bruge samme udgangspunkt med andet end påfugle fjer.

Selve invitationen er en lomme invitation som jeg tidligere har forklaret step for step hvordan laves, så her viser jeg bare lige billederne. Bemærk dog at udgangspunktet her ikke er en A4, men et stykke karton der måler 30x30. Det fås i det fleste hobbyforretninger da det er denne type der bliver brugt til scrap bøger. Dette er fra Panduro Hobby.

påfugle invitation til bryllup

Indholdet kan laves på flere måder. Her har jeg lavet den meget simpel og kun sat en side i lommen, men man kan jo sætte alle de informationssider i som man ønsker og enten sætte dem pænt i orden som HER eller mere tilfældig og rodet som HER.

påfugle invitation til bryllup

Invitationen lukker jeg med et papirsbånd. Rundt om papirsbåndet er der sat et grønt satinbånd. Både papiret og satinbåndet er samlet foran med dobbeltklæbende tape. For at skjule samlingen sætter jeg en label på. Jeg har på bagsiden af labelen sat nogle hvide fjer, det kunne jo passende have været små påfugle-fjer, men dem havde min Panduro Hobby  ikke lige nogen af. Båndet glides nu af for at åbne invitationen.

påfugle invitation til bryllup

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin