Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Lækre "sunde" romkugler

En af mine absolutte yndlingskager er romkuglen. Og gid jeg havde kendt den her nemme opskrift på dem før så havde jeg lavet en milliard og serveret til kagebordet om aftenen til mit eget bryllup. Dette er nemlig opskriften på forholdsvis "sunde" romkugler.

 romkugler

Undskyld for de ret dårlige mobilbilleder, havde ikke lige noget kamera ved hånden.

Du skal bruge
200 g mørk chokolade (70% eller derover)
1 dl hasselnødder
1 dl valnødder
1 dl fløde 9%
150 g mørk chokolade til overtræk
pynt: Kokosmel og finthakkede nøddestykker
evt. lidt sukkerfri marcipan - kan også være med sukker, men så er de jo knap så sunde ;)

Fremgangsmåde
Smelt de 200g chokolade over vandbad, tilsæt hakkede hasselnødder (rist dem lige 5 minutter på tør pande først) og hakkede valnødder samt flødes. rør godt rundt og stil på køl ca. en time til massen er nogenlunde hård. Derefter tages massen ud og formes til små runde kugler. lav et lille hul i kuglen og put et stykke marcipan ind og luk hullet igen. Når alle kuglerne er lavet stilles de lige på køl mens de 150 chokolade smeltes. Kuglerne dyppes derefter en af gangen i enten kokosmel eller hakkede nødder og lægges på en tallerken med bagepapir. Kuglerne sskal derefter køles ned i køleskabet og er klar til servering efter en halv times tid. Opbevares på køl.

Der bliver ca. 16-20 kugler ud af opskriften.

Skriv en kommentar

Vores egne takkekort

Der er godt gang i sommerens bryllupper og mange er ved at være overståede - derfor er det tid til takkekort ♥

I dag vil jeg lige kort vise hvordan vores egne så ud. Simple og fulde af billeder. Jeg designede et layout fuld af billeder. Et stort på forsiden med tekst, 9 små på bagsiden og endnu et stort inde i og fik det printet ved optimalprint.

Inden i var der en blank side hvor jeg klistrede en tekst på der først var sat fast på et sort stykke karton. Teksten var den samme i alle takkekort, nedenunder tilføjede vi i hånden så små personlige tekster :)

vores takkekort

Skriv en kommentar

DIY bryllupsmakeup

Dagens indlæg kan jeg ikke selv tage credit for. Jeg sad nemlig og ville skrive et brugbart indlæg om make up til alle jer der selv ønsker at lægge bryllupsmakeup, men selvom jeg synes jeg kender en del til makeup var det ikke helt nemt at finde de aller bedste produkter til lige netop bryllupsmakeuppen. Derfor fik jeg en ide om at kontakte en af de største (og bedste!) skønhedsblogs for at spørge dem til råds. Bloggen styres ikke af en men hele to dåser - og det tror jeg godt jeg må kalde dem uden at fornærme dem da bloggen hedder www.pudderdåserne.dk.  Det er STEDET for gode råd om skønhedspleje og makeup og helt klart en blog jeg følger meget tæt - og derfor kun kan anbefale :) de ville heldigvis gerne give jer skønne læsere et par tips til når man selv skal lægge sin egen bryllupsmakeup.

Pudderdåserne.dk 

Artiklen er skrevet at Katja Moikjær fra Pudderdåserne.dk

Der er flere fordele ved at lave sin makeup selv på den store dage. Især gør det dig i stand til at genopfriske makeuppen i løbet af dagen og aftenen, når det begynder at skinne steder, hvor du ikke vil skinne og helt uundgåeligt begynder at falme. Der findes bare ikke make-up, der kan holde en hel dag fra tidlig morgen til sen aften inkl. dans og kys. Ikke på mig i hvert fald. Og så er det godt at have styr på det selv og have et lille kit i sin egen taske.

I denne guide har jeg samlet Pudderdåsernes bedste tips til gør-det-selv brudemakeup.


Sparer du penge?
Nej – egentlig ikke. For med mindre du har en rigtig god makeup samling i forvejen, så vil du nok føle trang til at købe en god portion nye produkter, som makeup artisten ellers ville sørge for at have med. Men til gengæld vil du med denne lille guide i hånden have investeret dine penge i gode produkter, som du vil have glæde af, længe efter at brudevalsen er danset af. Der er absolut ingen af disse produkter, der er forbeholdt brude.

Undgå solfaktor
Med mindre solen skinner kraftigt, og du er sikker på at blive forbrændt, så er det den absolut eneste dag i dit liv, hvor du IKKE vil have produkter med solfaktor på. De fleste solfiltre giver et uklædeligt hvidt skær til ansigtet, som du ikke vil have foreviget på dine bryllupsbilleder. Hvis du er i højrisiko for en solskoldning, så hold dig til kemiske filtre, som har mindre risiko for spøgelseseffekt. Det vil sige undgå alle produkter med titanium dioxid og zink oxid. Det gælder også mineralske foundations, der ofte indeholder disse ingredienser.

Lige denne ene dag i dit liv: Undgå så vidt muligt solfaktor.

Test alle produkter i god tid
Det sidste, du ønsker dig på din bryllupsdag, er en funky allergisk reaktion. Sørg derfor for IKKE at bruge produkter, som du ikke har prøvet i god tid forinden eller er helt sikker på, at du godt kan tåle.

Undgå nye ansigtsbehandlinger, klinikbehandlinger og selvbrunere
Mange er fristede af en ansigtsbehandling eller peeling på klinik i sidste øjeblik. Lad være! Den slags skal du holde dig fra i gerne op til en uge før, med mindre det er en behandling, du er vant til og helt sikker på, hvordan din hud reagerer på. Kan du huske Samantha fra Sex and the City, da hun har fået en peeling? (http://www.youtube.com/watch?v=WgpFKCVZmVU) You don’t want that! Det samme gælder eksperimenteren med selvbrunere og solarium få dage forinden.

Too Faced Shadow Insurance*
Dette er nok det produkt, som Pudderdåserne har skrevet mest om, og det er absolut uundværligt på din bryllupsdag. Det er en primer, som får din øjenskygge til at holde hele aftenen, og den virker!

Clinique High Impact Mascara
Mange vil muligvis vælge en vandfast mascara på denne tårefyldte dag, men med en vandfast mascara fravælger du også en del effekt og pænt udseende. Clinique High Impact Mascara er en god mellemvej. Den er ikke vandfast, men den er tårefast, og det er en rigtig god mascara.

Kompakt matterende pudder med spejl
At finde den rette pudder kan være rigtig svært. Den perfekte pudder ville være en transparent matterende pudder i en kompakt, som ikke gør ansigtet hvidt. Den findes bare ikke, så led i stedet efter en så let pudder som muligt i den perfekte farve til dig. Find en i en kompakt med spejl og svamp til, så du kan genopfriske i løbet af dagen. MAC Careblend Pressed Powder er en af mine favoritter, men det afhænger meget af din hudtype.

Foundation
Det er umuligt at sige noget generelt om, hvad der er en god foundation. Det afhænger 100 procent af din hud, dine præferencer og din hudtone. Det, der er vigtigt, er, at den er 100 procent den samme farve som din hud, og at den derfor forsvinder ind i din egen hudfarve. Læs mere om at vælge den rette foundation her.

Brudemakeup skal da være nude?
Neeeej – skal vi nu ikke få noget andet end brun/beige brudemakeup? Et godt tip er altid at fremhæve din egen øjenfarve med en nedtonet komplementærfarve. Det vil sige, at hvis du har grønne øjne, går du efter lilla/bordeaux/blomme toner, og hvis du har blå øjne, går du efter gyldne toner. Hvis du har brune øjne eller grå øjne, er der selvfølgelig ikke nogen klar komplementærfarve, men prøv at se, hvilke undertoner dine øjne har og leg med dem. Til brune øjne er blå toner ofte gode at fremhæve med. Langt de fleste med grå øjne har i virkeligheden gråblå eller grågrønne øjne. (Husk farvecirklen fra billedkunst i skolen).

Du behøver ikke gå amok i pink, bare fordi du har grønne øjne. Det kan måske være en smule lilla eyeliner eller en enkelt lys tone, der gør tricket.

Og hvis du har lyst til at have en helt anden farve på, så gør det! Bryd med de lidt kedelige traditioner og gør, hvad du har lyst til.

Kyssefast læbestift
En læbestift, der kan holde til masser af kys, er et absolut must. MAC Pro Longwear Lipcreme er en af mine favoritter.

Highlighter og glød
En diskret highlighter uden glitter er et must til enhver brudemakeup. Der er mange gode muligheder, men Lightscapade Mineralized Skinfinish fra MAC er en af mine favoritter. Helene anbefaler også Magically Cool LIquid Powder i Truth and Light (disse farver er til kaukasiske kvinder selvfølgelig – hvis du er mørk, skal din highlighter være tilpasset det).

L’Oreal Lumi Magique Primer er et andet rigtig fint multi-produkt til en meget fornuftig pris, der giver en smuk glød til huden. Du kan både bruge den under makeup eller som highlighter ovenpå huden.

Husk at bruge highlighter med måde. Du skal lægge den de steder, du gerne vil fremhæve – det vil sige især på kindben og under brynet. Det skal ikke i hele ansigtet.

DIY makeup

Få hjælp
Det er altid en god idé at få hjælp af en dygtig makeup artist til at vælge den rette makeup. Heldigvis har mange butikker den mulighed. Hos fx MAC og hos Make Up For Ever i Sephora kan man betale for en time med en af deres makeupartister. Det er en rigtig god måde at lære at lægge makeup på. Det kan man hos stort set alle mærker, også i Matas – MAC og Make Up For Ever har bare i min erfaring meget dygtige makeup-artister ansat.

----

Tusind tusind tak til Katja for de fine råd ♥ Selvom jeg jo ikke lige skal lægge min egen bryllupsmakeup tror jeg da jeg skal ud og investere i lidt nyt makeup alligevel ;)

*Er for tiden ikke til at støve op i danske butikker, men magasin har fortalt mig at den stadig kan købes over nettet eller i Malmø.

Skriv en kommentar

Invitation med små kort

Vil du gerne lave en invitation med små infokort men uden at skulle sidde og folde lommeinvitationer? Så er der et bud her. Jeg havde fundet en lignende invitation som inspiration til mit eget bryllup, men fik den aldrig brugt. Så nu tænkte jeg at jeg ville vise jer hvordan man laver den i tilfælde af at andre kan blive inspireret :)

Start med at opsætte tekstbokse og print dem ud på forskellige farver karton. Størrelserne bestemmer man jo helt selv, men jeg har lavet skabeloner til dem jeg har brugt her som kan downloades og bruges hvis det er nødvendig med lidt hjælp.

Hent skabelon til omslaget her

Hent skabelon til indstikskort her

Dette skal du bruge:

Karton i forskellige farver. Stållinial, Kniv, blyant, fotohjørner og dobbeltklæbende tape.

Invitation DIY guide, print og skær ud

Efter kortene er printet og skåret ud skæres et lille hak i de 3 største ( ikke nødvendigt i den lille da den ligger foran de andre). Hakket kan være en halv-cirkel som jeg har gjort eller måske en trekant?

Invitation DIY guide 2

Når kortene har fået et hak kan du lige sætte dem sammen og teste at det ser rigtig ud.

Nu skal omslaget foldes. Husk du kan hente skabelonen øverst hvis du er i tvivl om mål, men du kan sagtens lave et omslag der ser anderledes ud og bruge dine egne mål.

Kortene sættes på invitationen med 4 fotohjørner og det lille kort der sidder øverst er sat fast med dobbeltklæbende tape.

Invitation DIY guide, omslag

Når kortene er på plads, er invitationen færdig :)

Invitation DIY guide, færdig invitation

Invitationen kan lukkes på flere måder. Her viser jeg et  eksempel med et bånd af karton hvor jeg har sat en lille firkant på der matcher navnene inde i invitationen. Båndet er lukket med dobbeltklæbende tape og trækkes derfor blot ud over invitationen for at åbne.

Invitation DIY guide,lukket invitation

♥ Du kan se flere invitationsguides HER

Skriv en kommentar

Navnetags til glasset

Jeg har en lille smule dårlig samvittighed for jeg viser jer her et billede som jeg simpelthen ikke kan huske hvor jeg har fra så aner ikke hvem jeg skal kreditere for det. Men synes simpelthen ideen er så fin og sød så håber personen der ejer billedet kan tilgive mig ♥

Små tags til glasset er perfekt til hvis man holder fx et havebryllup, eller måske en fest hvor man mingler meget og stiller glassene fra sig rundt omkring - eller måske som et simpelt bordkort?

I den nærmeste tid skal jeg nok lige få lagt nogle printable navnetags op på bloggen som gratis download i tilfælde nogen har lyst til at kopiere ideen :)

glastag

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin