Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Favourboxes

Jeg har fået en forespørgsel på mine favourboxe jeg havde til brylluppet og om jeg ikke ville fortælle lidt om dem og det vil jeg da meget gerne :)
 
Favour traditionen går generelt ud på at man laver en form for små gaver til sine gæster, dette er meget brugt i USA og sikkert også i mange andre lande, og er også godt på vej frem i Danmark. Favours kan være mange forskellige ting som småkager, hjemmelavet syltetøj eller måske et billede af brudeparret. Jeg lavede selv små æsker (skal nok få lagt en skabelon op snart under free downloads!) med et lille survival kit til middagen/festen. Hver æske indeholdte tandstikker, plaster, personlig chokolade, mint pastiller og hovedpine piller til dagen efter ;)
 
Æskerne blev samtidig brugt som bordkort. Jeg havde købt nogle personlige bånd med navn og dato som jeg satte på toppen. Båndene er købt på eBay - søg på personalized ribbons.

Materialer:
Karton
Kniv
Skæreunderlag
Falseben
Dobbeltklæbende tape

favorboxes

Skriv en kommentar

Bryllupskage

Et af de større og mere omfangsrige projekter jeg hoppede ud i til brylluppet var bryllupskagen! Havde øvet mig en del gange, men var stadig godt nervøs over det. Den skulle laves i tre lag og det havde jeg aldrig prøvet før, men havde forhørt mig godt rundt omkring! Imellem hvert lag var der kagepap og jeg har brugt pinde som bærende element i hvert lag (ikke det øverste selvfølgelig). De fleste af mine ingredienser er købt hos www.kagebutikken.dk

Tidsplan

Pynten (blomsterne) blev lavet af fondant jeg havde indfarvet sort (husk at bruge pastafarve når man indfarver fondant). Lavede dem ca. en måned før og havde dem i små lufttætte beholdere ved stuetemperatur.

Bundene blev bagt ca. 14 dage før og frosset ned med film omkring. Jeg brugte denne opskrift fra bageskolen. Jeg lavede 3 bunde på 18 cm, 3 bunde på 25 cm og 3 bunde på 32 cm. (kagen var til ca. 50 personer). Vi havde ikke nok bageringe, så et tip kan være at tage noget karton og folde rundt om og binde en snor rundt om så den bliver holdt på plads, det fungerer fint til når kagen skal stå på køl og sætte sig - selvfølgelig ikke god til at bage bundende i i ovnen ;)

Torsdag
Torsdag morgen tog vi bundene ud.  Fyldet blev lavet om formiddagen og stod på køl en halv dag. Derefter blev kagerne lagt sammen og stod et par timer på køl for at sætte sig. Om aftenen blev de smurt op med smørcreme og ind på køl igen. Inden vi gik i seng blev der så lagt fondant på alle 3 lag – puha en dag ;) opskriften på smørcremen kan ses længere nede i min step by step guide der kan downloades :)

Bryllupskage guide dag 1

Fredag
Fredag blev kagen samlet og pyntet og igen på køl og stod bare og ventede på at skulle spises lørdag :)

Bryllupskage guide dag 2 

Har du selv mod på at lave din egen bryllupskage har jeg her lavet en guide lige til at følge med både billeder fremgangsmetoden samt indkøbsliste.

Den kan hentes som .pdf HER

VIl lige gøre opmærksom på at denne her opskrift/guide IKKE er fra da jeg lavede bryllupskagen men blot en af øvekagerne.

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at sende det som en kommentar, så vil jeg svare så godt som muligt ♥

Skriv en kommentar

How to: Fotovæg

Undskyld! Jeg har vist forsømt bloggen lidt denne her uge. Har haft så tralt så travlt. Men nu er det fredag og weekend og dermed lidt overskud i tid! Jeg har sammenbikset en lille gennemgang af hvordan man laver sin egen fotovæg. Vi brugte et par dage på det og det kræver altså god plads. Vi rykkede ned i vores kælder hvor vi også havde mulighed for at opbevare pladerne inden de skulle stilles op i svigerforældrenes stue (vi havde fået lov at bruge deres have til receptionen). 

En god idé inden man starter er at lave en detaljeret plan for hvordan man gør tingene og ikke mindst i hvilken rækkefølge. Så er man sikker på at have alle materialer klar og kommer ikke til at lave dumme fejl som ikke kan gøres om. Og så  er det bare guld værd at have en hjælper der ved lidt om det at bygge ting i træ og er vant til at skrue ting sammen, min redning var min far! Uden ham tror jeg aldrig projektet havde lykkes ♥

Held og lykke derude ;)

How to fotovæg

Håber mange af jer har modet på at gå i gang, for det er altså bare en super sjov ting at have til brylluppet. Især hvis man også laver nogle rekvisitter. Men det må blive en anden dag i et andet indlæg jeg fortæller lidt om det ;)

Skriv en kommentar

How To: Pocket invitations

Jeg har flere gange lavet guides til at lave lommeinvitationer da jeg får flere og flere spørgsmål omkring hvordan jeg lavede mine egne invitationer. Men selvom jeg synes jeg egentlig har lavet nogle rimelig udførlige billedguides får jeg stadig spørgsmål omkring det, så tænker at en video måske er løsningen. Når jeg selv folder invitationer gør jeg de ”free-hand” som i kan se på videoen, men kan man bedst lide at skære efter en skabelon lover jeg at ligge en op på bloggen en af de kommende dage.

Papiret jeg har brugt er sådan noget scrap papir fra Panduro Hobby, det måler ca. 30x30, men faktisk klipper jeg så meget af at invitationen godt kunne være på en A4, jeg har bare ikke lige noget A4 karton hjemme. Invitationen ender med at måle ca. 14x14 cm.

Materiale oversigt:

♥ Karton
♥ Kniv
♥ Stållineal
♥ Skæreunderlag
♥ Dobbeltklæbende tape
♥ Saks
♥ Blyant
♥ Falseben

Husk at du under DIY redskaber kan få forklaret lidt om de vigtigste værktøjer.

Skriv en kommentar

Cup Cake wrappers

Der findes tusindvis af fine forme, men ofte når de er bagt er de knap så flotte, derfor synes jeg ideen med cup cake wrappers er fantastisk. De kan købes mange steder men kan faktisk også laves billigt selv. Jeg har købt noget fint papir og en lille udstanser i Panduro hobby som jeg har tegnet skabelonen over på. Har man et monogram i forbindelsen med brylluppet kunne man lade det gå igen på wrapperen ved selv at designe dit eget papir og printe det ud. Brug gerne 120g eller 160g papir for at formen ikke bliver for slatten hvis der udstanses i den. Det er ikke nødvendigt at bruge karton.

Materialer

- Papir ( mit er fra Panduro hobby)

- Saks eller kniv og underlag

- Dobbeltklæbende tape (Fås i mange størrelser i Panduro hobby)

- Udstanser

Fremgangsmåde

Tag en af de muffinsforme du har brugt og klip ud, nu har du formen du skal bruge. Tegn den over på et stykke papir og klip ud. Læg et par cm til i toppen hele vejen over så du har noget at lave mønster i. Nu har du en skabelon der passer nøjagtig til den type forme du har brugt.

Overfør skabelonen til papiret og klip/skær ud. Inden den klippes til i enderne er det en god ide lige at teste rundt om en muffinform at den passer i omkreds. Klip til. Husk at der lige skal være en ekstra centimeter til at lime på.

Cup Cake wrapper 1

Inden den limes sammen kan du nu udstanse mønstre eller klippe en sjov kant i toppen eller måske bare lade den være hel simpel.

Tape med dobbeltklæbende tape enderne sammen og klip dem evt. lidt til hvis de ikke passede hundred procent.

Cup cake wrapper 2

Skal du ikke bruge alle formene nu er det nemmest at gemme dem usamlet så fylder de mindst og du vil have nogle på lager til den næste fødselsdag eller hvad der nu kræver flotte cup cakes :)

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin