Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Trash the Dress - Laika

Så er mange af sommerens bryllupper ved at være overstået og det er nu tid til at beslutte hvad der skal ske med kjolen – jeg foreslår trash the dress :) Laika her her fået taget de fineste trash the dress billeder af Tina Liv ved vandet og en kæmpe (!) hest. WOW!

Laika bærer forskellige hårsmykker af Susanne Nicolaisen som har sin egen etsy butik Gadegaard Design hvor hun sælger sine smukke kreationer, etsybutikken findes HER og du kan også se hendes hjemmeside HER. Ja faktisk fortjener hendes kreationer super meget opmærksomhed, det må jeg lige få givet dem, men lad os ordne det i et helt andet indlæg ;)

Jeg har spurgt Laika om lidt forskelligt vedrørende hendes TTD oplevelse. Min egen TTD oplevelse kan man læse om HER.

Hvordan fandt du på at skulle have taget TTD?

Allerede længe før der var et frieri vidste jeg, at jeg ville have taget TTD med en hest og ved vandet. Da han så friede talte vi om at det skulle være på en strand - ideen kom igen. Altså med hest og vand. Han friede på hesteryg på en strand på Bali.


Det blev ikke til noget med strandbryllup, da vi valgte kirkebryllup, men så ønskede jeg mig TTD i morgengave. Han stod for bryllupsrejsen og havde undersøgt muligheden for TTD på Hawaii - det blev for dyrt og så tog jeg sagen i egen hånd. For med hest og vand skulle det være. Det blev uden min mand, da han arbejder i udlandet, og han ville heller ikke være med på ideen om at hoppe i vesterhavet i september måned - han hader koldt vand HA HA :-)

Laika trash the dress 1

fotograf: Tina Liv
 

Beskriv dagen/ oplevelsen

Jeg have talt med flere fotografer i forbindelsen med TTD og valgte Tina Liv, da hun i forvejen har fotograferet mig 2 gange og ved hvad jeg er til og ikke er til. Hun er mega professionel og dygtig.
Jeg fortalte hende hvad jeg ønskede og hun gik straks i gang med en efterlysning af en hest. 
Der var flere henvendelser og vi var enige om at vælge en hest der boede i nærheden af noget vand. En familie fra Ribe slog til og så valgte vi deres smukke hest.

Vi aftalte en dato, men den var nær blevet aflyst pga. regn. Jeg skrev til Tina, at jeg var ligeglad, ville bare have taget de billeder, om jeg så skulle stå op kl. 5 om morgenen. Det blev heldigvis ikke nødvendigt.

Jeg kørte fra Herning omkring kl. 7.30 for jeg var så spændt og kunne bare ikke vente. Havde en aftale med Susanne Nicolaisen (Gadegaard Design) kl. 9 på Sjelbord Strand ved Esbjerg. Hun skulle sminke mig og sætte mit hår og så måtte jeg få hendes smukke hårsmykker på, på billederne.
Det var meningen at min veninde skulle med mig, det var hendes fødselsdag d. 16. september og det ville da være en fed måde at fejre dagen på, men desværre blev hun syg. Dagen før fik jeg spurgt Sanne om hun også ville hjælpe mig i kjolen og sådan? Det ville hun gerne.

Kl. 9. gik vi i gang. Jeg hoppede om bagi bagagerummet på Sannes bil og så blev jeg dullet op. Lidt senere kom Tina og hendes mand.

Det blæste en hel del, men sådan er det jo ved Vesterhavet. Også lidt koldt, men det gik. Vi begyndte på stranden og så kom heste trailerne. Jeg (og også de andre) var noget spændte, for ingen af os havde set hesten IRL før. Og de trak ham ud og jeg siger dig, han var stor, sort og FLOT – WAUW. Jeg stod stadig på stranden og begyndte at hoppe af glæde. Familien der kom med ham (Markus hed hesten) var rigtig søde og rar.Først fik han lov til at se sig omkring på stranden og dernæst hilse på mig. Min kjole var ret stor og den flagrede meget i vinden, men Markus var helt tryk. Først gik ejeren rundt med ham og så tog jeg over… Havde en snor i ham. Senere blev han sadlet op og så skulle det spændende ske, om jeg overhovedet kunne komme op med ham i min kæmpe store kjole. De havde en stige med og så gik det. Men den "skide kjole" var meget i vejen HA HA… heldigvis fik vi rettet på den og af sted det gik. Ejeren trak mig rundt først og der gik ikke lang tid før jeg selv havde mod på at ride rundt på stranden og i vandet.
Tina og manden tog billederne og fortalte hvilken retning osv. jeg skulle ride og kigge hen. Ingen af dem er hesteelskere, men de gjorde det sgu godt. Skal lige siges at Markus var meget stor i forhold til Tina og jeg.

Sanne stod klar med hendes vidunderlige hårpynt og af og til skulle der byttes rundt. På et tidspunkt stod jeg ved siden af Markus og så nikkede han mig en skalle så hårbøjlen fløj hen af sandet. Den gik ikke i stykker og jeg kom heller ikke til skade. Små uheld er hvad der kan ske, men nu er jeg heldigvis vant til heste.

Da billederne med Markus var taget, sendte vi dem af sted igen. Og så var det bare mig og stranden igen. Denne gang skulle jeg i vandet… Nå ja, glemte lige at vi havde et par rygepauser indimellem og Sanne havde en kunde, som spurgte om hun måtte blive og kigge på, da hun selv overvejer TTD. Jo det måtte hun da. Men jeg havde af erfaring fra vores bryllup, tænkt, at så få tilskuer som muligt var bedst. Men det gik dog. Der var faktisk mange der stod og kiggede på stranden, Mange lufter hund og der var sommerhuse i nærheden. Men så havde de da noget at tale om til kaffen " Uha vi så en brud med en hest på stranden og hun var tosset og gik også i vandet" HA HA :-)

Det var faktisk slet ikke så slemt at gå i Vesterhavet. Men jeg er også lidt af en viking.
Kjolen bliver aldrig ren igen. Da rødeligt sand og beskidt havvand ikke kan renses af. Sandet sidder alle steder på kjolen, især i syningerne og ved blonde og tyl. Men pyt, jeg fik de billeder jeg ville have. Og skulle jo ikke bruge kjolen igen.
Jeg ville gøre det igen hvis jeg fik muligheden.

Laika trash the dress 2

fotograf: Tina Liv
 

Gode råd til andre der overvejer TTD?

Ikke for mange tilskuer, da man nemt bliver distraheret. Og for mange der snakker til en, og hvor man skal kigge hen, det duer ikke. Lyt til fotografen/fotograferne, de ved bedst.

Tag en snak med fotografen inden, så du er sikker på, du får hvad du vil have. Det ville være synd at "ødelægge" sin kjole på billeder man ikke kan lide.

Tag fx een veninde med, der kan hjælpe med at klæde dig af og på og måske stå klar med en jakke eller tæppe eller varm kakao hvis det er koldt. Sanne fungerede som assistent og det var guld værd. Hun kom med hårpynt, holdte min kjole, hjalp med at klæde mig af og på. Stod klar med min pels når der var pauser, sådan at jeg ikke kom til at fryse. Og kæmpe bonus at hun ville sminke mig og sætte mit hår og låne hendes smykker ud

---

Tusind tak til Laika for at dele hendes historie og ikke mindst smukke billeder med os ♥

Skriv en kommentar

Polterabend

Skulle have været med til en polterabend i søndags (hvor jeg så desværre blev syg og ikke kunne deltage :( ), men havde lavet disse drinkspinde og kage-toppers som jeg tænker I nu kan få glæde af. Jeg har en skabelon til begge dele som jeg lover at lægge op en af dagene når jeg er knap så sygdomsramt.

Kage-toppers:

kage toppers

Drinkspinde:

drinkspinde

Begge dele er forholdsvis nemme at lave og kræver kun karton, tynde grillspyd, kniv, stansejern og dobbeltklæbende tape :)

Skriv en kommentar

Naturlige kageopsatser

Er blevet lidt vild med de helt naturlige ting i forbindelse med DIY projekter, så fint, romantisk og rustiskt på en gan. Jeg har fundet et par fine eksempler på kage opsatser i træ samt en DIY vejledning jeg da bare lige må dele med jer i tilfælde af I har det ligesom mig.

kageopsatser i træ

Kageopsats 1 - god måde at kombinere kage og cupcakes

Kageopsats 2 - så fin med grene og fugle omkring kagen

DIY vejledning

Har du selv lyst til at kaste dig over at lave en opsats i træ - kan jo også bruges til alm fest og ikke kun bryllup, så har jeg her fundet en lille vejledning frem til jer, super simpelt :)

DIY træopsats

Vejledningen er fundet her

Skriv en kommentar

Lækre "sunde" romkugler

En af mine absolutte yndlingskager er romkuglen. Og gid jeg havde kendt den her nemme opskrift på dem før så havde jeg lavet en milliard og serveret til kagebordet om aftenen til mit eget bryllup. Dette er nemlig opskriften på forholdsvis "sunde" romkugler.

 romkugler

Undskyld for de ret dårlige mobilbilleder, havde ikke lige noget kamera ved hånden.

Du skal bruge
200 g mørk chokolade (70% eller derover)
1 dl hasselnødder
1 dl valnødder
1 dl fløde 9%
150 g mørk chokolade til overtræk
pynt: Kokosmel og finthakkede nøddestykker
evt. lidt sukkerfri marcipan - kan også være med sukker, men så er de jo knap så sunde ;)

Fremgangsmåde
Smelt de 200g chokolade over vandbad, tilsæt hakkede hasselnødder (rist dem lige 5 minutter på tør pande først) og hakkede valnødder samt flødes. rør godt rundt og stil på køl ca. en time til massen er nogenlunde hård. Derefter tages massen ud og formes til små runde kugler. lav et lille hul i kuglen og put et stykke marcipan ind og luk hullet igen. Når alle kuglerne er lavet stilles de lige på køl mens de 150 chokolade smeltes. Kuglerne dyppes derefter en af gangen i enten kokosmel eller hakkede nødder og lægges på en tallerken med bagepapir. Kuglerne sskal derefter køles ned i køleskabet og er klar til servering efter en halv times tid. Opbevares på køl.

Der bliver ca. 16-20 kugler ud af opskriften.

Skriv en kommentar

Elefteria – Unikke brudekjoler

Har du en drøm om at have en helt unik brudekjole? Så kan det være at designeren Annia Elefteria er svaret. Annia ejer butikken Elefteria som har en fysisk butik på Frederiksberg og hjemmesiden www.elefteria.dk. Her designer hun smukke unikke brudekjoler i høj kvalitet af rene materialer. Annias speciale er Bias cut dresses, hvor formålet med designet er at få kvinden til at følge sig sensuel, selvsikker i sin feminitet og afslappet i sin udstråling. Hun tager gerne dig som brud med på råd så I sammen kan skabe netop din drømmekjole. Det er dog vigtigt for Annia at understrege at det ikke er et skrædderi der syer på bestilling men en designvirksomhed med egne designs.

Elefteria

For at skabe lidt overblik over hvad dine muligheder er, hvordan et egentlig samarbejde og køb foregår og ikke mindst for at finde ud af hvem Annia er, har jeg stillet Annia et par spørgsmål:


Hvordan foregår dit samarbejde med bruden før køb?

 De fleste brude i dag booker en tid over nettet - man kan sige nettet har erstattet "strøgturen" , man går meget målrettet : )

 Når bookningen er foretaget - ofte 2-6 mdr. før et bryllup, ringer jeg bruden op for at spørge ind til hendes ønsker. Det kan være lidt om stil, hvilket slags bryllup der er planlagt mm. Jeg spørger også ind til hvor meget de kender til vores stil, da den differentierer sig en del fra en traditionel brudebutik.

Vi ligger absolut vægt på materialernes kvalitet, feminin pasform og individuel udstråling. Allerede her ved den første samtale fornemmer jeg kundens drøm og skaber en god relation. Det er mit ønske at gøre kunden tryg og forventningsfuld til vores aftalte møde. Og jeg ønsker at være forberedt på kundens ønsker.

Til prøvningerne anbefaler jeg rent praktisk at de medbringer godt undertøj (altså undertøj de føler sig godt tilpas i) sko har vi : ) Vi afsætter 1 time til kunden, men 2 timer mellem kunderne for at skabe ro til processen.


Hvordan foregår dit samarbejde med bruden efter køb?

Vores designkoncept bygger på nogle grundkjoler vi kalder MAGNIFICENT 7. Dem arbejder vi altid ud fra.

 Man kan købe kjolerne i

-           Basic form,

-          med tilbehør

-          eller individuelt dekoreret.

 

Ved bestilling betales det fulde beløb for basiskjolen, dekoration og tilbehør under 2. og  3. møde.

Ved sidste prøvning ønsker jeg at kunden kun skal nyde resultatet af drømmekjolen vi har skabt i fællesskab.

Alle kjoler leveres ca 14 dage før bryllupsdatoen, med mindre man er gravid : ) eller andet aftales.

 Vi bestræber os på 2 prøvninger ud over 1 bestillingstid.

Jeg prioriterer altid et tæt samarbejde med kunden, og går meget op i den gode relation og kommunikation. Jeg tegner og fortæller og draperer alle mulige forslag visuelt på kunden og lægger mærke til en masse ting undervejs som skaber designet for mig.


Hilke prisleje ligger kjolerne på?

Der er faste priser på Basis kjolerne mellem 6.800 - 11.800,-

Tilbehør er individuelt alt efter materiale valg

Dekoration koster 1650/time inkl. materialer


Hvad inspirerer dig?

Åh mange ting - tiden, hvad sker der i tiden. Jeg er enorm videnbegærlig. Det starter som regel i musikken, hvilken musik har jeg lyst til, hvad ofr en bog læser jeg, hvad for en farve fanger mit blik, hvor er jeg i mit liv, hvad fylder !!

Først skaber jeg mine basis modeller, lidt som et hvidt lærred, herefter indtræffer den kuntneriske process hvor jeg lader mig fange af alt det der i tiden inspirere mi

Nu syntes jeg f.eks. lige der har været en stor Vintage bølge. Nostalgi opstår som regel når vi kan købe os til det meste, så søger vi det nære, noget der ligner noget fra den gang man gjorde tingene selv.

Snart, tror jeg, kommer der en tid med meget stor forbrugsbevidsthed, selvom du har råd er det ulækkert at have garderobe fedme : )

Fx syntes jeg det kunne være SÅ COOL at leje en stand til modemessen uden en skid og skrive "KOM OG BYT" på et stort skilt - der er så meget tøj derude, hvorfor ikke redesigne det man har (designers remix havde en god idé men døde i kampen om markedsandele)

Så kan det selvfølgelig virke dobbelt moralsk af mig at bruge så meget tid og kræfter på en kjole der skal bruges én gang, men det har jeg  mange bud på hvordan jeg præcis skaber brudekjoledesigns der kan transformeres.

Hvis vi skal gå tilbage til tiden og tendenserne, så indeholder tiden nu desværre også utilfredshed og vrede, mange unge er arbejdsløse og mister modet (og vi snakker globalt for det er efter min mening naivt at tænke lokalt) derfor er der i musikken genopstået en punk/rock poetisk stil fra de sorte vrede start 80ére, og som modpol til vreden kommer der hippier som spreder blomster og farve : ) - kunne blive ved kan du høre, men jeg elsker at filosofere over tiden.

Og hvordan omsætter jeg så al den information i mine designs - meget forsigtigt, men målrettet - det der før var en yndig rose, en håndfarvet blomst eller afklippede blonder fra mormors kjole, bliver måske en rå blomst i sort skind !!!

Yndige hårbånd bliver måske bast eller lædersnørre. Det er vigtigt for mig at lege med tankerne, måske står det færdige resultat kun med et strejf at nye tendenser, men min rejse dertil var gennem en Patti Smidt koncert, en tur til sydfyn og en rødvinsaften med min mentor : )

Min  inspiration i dagligdagen er så sandelig også mine kunder - kvindekroppen er smuk med alle sine forskelligheder af personligheder. Croquis tegning er min store passion og  er med til at træne mit øje for at blive bedre og bedre til at se alle lagene i kroppens bevægelser. Materialerne er mit kunstneriske værktøj og disse 3 ingredienser – kroppens bevægelse, materialet og personligheden, med tidens tendenser i baghovedet, skaber værket


Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Rejserne (de fysiske og metaforiske), mine dejlige kunder, som jeg stadig ser mange af den dag i dag, glæden ved at skabe noget der gør andre glade !!! Banalt måske, men relationerne der går gennem mit liv former mig som menneske...

Elefteria is not a Brand, but a life in progress.


Har du fået lyst til at vide mere kan du se nogle af de smukke kreationer på www.elefteria.dk eller på Elefterias facebook side.

Annia anbefaler selv disse tre gallerier:

Edith Kruse (færøerne)


Anne Kragth


Susanne Vigsø Mortensen

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin