Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

WE DO WEDDINGSKonceptet WE DO WEDDINGS har jeg nævnt før - en gruppe skønne og dygtige mennesker der på hver sin måde bidrager til bryllupsuniverset, De har nu re-lanceret deres side WE DO WEDDINGS og nu er det kun fotograferne der er tilbage, men de samarbejder og anbefaler stadig med mange af de bedste folk i alle dele af bryllupsbranchen.

Fotograferne er:

Tine Hvolby - link til website: www.bryllupsphoto.dk

Think Photography - linkt til website: www.thinkfoto.dk

Lina Ahnoff - link til website: www.linaahnoff.com

Camilla Jørvad - link til webiste: www.camillajorvad.com

Amanda Thomsen - link til webiste: www.amandathomsen.com

Tag et kig ind forbi WE DO WEDDINGS og bliv forelsket i alle de skønne bryllupsbilleder siden byder på - eller tag et kig i deres anbefalinger og bliv inspireret i alt fra headpieces til skønne brudekjoler og lækre blogs. 

Skriv en kommentar

Hæklet julesok

Jeg har været på jagt længe efter den perfekte hækle-opskrift på en julesok til Vigga til december måned og endelig fandt jeg den på Lutter Idyl. Nogen vil måske mene det ikke rigtig er sæson for julesokker - men det er jo netop nu man skal lave sådanne projekter så de er klar ;)

Opskriften er ret simpel op består af 16 sekskantede lapper der bare hækles sammen!

I kan finde opskriften på sokken/lapperne HER.

Jeg har valgt noget lidt tyndere garn at hækle min julesok i, og har derfor lavet en ekstra runde på sekskanterne så den istdet for "5 omgange stangmasker + 1 række fastmasker" består af "6 omgange stangmasker og 1 række fastmasker".

Lidt billeder fra processen:


Garnet jeg har brugt er fra Stof2000 og hedder Bonita. Det passer til pind 2,5-3. Jeg har brugt en pind str 3. Garnet er 50% akryl, 25% uld og 25% nylon.

De 16 lapper er lagt op sådan som sokken skal hækles sammen - husk at se på opskriften hvor lapperne IKKE skal hækles sammen med den lap ved siden af.

Jeg valgte den "nemme" løsning og bare hækle lapperne sammen. I opskriften beskrives der to forskellige. Den anden løsning er lidt pænere men synes sagtens det kan forsvares bare at hækle dem sammen. Husk at gøre det på vrangsiden!

Tåen er den eneste lappe der skal bøjes da det ellers ikke går op

På bagsiden er alle ender hæftet godt så de ikke ses (eller mærkes når den lille hånd er på jagt efter gaver)

Et styks færdig julesok - nu må det godt blive december ;)

Skriv en kommentar

Hæklet tæppe

Har du aldrig hæklet med zpagetti garn så er du nødt til at prøve det - og det er rigtig velegnet til større ting som tasker, tæpper, puffer, kurve osv. 

Da jeg var gravid hæklede jeg dette tæppe i zpagettigarn til Vigga:

Selvom tæppet er stort går det forholdsvist hurtigt fordi man bruger så tykt garn - typisk hækles der med str 10-12 når man bruger zpagetti - men sådan et tæppe er nu alligevel en tidsrøver.

Opskriften er fundet på bloggen Lutter idyl HER 

- det er en forholdvis nem opskrift, men hver opmærksom på følgende linje: "Alle omgange starter med en lm og slutter med en km i første fm på omg (OBS: Mange laver her fejl, du skal springe den lm du startede med at lave over og lave en km i den første fm du lavede efter luftmasken, først derefter starter din nye omgang! prøv evt. at tælle hvor mange masker du har på omgangen for at tjekke at du ikke har lavet for mange).

Men ellers er opskriften ret simpel og man øger blot hver omgang med 6 fastmasker jævnt fordelt hele vejen rundt. dvs
1.omg. 6 fastmasker (I en magisk ring eller lignende)
2. omg. 12 fm
3. omg. 18 fm 
...

Men tag et kig på lutter idyls blog for at se mere om opskriften, vil ikke kopiere den ;)

Jeg kan ikke huske hvor mange fastmasker jeg endte på for at få denne størrelse, men tæppet måler 107cm i diameter. Når tæppet er færdigt vil det som oftest være både bøjet og kantet, det var mit også! Jeg lagde det i pres med tunge bøger øvenpå nogle dage og derefter hev og trak jeg godt i det og så blev det fint rundt.

En god ide kan være at investere i et par safety stitch markers (købes på nettet eller i garnbutikker) til at markere omgange med ;) Der er rigeligt med tællearbejde i sådan et tæppe og samtadig at holde styr på hvornår man har nået en omgang er næsten umuligt - man kan også bruge en alm sikkerhedsnål. 

Zpagetti garn kan også købes på både nettet og i garnbutikker. Mit er købt hos Fox & Jane der både har fysisk butik i Ballerup samt en Webshop. Vær opmærksom på at farverne på zpagetti garn varirer meget og man kan aldrig være sikker på at få en rulle magen til den man købte sidste uge, så køb rigeligt med det samme. Vær også opmærksom på at tykkelserne som oftest ikke er helt den samme. På mit tæppe var den røde og den orange meget tykkere end den gule og pinke.

Til dette tæppe brugte jeg 4 ruller zpagetti-garn. Havde en lille rest tilbage af den pinke og den gule mens den orange og den røde var brugt helt op. 

------
Kan du ikke hækle? Det er rigtig nemt og kan læres via mine video-guides HER

 

Skriv en kommentar

Gudnitz Couture

Hold da op hvor er det længe siden jeg har fået skrevet indlæg her på bloggen, så glædelig jul og godt nytår til alle :D Jeg er gået glip af bloggens fødselsdag her i starten af januar og ikke mindst de mange skønne bryllupsmesser der har været holdt her i begyndelsen af 2014! Alle er dog ikke overstået og man kan stadig nå at deltage på messer fx i Herning og Odense her i weekenden!

Min programmør har dog ikke holdt fri som mig - og man kan nu igen se de nyeste kommentarer ude i højre side af bloggen - Hurra, det har jeg savnet ;)

Men den eneste rigtige måde at vende tilbage på efter 1,5 måneds afslapning må da være at vise jer nogle af de skønneste brudekjoler - fra Gudnitz Couture! De har 2 kollektioner, couture kollektionen, hvor kjolerne syes efter behov og White Label kollektionen, som er en produceret kollektion, hvor der er mulighed for at costumize kjolerne med håndlavede accessories, så kjolen tilpasses til den enkelte bruds personlighed og stil. Priserne på couture kjolerne ligger på 20.000 kr. og opefter mens White Label kjolerne ligger fra 11.500-19.800 kr. 

Det unikke hos Gudnitz Couture er, at teamet bestående af designer og beklædningshåndværkere guider kunden ved alle kjoleprøvninger. Du får derfor en yderst kompetent rådgivning og service i det unikke og private showroom, så du kan føle dig tryg og være i gode hænder hele vejen.

Men lad os se nærmere på nogen af de smukke kjoler! Det er jo det det hele handler om.

Sarah Grünewald er det nye ansigt for Gudnitz Coutures 2014 kollektion, og billederne er taget på Den Kongelige Afstøbningssamling:

Billeder af kjolerne der indgår i White Label kollektionen:I kan læse meget mere om de smukke kjoler samt bestille tid til et besøg i showroomet i København hvis du ønsker at prøve en af kjolerne på www.gudnitz.com   

Skriv en kommentar

Idéer til oppyntning

Da jeg tilbage i August holdte navngivingsfest for min datter skulle jeg for første gang lave pynt til et telt. Måske nogen kan blive inspireret. Tænker at man sagtens ville kunne bruge mange af ideerne til både bryllup, fødselsdag, barnedåb osv. 

Farvetemaet var pink, grå og gul

Bordkortene: 

Bordkortene var små billeder af Vigga (kunne jo være sjove billeder af brudeparret hvis det var bryllup - eller måske billeder af gæsterne). De var printet ud på tykt papir, klippet ud og limet på en lidt større cirkel jeg havde udstukket med dette stansejern. Derefter var det limet på en flap med gæstens navn og til sidst et stykke farvet karton med samme form som flappen med navn - dog lidt længere.

Derefter havde jeg lavet en vifte i karton (dem man lavede da man var barn hvor man bukker den ene vej så den anden vej osv) og bukket på midten og limet sammen så det bliver en cirkel.


Pynt på bordene:

Istedet for blomster har jeg lavet pin wheels. Har brugt scrapkarton fra panduro (30x30 cm ) hvor der blev i alt 4 ud af (de måler hver 15x15cm). Har klippet lidt ind på midten og samlet med en tegnestift som er sat ind i et grillspyd af træ. De kan ikke dreje så godt, så det er mest til pynt ;)


Pynt til loftet:

I loftet havde jeg hængt store cirkler af foldet karton - samme princip som bordkortene. Derudover havde jeg lavet simple bannere i farvetemaets farver.


Kagebuffet:

Til kagebuffeten havde jeg lavet små skilte til cupcakene, drinkspinde, cupcakewrappers (se opskrift HER) og en hjemmelavet opsats til mine cupcakes. Den er lavet ud af forskellige størrelser pap beklædt med karton og så alm. engangsglas limet imellem lagene.

Pompommerne er købt i Søstrene Grene (shame on me ;) )

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin