Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Gadegaard Design

Glædelig 2. advent :)

Adventsgaven denne uge er et interview med Sanne Nicolaisen som stod bag de kreationer Laika bar til sin Trash The Dress fotografering jeg viste for noget tid siden. Hun designer bl.a. både hårsmykker, bælter og skoclips - og ingen tvivl om at hun elsker bling ♥

Gadegaard design kreationer

Hvordan fik du ideen til at lave hår-kreationer til bryllupper/festlige begivenheder?

Siden jeg var en lille pige, har jeg tegnet prinsesser, tiaraer og drømmekjoler. Jeg ønskede i mange år en kreativ design uddannelse, men af forskellige årsager, har jeg valgt salgsvejen i stedet.

Det kreative har altid været der, hvor jeg virkelig slapper af, derfor har jeg egentlig altid arbejdet kreativt på den ene eller anden måde. I en del år var det maleriet, der var min store interesse og da også med et par udstillinger i bagagen. 

Da jeg planlagde mit eget bryllup i 2009, begyndte jeg for alvor at få øjnene op for hele det fantastiske bryllups univers. Jeg blev vildt fascineret af de fantastiske fascinators og og hatte, der næsten er obligatoriske ved bryllupper og fester i udlandet, og i kongehuset. Ofte kunne jeg ikke finde præcis det jeg søgte, og så gik jeg i gang med at lave det selv. Jeg kan også huske at jeg, da jeg var lille, ville ønske at jeg kunne lave en prinsessekrone, og nu kan jeg faktisk næsten lave alle de prinsessekroner jeg har lyst til. Det betyder blandt andet at jeg kan lave klassiske tiaraer til mine kunder, men især side tiaraer er en af mine favoritter.

Selv om jeg ind i mellem fortryder, at jeg ikke tog en kreativ uddannelse, så kan jeg nu se at det har givet mig en ubegrænset tilgang til materialer. Det giver mig masser af muligheder for at afprøve forskellige teknikker, og finde præcis det look jeg vil have. Jeg har aldrig været bange for at arbejde uden for min comfortzone, og jeg synes tit det er der hvor de mest spændende looks opstår. 


Hvad inspirerer dig?

Min største inspiration er ofte materialerne selv. Jeg elsker at arbejde med krystaller, perler og blonder, og at skubbe grænserne for, hvad man kan gøre med dem.

Hollywoods stjerner, både fortidige og nutidige, er også en kæmpe inspiration. Lige fra Mary Pickford og Louise Brooks, der var synonyme med ”The Roaring 20ies” over klassiske stjerner som Vivien Leigh, Marlene Dietrich og Greta Garbo, frem til nutidens stjerner som Keira Knightley, Katherine Hiegl og Mad Mens stjernen Joan Holloway.

En kæmpe kilde til inspiration er også, når en brud kommer til mig med en idé. Det, at arbejde ud fra hendes idé, og prøve at gøre den til virkelighed, er så givende. Og når der så kommer en mail tilbage fra en tilfreds brud, så er det bare det skønneste. Jeg er super stolt hver gang en brud vælger mig, til at designe lige netop hendes head piece.

Jeg bruger rigtig mange timer på, at finde de helt rigtige materialer og jeg går ikke på kompromis med kvaliteten af det endelige produkt.


Hvordan anskaffer man sig dine kreationer? 

Man kan købe Gadegaard Design, ved enten at kontakte mig via min hjemmeside www.gadegaard-design.com , eller på gadegaard.design@gmail.com, eller via etsy: www.gadegaarddesign.etsy.com

Hvis du har en idé, der skal omsættes til virkelighed, kan jeg også lave et specialdesign til dig.

------ ♥ ------

Sanne har desuden sendt mig lidt flere billeder fra Laikas Trash The Dress session hvor kreationerne kan ses på en virkelig brud - så smukt. bilelderne er taget af fotograf Tina Liv. (www.tinaliv.com)  

Gadegaard design kreationer TTD

Fotograf Tina Liv

Skriv en kommentar

Katrina ♥ Anders

Hold da op, sikke en lang pause jeg har haft væk fra bloggen! Jeg er i gang med at skifte computeren ud og det er åbenbart ikke helt så nemt som jeg havde håbet, men selvom jeg ikke helt er færdig endnu med de "tekniske problemer" har jeg alligevel fået fremtryllet en lille adventsgave til jer ♥ I september blev Katrina og Anders nemlig gift i Skanderborg Slotskirke, og det er bare rørende smukt. 

Fotograf:tina Liv


Hvilken type bryllup holdte I?

Vi holdt et meget traditionelt bryllup i Skanderborg slotskirke. Min far og jeg fulgtes til kirken i en fin gammel Ford. Vi kørte i go' tid og kørte en tur rundt i byen og snakkede lidt. Min far er meget følsom, og startede allerede med at græde i bilen :-) Men vi nåede frem til kirken 1 min for sent, så de var godt i gang med at ringe med klokkerne. Det gav mig lidt stress på, men da vi kom i våbenhuset blev vi mødt af mine 3 søstre og vores 2 børn - så blev jeg helt rolig igen :) Vi gjorde os klar, og tog 2 dybe vejrtrækninger inden orgelet begyndte at spille, og dørene blev åbnet. Min far knugede min arm; så går vi :-) De første 10 skridt i kirken kunne vi ikke se alteret, så vi havde aftalt at stoppe op og se op af gulvet inden vi fortsatte. Da vi så op og fik øjenkontakt fik jeg den vildeste kuldegysning nogensinde, det var bare kærlighed!

Vielsen var en stor oplevelse. Ingen af os er specielt troende, men det at blive gift i samme kirke som vores 2 børn er døbt var noget helt specielt. Vi havde snakket om at blive gift i naturen, men jeg er SÅ glad for at vi valgte kirken, det var magisk!

Efter kirken skulle vi fotograferes, først i kirkens tårn og derefter på marken og i skoven ved vores hjem. Turen fra kirken foregik også i den gamle Ford, denne gang var børnene med, så vi sad alle 4 på bagsædet, det var så hyggeligt... og alle folk dyttede og piftede efter os.

Efter ca. en halv times fotografering blev børnene hentet, så der var mere ro til resten af fotograferingen.

Vores forældre var værter ved receptionen, så alle gæsterne tog direkte fra kirken til FØLA. Vi havde sørget for bordfodbold, kongespil, mega mikado, 'slå søm i' ( en jysk bønderøvs diciplin ) Samt canapeer og rigeligt med drikkevarer, så gæsterne havde allerede godt gang i festen da vi ankom. Det var virkelig dejligt at se folk mingle på kryds og tværs allerede inden middagen.

Vi havde prioriteret GO mad og GO vin, og det var både vi og vores gæster yderst tilfredse med. Vi fik 4 retter mad, og bryllupskagen som dessert. Under middagen var der mange forskellige indslag, både taler og sange og underholdning - vores venner og familie havde virkelig gjort sig umage... det var helt fantastisk. Min mor havde inviteret Kris Herman til at komme og synge og spille for os - det var så smukt :-) Talerne Var SÅ personlige og SÅ rørende... Der var 7 taler, den ene mere rørende end den anden, men selvfølgelig var talerne fra min far og min mand helt specielle. Jeg holdt også tale for Anders, jeg holdt den lidt i den sjove genre for at være sikker på at jeg kunne komme igennem den, og jeg fik da også sagt noget mere dybt og personligt til sidst :-)

Bandet spillede op, og vi nåede kun lige at danse brudevals inden kl. 24, og så stod den ellers på FEST ;-)

Jeg havde sørget for at købe en danse-kjole, og det var jeg virkelig glad for, det gjorde det meget sjovere at danse til den lyse morgen.

Fotograf: Tina Liv - Katrina og Anders 2

Fotograf: Tina Liv

Hvad var den bedste oplevelse på dagen?

At se hinanden i kirken

Hvor lang tid var I om at planlægge brylluppet og hvad var den største udfordring?

Vi brugte ca. 1 år på planlægningen. Største udfordring var at lave kjolen selv... Den blev først færdig tirsdag før bryllupet.

Hvor meget omkring brylluppet lavede I selv/stod selv for?

Vi stod selv for mange ting op til bryllupet, invitationer, bordkort/menukort, opdækning af borde, indkøb af drikkevarer, oprydning mm.

Har I været på bryllupsrejse, hvis ja hvorhen og hvorfor netop der?

Nej ikke endnu, vi har tænkt os at tage på bryllupsrejse når vi har 1 års bryllupsdag

Har det ændret jer som par at blive gift?

Nej slet ikke... Nu har vi blot endnu et dejligt minde sammen.

Gode råd til kommende brudepar?

Vent med bryllupsrejsen, brylluppet er en KÆMPE oplevelse i sig selv, og den kan man leve højt på længe.

Fotograf: Tina Liv - Katrina og Anders 3

Fotograf: Tina Liv

Skriv en kommentar

Trash the Dress - Laika

Så er mange af sommerens bryllupper ved at være overstået og det er nu tid til at beslutte hvad der skal ske med kjolen – jeg foreslår trash the dress :) Laika her her fået taget de fineste trash the dress billeder af Tina Liv ved vandet og en kæmpe (!) hest. WOW!

Laika bærer forskellige hårsmykker af Susanne Nicolaisen som har sin egen etsy butik Gadegaard Design hvor hun sælger sine smukke kreationer, etsybutikken findes HER og du kan også se hendes hjemmeside HER. Ja faktisk fortjener hendes kreationer super meget opmærksomhed, det må jeg lige få givet dem, men lad os ordne det i et helt andet indlæg ;)

Jeg har spurgt Laika om lidt forskelligt vedrørende hendes TTD oplevelse. Min egen TTD oplevelse kan man læse om HER.

Hvordan fandt du på at skulle have taget TTD?

Allerede længe før der var et frieri vidste jeg, at jeg ville have taget TTD med en hest og ved vandet. Da han så friede talte vi om at det skulle være på en strand - ideen kom igen. Altså med hest og vand. Han friede på hesteryg på en strand på Bali.


Det blev ikke til noget med strandbryllup, da vi valgte kirkebryllup, men så ønskede jeg mig TTD i morgengave. Han stod for bryllupsrejsen og havde undersøgt muligheden for TTD på Hawaii - det blev for dyrt og så tog jeg sagen i egen hånd. For med hest og vand skulle det være. Det blev uden min mand, da han arbejder i udlandet, og han ville heller ikke være med på ideen om at hoppe i vesterhavet i september måned - han hader koldt vand HA HA :-)

Laika trash the dress 1

fotograf: Tina Liv
 

Beskriv dagen/ oplevelsen

Jeg have talt med flere fotografer i forbindelsen med TTD og valgte Tina Liv, da hun i forvejen har fotograferet mig 2 gange og ved hvad jeg er til og ikke er til. Hun er mega professionel og dygtig.
Jeg fortalte hende hvad jeg ønskede og hun gik straks i gang med en efterlysning af en hest. 
Der var flere henvendelser og vi var enige om at vælge en hest der boede i nærheden af noget vand. En familie fra Ribe slog til og så valgte vi deres smukke hest.

Vi aftalte en dato, men den var nær blevet aflyst pga. regn. Jeg skrev til Tina, at jeg var ligeglad, ville bare have taget de billeder, om jeg så skulle stå op kl. 5 om morgenen. Det blev heldigvis ikke nødvendigt.

Jeg kørte fra Herning omkring kl. 7.30 for jeg var så spændt og kunne bare ikke vente. Havde en aftale med Susanne Nicolaisen (Gadegaard Design) kl. 9 på Sjelbord Strand ved Esbjerg. Hun skulle sminke mig og sætte mit hår og så måtte jeg få hendes smukke hårsmykker på, på billederne.
Det var meningen at min veninde skulle med mig, det var hendes fødselsdag d. 16. september og det ville da være en fed måde at fejre dagen på, men desværre blev hun syg. Dagen før fik jeg spurgt Sanne om hun også ville hjælpe mig i kjolen og sådan? Det ville hun gerne.

Kl. 9. gik vi i gang. Jeg hoppede om bagi bagagerummet på Sannes bil og så blev jeg dullet op. Lidt senere kom Tina og hendes mand.

Det blæste en hel del, men sådan er det jo ved Vesterhavet. Også lidt koldt, men det gik. Vi begyndte på stranden og så kom heste trailerne. Jeg (og også de andre) var noget spændte, for ingen af os havde set hesten IRL før. Og de trak ham ud og jeg siger dig, han var stor, sort og FLOT – WAUW. Jeg stod stadig på stranden og begyndte at hoppe af glæde. Familien der kom med ham (Markus hed hesten) var rigtig søde og rar.Først fik han lov til at se sig omkring på stranden og dernæst hilse på mig. Min kjole var ret stor og den flagrede meget i vinden, men Markus var helt tryk. Først gik ejeren rundt med ham og så tog jeg over… Havde en snor i ham. Senere blev han sadlet op og så skulle det spændende ske, om jeg overhovedet kunne komme op med ham i min kæmpe store kjole. De havde en stige med og så gik det. Men den "skide kjole" var meget i vejen HA HA… heldigvis fik vi rettet på den og af sted det gik. Ejeren trak mig rundt først og der gik ikke lang tid før jeg selv havde mod på at ride rundt på stranden og i vandet.
Tina og manden tog billederne og fortalte hvilken retning osv. jeg skulle ride og kigge hen. Ingen af dem er hesteelskere, men de gjorde det sgu godt. Skal lige siges at Markus var meget stor i forhold til Tina og jeg.

Sanne stod klar med hendes vidunderlige hårpynt og af og til skulle der byttes rundt. På et tidspunkt stod jeg ved siden af Markus og så nikkede han mig en skalle så hårbøjlen fløj hen af sandet. Den gik ikke i stykker og jeg kom heller ikke til skade. Små uheld er hvad der kan ske, men nu er jeg heldigvis vant til heste.

Da billederne med Markus var taget, sendte vi dem af sted igen. Og så var det bare mig og stranden igen. Denne gang skulle jeg i vandet… Nå ja, glemte lige at vi havde et par rygepauser indimellem og Sanne havde en kunde, som spurgte om hun måtte blive og kigge på, da hun selv overvejer TTD. Jo det måtte hun da. Men jeg havde af erfaring fra vores bryllup, tænkt, at så få tilskuer som muligt var bedst. Men det gik dog. Der var faktisk mange der stod og kiggede på stranden, Mange lufter hund og der var sommerhuse i nærheden. Men så havde de da noget at tale om til kaffen " Uha vi så en brud med en hest på stranden og hun var tosset og gik også i vandet" HA HA :-)

Det var faktisk slet ikke så slemt at gå i Vesterhavet. Men jeg er også lidt af en viking.
Kjolen bliver aldrig ren igen. Da rødeligt sand og beskidt havvand ikke kan renses af. Sandet sidder alle steder på kjolen, især i syningerne og ved blonde og tyl. Men pyt, jeg fik de billeder jeg ville have. Og skulle jo ikke bruge kjolen igen.
Jeg ville gøre det igen hvis jeg fik muligheden.

Laika trash the dress 2

fotograf: Tina Liv
 

Gode råd til andre der overvejer TTD?

Ikke for mange tilskuer, da man nemt bliver distraheret. Og for mange der snakker til en, og hvor man skal kigge hen, det duer ikke. Lyt til fotografen/fotograferne, de ved bedst.

Tag en snak med fotografen inden, så du er sikker på, du får hvad du vil have. Det ville være synd at "ødelægge" sin kjole på billeder man ikke kan lide.

Tag fx een veninde med, der kan hjælpe med at klæde dig af og på og måske stå klar med en jakke eller tæppe eller varm kakao hvis det er koldt. Sanne fungerede som assistent og det var guld værd. Hun kom med hårpynt, holdte min kjole, hjalp med at klæde mig af og på. Stod klar med min pels når der var pauser, sådan at jeg ikke kom til at fryse. Og kæmpe bonus at hun ville sminke mig og sætte mit hår og låne hendes smykker ud

---

Tusind tak til Laika for at dele hendes historie og ikke mindst smukke billeder med os ♥

Skriv en kommentar

Elefteria – Unikke brudekjoler

Har du en drøm om at have en helt unik brudekjole? Så kan det være at designeren Annia Elefteria er svaret. Annia ejer butikken Elefteria som har en fysisk butik på Frederiksberg og hjemmesiden www.elefteria.dk. Her designer hun smukke unikke brudekjoler i høj kvalitet af rene materialer. Annias speciale er Bias cut dresses, hvor formålet med designet er at få kvinden til at følge sig sensuel, selvsikker i sin feminitet og afslappet i sin udstråling. Hun tager gerne dig som brud med på råd så I sammen kan skabe netop din drømmekjole. Det er dog vigtigt for Annia at understrege at det ikke er et skrædderi der syer på bestilling men en designvirksomhed med egne designs.

Elefteria

For at skabe lidt overblik over hvad dine muligheder er, hvordan et egentlig samarbejde og køb foregår og ikke mindst for at finde ud af hvem Annia er, har jeg stillet Annia et par spørgsmål:


Hvordan foregår dit samarbejde med bruden før køb?

 De fleste brude i dag booker en tid over nettet - man kan sige nettet har erstattet "strøgturen" , man går meget målrettet : )

 Når bookningen er foretaget - ofte 2-6 mdr. før et bryllup, ringer jeg bruden op for at spørge ind til hendes ønsker. Det kan være lidt om stil, hvilket slags bryllup der er planlagt mm. Jeg spørger også ind til hvor meget de kender til vores stil, da den differentierer sig en del fra en traditionel brudebutik.

Vi ligger absolut vægt på materialernes kvalitet, feminin pasform og individuel udstråling. Allerede her ved den første samtale fornemmer jeg kundens drøm og skaber en god relation. Det er mit ønske at gøre kunden tryg og forventningsfuld til vores aftalte møde. Og jeg ønsker at være forberedt på kundens ønsker.

Til prøvningerne anbefaler jeg rent praktisk at de medbringer godt undertøj (altså undertøj de føler sig godt tilpas i) sko har vi : ) Vi afsætter 1 time til kunden, men 2 timer mellem kunderne for at skabe ro til processen.


Hvordan foregår dit samarbejde med bruden efter køb?

Vores designkoncept bygger på nogle grundkjoler vi kalder MAGNIFICENT 7. Dem arbejder vi altid ud fra.

 Man kan købe kjolerne i

-           Basic form,

-          med tilbehør

-          eller individuelt dekoreret.

 

Ved bestilling betales det fulde beløb for basiskjolen, dekoration og tilbehør under 2. og  3. møde.

Ved sidste prøvning ønsker jeg at kunden kun skal nyde resultatet af drømmekjolen vi har skabt i fællesskab.

Alle kjoler leveres ca 14 dage før bryllupsdatoen, med mindre man er gravid : ) eller andet aftales.

 Vi bestræber os på 2 prøvninger ud over 1 bestillingstid.

Jeg prioriterer altid et tæt samarbejde med kunden, og går meget op i den gode relation og kommunikation. Jeg tegner og fortæller og draperer alle mulige forslag visuelt på kunden og lægger mærke til en masse ting undervejs som skaber designet for mig.


Hilke prisleje ligger kjolerne på?

Der er faste priser på Basis kjolerne mellem 6.800 - 11.800,-

Tilbehør er individuelt alt efter materiale valg

Dekoration koster 1650/time inkl. materialer


Hvad inspirerer dig?

Åh mange ting - tiden, hvad sker der i tiden. Jeg er enorm videnbegærlig. Det starter som regel i musikken, hvilken musik har jeg lyst til, hvad ofr en bog læser jeg, hvad for en farve fanger mit blik, hvor er jeg i mit liv, hvad fylder !!

Først skaber jeg mine basis modeller, lidt som et hvidt lærred, herefter indtræffer den kuntneriske process hvor jeg lader mig fange af alt det der i tiden inspirere mi

Nu syntes jeg f.eks. lige der har været en stor Vintage bølge. Nostalgi opstår som regel når vi kan købe os til det meste, så søger vi det nære, noget der ligner noget fra den gang man gjorde tingene selv.

Snart, tror jeg, kommer der en tid med meget stor forbrugsbevidsthed, selvom du har råd er det ulækkert at have garderobe fedme : )

Fx syntes jeg det kunne være SÅ COOL at leje en stand til modemessen uden en skid og skrive "KOM OG BYT" på et stort skilt - der er så meget tøj derude, hvorfor ikke redesigne det man har (designers remix havde en god idé men døde i kampen om markedsandele)

Så kan det selvfølgelig virke dobbelt moralsk af mig at bruge så meget tid og kræfter på en kjole der skal bruges én gang, men det har jeg  mange bud på hvordan jeg præcis skaber brudekjoledesigns der kan transformeres.

Hvis vi skal gå tilbage til tiden og tendenserne, så indeholder tiden nu desværre også utilfredshed og vrede, mange unge er arbejdsløse og mister modet (og vi snakker globalt for det er efter min mening naivt at tænke lokalt) derfor er der i musikken genopstået en punk/rock poetisk stil fra de sorte vrede start 80ére, og som modpol til vreden kommer der hippier som spreder blomster og farve : ) - kunne blive ved kan du høre, men jeg elsker at filosofere over tiden.

Og hvordan omsætter jeg så al den information i mine designs - meget forsigtigt, men målrettet - det der før var en yndig rose, en håndfarvet blomst eller afklippede blonder fra mormors kjole, bliver måske en rå blomst i sort skind !!!

Yndige hårbånd bliver måske bast eller lædersnørre. Det er vigtigt for mig at lege med tankerne, måske står det færdige resultat kun med et strejf at nye tendenser, men min rejse dertil var gennem en Patti Smidt koncert, en tur til sydfyn og en rødvinsaften med min mentor : )

Min  inspiration i dagligdagen er så sandelig også mine kunder - kvindekroppen er smuk med alle sine forskelligheder af personligheder. Croquis tegning er min store passion og  er med til at træne mit øje for at blive bedre og bedre til at se alle lagene i kroppens bevægelser. Materialerne er mit kunstneriske værktøj og disse 3 ingredienser – kroppens bevægelse, materialet og personligheden, med tidens tendenser i baghovedet, skaber værket


Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Rejserne (de fysiske og metaforiske), mine dejlige kunder, som jeg stadig ser mange af den dag i dag, glæden ved at skabe noget der gør andre glade !!! Banalt måske, men relationerne der går gennem mit liv former mig som menneske...

Elefteria is not a Brand, but a life in progress.


Har du fået lyst til at vide mere kan du se nogle af de smukke kreationer på www.elefteria.dk eller på Elefterias facebook side.

Annia anbefaler selv disse tre gallerier:

Edith Kruse (færøerne)


Anne Kragth


Susanne Vigsø Mortensen

Skriv en kommentar

Jannie Baltzer 2013 kollektion

Hun har gjort det igen igen! Jannie Baltzers nye 2013 kollektion er på gaden og jeg er som sædvanlig blown away af hendes fantastiske kreationer.

Der har sneget sig et par sorte kreationer ind denne gang til den moderne brud der gerne vil skille sig lidt ud. Derudover er det tydeligt at "Halos" - altså det glorie-lignende headpiece er kommet for at blive! Hun havde et par stykker med i sin tidligere kollektion, men det er helt klar denne form der er dominerende i den nye kollektion for 2013.

Tag et smut forbi Jannies side www.janniebaltzer.com og se hele kollektionen, priser og selvfølgelig have mulighed for at bestille hvis du også er forelsket ♥

Jannie Baltzer 2013 kollektion

Fotograf: Sandra Åberg

Hvad siger I til den nye kollektion?

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin